How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Kalp hastası olan var mı?

kızlar peki bi bilginiz varmı ben bu kalbimdeki sorunu bilmeden 4 sene önce sezeryanla anne oldum.tekrar anne olmak istemem benim hayatımı tehtit edermi bu durumda cocuk edinenler neler yaptı acaba???????????????

Merhaba.Benim eşim aort kapak ameliyatı geçirdi şubat ayında.Bu ikinci ameliyatı,ilk ameliyatını çocukken olmuş.Bebeklikte geçirilen bir boğaz enfeksiyonu kalp kapağını bozmuş.Çok şükür iyi:Saruboceq:Çok zor süreçler ameliyat falan ama Allahıma şükür geçti hepsi:Saruboceq:Allah herkese sağlık sıhhat versin...Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım.Artık eşim değil sanki ben kalp hastası gibiyim herşeyi biliyorum hastalığıyla ilgili...:delphin:

Merhaba.Benim eşim aort kapak ameliyatı geçirdi şubat ayında.Bu ikinci ameliyatı,ilk ameliyatını çocukken olmuş.Bebeklikte geçirilen bir boğaz enfeksiyonu kalp kapağını bozmuş.Çok şükür iyi:Saruboceq:Çok zor süreçler ameliyat falan ama Allahıma şükür geçti hepsi:Saruboceq:Allah herkese sağlık sıhhat versin...Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım.Artık eşim değil sanki ben kalp hastası gibiyim herşeyi biliyorum hastalığıyla ilgili...:delphin:

arkadaşım taabi erkek ve bayanda durum daha farklı ama bir bilgin varmı?
ben bu kalbimdeki sorunu bilmeden 4 sene önce sezeryanla anne oldum.tekrar anne olmak istemem benim hayatımı tehtit edermi ki?????????

bende de mvp var.ilaç kullanıyorum öğrendiğimden beri.ama bebiş düşünmeye karar verdiğimden beri kullnmıorum şuanda hamileyim.bebiş büyüdükçe bende rahatsızlıklar biraz artcakmış artık düzenli kontrol başka çaresi yokk.hepinize geçmiş olsun arkadaşlar

bendede var herkez kendini tek sanıyodu dimi.....domuz kapağından ,meal titanyum kapağa geçiç yaptım....yani 2 kezz deişti...

Aslında çok evhamlıyım bir yerde bir şey okuduğumda çok çabuk etkilenirim.Ama bendede sıkıntılar var 3 yıl önce oldu gittim dr ye yok bişey dedi.2 yıl önce yine gittim yok dedi.Şimdi yine gideceğim.2 gündür sol kolumda ve parmaklarımda ağrı sırtımda göğsümde ağrı var birer bir bu şikayetlerle gitmiştim yine.Ama diyorum ya evhamlıyım babam bypass geçirdi ben sigara kullanıyorum kolestrolüm yüksek falan falan.Bu sefer türk kalp vakfına gideceğim daha önce özele gitmiştim.Neyse durum böyle allah hepimize şifa versin yavrularımıza bağışlasın anne olunca kendinde çok o ne yapar diye düşünüyorsun.Böyle işte birileri burda olsada konuşabilsem şu sıra istanbuldada yalnızım evde kendimi daha fazla dinliyorum umarım yine sinirseldir.oğlum var 8 yaşında telefonda hızlı aramalarda 112 yi yazdım öğrettim gerekirse ararsın diye tembihledim.Ama bu huy sanırım nasıl birşeyse çok evhamlıyım.Diyemiyorum ki napalım gider bakarız aslında herkes hasta olabiliyor kimsenin bir ayrıcalığı yok ama ben çok korkuyorum işte.Kuruyorumda kuruyorum sonra hastamıyım evhamdan mı karıştırıyorum.

