- Konu Sahibi pilli_hatun
kızlar peki bi bilginiz varmı ben bu kalbimdeki sorunu bilmeden 4 sene önce sezeryanla anne oldum.tekrar anne olmak istemem benim hayatımı tehtit edermi bu durumda cocuk edinenler neler yaptı acaba???????????????
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba.Benim eşim aort kapak ameliyatı geçirdi şubat ayında.Bu ikinci ameliyatı,ilk ameliyatını çocukken olmuş.Bebeklikte geçirilen bir boğaz enfeksiyonu kalp kapağını bozmuş.Çok şükür iyi:Saruboceq:Çok zor süreçler ameliyat falan ama Allahıma şükür geçti hepsi:Saruboceq:Allah herkese sağlık sıhhat versin...Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım.Artık eşim değil sanki ben kalp