Son düzenleme:
benimde var ya ama daha ne olduğunu bende bilmiyorum bulunduğum yerde doktora gittim demediği kalmadı kalp romatizması,kalp kapakçığında genişleme, kalınlaşma en önemlisi kalp atışım çok düşükmüş 38 e kadar düşüyomuş ve bu uzun süre gidiyomuş eps diye bi işlem varmış onu yapalım ama daha gelişmiş bi teknik değil ben bilmiyorum ankaradan ekip gelecek onlar yapsın dedi hemen yapılması gerekiyo dediler. bulunduğum yerde kime göstersem aynı şeyi söylediler. bizde ankaraya gittik ihtisas 'a ordaki doktor hiçbişeyin yok sapasğlam kalbin var dedi gönderdi ama ben kendimi biliyorum iyi değilim tansiyonum çok düşüyor kolum ağrıyor halsizim. ankarad bi tanıdık vardı onun tanıdığı çok iyi bii doktor varmış ona göstermiş hepsi yanlış sadece kalp duvarında sorun var demişler şimdi bide bu çıktı kime güveneyim bilmiyorum.bayramdan sonra gidecem ufak bi operasyon yapacaklarmış bana bişede söylemiyolarki bileyim. çok moralim bozuk yaa ben evlenirsem çocuk yapamazmıyım:(((

ya arkadaşlar bende carpıntılarım için doktora gittim kalp kapağında kaçak var dedi ama mühim bişey degıl dedı bu oyle sorunlara yol acmaz sadece senede 1 eko cekıl dedi.öyle ilaç filan panadur gibi bişey yazmadı ama sızın yazdıklarınızı okudumda dehşete düştüm.mitral yetmezlik 1 diyo ekomda ama mühim degıl dedı sızınkıde benımkındenmı?

benimde1. derece mitral yetersizik,1. derece aort yetersizlik,mitral kapakda orta derece darlık var. daha yeni öğrendim hastalığımı.gittiğim doktorlardan biri diyor durumun ciddi diğeri diyor korkulacak bişey yok..kime inanacamı şaşırdım.bayramdan sonra ankara yüksek ihtisasa gidicem bakalım ne diyecekler ..bu hastane hakkında bilgisi olan var mı burayı tavsiye etti doktorum bana..

merhaba sena71, bana ameliyat konusunda bilgi verebilirmisin.nasıl bir süreçtir.nette ameliyattan sonra 10 yıllık yaşam süresi yüzde 50 ,hastanede ölüm oranı yüzde 20 diyor çok moralim bozuldu bunu okuyunca...kalp kapak hastalığı kesinlikle kalp yetmezliği yapar mı ..sorularıma cevap verirsen çok sevinirim teşekkür ederim.

Kalp kapak kalınlaşmasıda bu bahsettiğinzle aynı durummu acaba?
Pazartesi netleşecek bizim durumumuz ama şüpheler bu yandaymış
eşim henüz 34 yaşında..şu bahsettiğiniz olasılıklarda yaş kriteri rol oynuyormu?

merhaba sena71, bana ameliyat konusunda bilgi verebilirmisin.nasıl bir süreçtir.nette ameliyattan sonra 10 yıllık yaşam süresi yüzde 50 ,hastanede ölüm oranı yüzde 20 diyor çok moralim bozuldu bunu okuyunca...kalp kapak hastalığı kesinlikle kalp yetmezliği yapar mı ..sorularıma cevap verirsen çok sevinirim teşekkür ederim.

canım öncelikle çok geçmiş olsun kapak ameliyatından korkmana hiç gerek yok

benim eşim 9 ay önce kapak ameliyatı oldu mekanik kapak takıldı
allaha şükür çok iyi
ölüm riski sağlıklı insanlarda bile var
bunu hiç kafana takma

ameliyat derse doktor rahatlıkla olabilirsin tabiki uzman ellerde olmak şartıyla

zaten uyuyosun uyanıyosun yoğunbakımda kendine geliyosun sonra duruma göre servise alıyolar seni 5 gün kadarda serviste kalıp çıkıyosun hastaneden

sonrasında iyi bir bakım la kendine geliyosun

kafana takıp kendini strese sokma lütfen allah dermansız dert vermesin

çok teşekkür ederim lolo,ben yaşadığım yerdeki gittiğim doktora pek güvenmiyorum.çünkü ilk gittiğimde romatizmal mitral ve aort yetersizliği ve mitral darlık var ,kapakların çok yıpranmış demişti.kontrole gittiğimde ise mitral darlık var kapakların kötü değil balonla açılabilir dedi.eko çekerkende başka doktorları çağırdı kendi anlayamadı galiba..ankaraya gitmeyi düşünüyorum.birde yetersizliklerim hafif derecede diğer ekomda ise 1. derece yazıyo bu ikisi aynı şey mi acaba ..cevaplarsan çok sevinirim..size de geçmiş olsun ALLAH hepimize şifa versin.

çok teşekkür ederim lolo,ben yaşadığım yerdeki gittiğim doktora pek güvenmiyorum.çünkü ilk gittiğimde romatizmal mitral ve aort yetersizliği ve mitral darlık var ,kapakların çok yıpranmış demişti.kontrole gittiğimde ise mitral darlık var kapakların kötü değil balonla açılabilir dedi.eko çekerkende başka doktorları çağırdı kendi anlayamadı galiba..ankaraya gitmeyi düşünüyorum.birde yetersizliklerim hafif derecede diğer ekomda ise 1. derece yazıyo bu ikisi aynı şey mi acaba ..cevaplarsan çok sevinirim..size de geçmiş olsun ALLAH hepimize şifa versin.

sana iyi izah edememişler hastalığını

normalde hastaneye gittiğinde gerekli tetkikler yapıldıktan sonra doktor bire bir anlatır senin şu durumundan böyle bi sorunun var bizde bunları sana uygulamalıyızki böyle böyle olur iyileşirsin herşeyi açık net anlatmalı
anladığım kadarıyla 2 hastanede seni tatmin edici bi şekilde hastalığını anlatmamış
bencede 3. bi doktora gidip görünmelisin sonuçta kalp bu şakaya gelmez
benim eşim romatizmaya bağlı mvr hastalığı teşhisiyle
normal rutin muayne için gittiğimiz hastanede acil yoğun bakıma alınmıştı

doktor yoğun bakıma yatırmadan eşime durumu anlatmış sonrada beni çağırdı
detaylarıyla anlattı durumu yoğun bakıma ne için aldıklarını nasıl tedaviler uyguluyacaklarını bu durumun eşim içinde benim içinde ne kadar zor olacağını herşeyi anlattılar
isterseniz yatışınızı yaptırmayabilirsiniz
yatış olmazsada başımıza ne geleceğini yüzüme karşı açık açık anlattı
hastaneye gittiğimizde eşimin her an ölme riskinin yüzde 75 olduğunu söylemiişti doktor

1 ay hastanede yattık bütün tettkikler bütün filmler ajiyo da dahil herşey yatarken yapıldı ve kapaktaki sorunun ameliyatsız düzelemeyeceği kararını verdi doktorlar
bu sebepten ameliyat edildi
ameliyata girerken bile herşey anlatılıyo hastayada yakınınada

bu sebepten doktor ve ekibi çok önemli
ekip çalışması yapılır böyle durumlarda 1 doktor sana ameliyat diyemez direk ekibiyle görüşür gerekirse ameliyatsız düzeltilmeye çalışılır hasta sonrada ameliyat kararı vermeleri gerekiyosa hastanın durumuna göre karar verilir ve yatış için gün verilir

bence durumun netleşene kadar kendine çok dikkat edip mikroplardan korunmalısın
dişlerinde çürük varsa yaptır temizlet diş bakımı çok önemli kalp hastalığında
ve en önemliside moral
moral olmazsa zaten hiç bişey yolunda gitmez
sonuçta kalbindeki sorunun ne olduğunu öğrenmek iyi bence en azından tedavisi yapılır
bir sürü kişi sorunu olduğunu bilmeden yaşıyo ve çok acil durumda farkedebiliyo anca yada edemiyo

tıp o kadar ilerlediki artık kalp nakli bile yapılabiliyoken bi kapak neki doktorlar için

Lolo düşdeki çürükle nasıl ilintili kalp bilgin varsa canım izah edermisin?

doktor demişti eşim için dilerinde çürük olmucak çok dikkat ediceksin
dişlerdeki çürükler yani mikroplar kalbe etki ediyomuş
ameliyata girmeden önce dişlerinde çürük varsa diye dişçiyede gitmişti eşim
çürük varsa eğer hemen dişi ya çekiyolarmış yada diş tedavi olduktan sonra ameliyat ediyolarmış

sana iyi izah edememişler hastalığını

normalde hastaneye gittiğinde gerekli tetkikler yapıldıktan sonra doktor bire bir anlatır senin şu durumundan böyle bi sorunun var bizde bunları sana uygulamalıyızki böyle böyle olur iyileşirsin herşeyi açık net anlatmalı
anladığım kadarıyla 2 hastanede seni tatmin edici bi şekilde hastalığını anlatmamış
bencede 3. bi doktora gidip görünmelisin sonuçta kalp bu şakaya gelmez
benim eşim romatizmaya bağlı mvr hastalığı teşhisiyle
normal rutin muayne için gittiğimiz hastanede acil yoğun bakıma alınmıştı

doktor yoğun bakıma yatırmadan eşime durumu anlatmış sonrada beni çağırdı
detaylarıyla anlattı durumu yoğun bakıma ne için aldıklarını nasıl tedaviler uyguluyacaklarını bu durumun eşim içinde benim içinde ne kadar zor olacağını herşeyi anlattılar
isterseniz yatışınızı yaptırmayabilirsiniz
yatış olmazsada başımıza ne geleceğini yüzüme karşı açık açık anlattı
hastaneye gittiğimizde eşimin her an ölme riskinin yüzde 75 olduğunu söylemiişti doktor

1 ay hastanede yattık bütün tettkikler bütün filmler ajiyo da dahil herşey yatarken yapıldı ve kapaktaki sorunun ameliyatsız düzelemeyeceği kararını verdi doktorlar
bu sebepten ameliyat edildi
ameliyata girerken bile herşey anlatılıyo hastayada yakınınada

bu sebepten doktor ve ekibi çok önemli
ekip çalışması yapılır böyle durumlarda 1 doktor sana ameliyat diyemez direk ekibiyle görüşür gerekirse ameliyatsız düzeltilmeye çalışılır hasta sonrada ameliyat kararı vermeleri gerekiyosa hastanın durumuna göre karar verilir ve yatış için gün verilir

bence durumun netleşene kadar kendine çok dikkat edip mikroplardan korunmalısın
dişlerinde çürük varsa yaptır temizlet diş bakımı çok önemli kalp hastalığında
ve en önemliside moral
moral olmazsa zaten hiç bişey yolunda gitmez
sonuçta kalbindeki sorunun ne olduğunu öğrenmek iyi bence en azından tedavisi yapılır
bir sürü kişi sorunu olduğunu bilmeden yaşıyo ve çok acil durumda farkedebiliyo anca yada edemiyo

tıp o kadar ilerlediki artık kalp nakli bile yapılabiliyoken bi kapak neki doktorlar için

mrb cnm çok geçmiş olsunn zor şeyler geçirmişsiniz tekrar çok geçmiş olsun herşey iyi gider inşallah artık... benim bazır sorularım olacak cevaplarsan sevinirim çokkkk

dayımın kızı kalple ilgili iltihap oluyomuş diye vucudu 21 günde bir iğne vuruluyıordu.bayramdan önce kontrol için eko çektirmişler ve kalp kapakçığının 2 tanesinin değişmesi gerektiğini iyi olmadığını sölemişler...istanbula gittiler hangi hastane hangi doktor bilmiyorum bugün öğrenecem....18 yaşında kendisi...

ameliyattan ilrdeki hayatından çocuk sahbi olması konusunda filan.ameliyattan sonra kan sulandırıcı kullanacakmış...bende kullanıyorum emboli hastası olduğum için ömür boyu... bu sitelerde çok araştırdığım için var bölümüm zaten...

ameliyat nasıl zor mu ne kadar sürer sonraki süreci...kan sulandırıcı kullanıyor mu eşin?

birde siz hangi hastane hangi doktora gittiniz...bilgilendirirsen sevinirim belki dertlerine ortak olur onları rahatlatabilitim...

çünkü biliyorum ansızın çıkan şeylerin nasıl moral bozduğunu ama zamanla alışıldığını kendimden...

çok ağlıyor yengem dayım kızı:(

Back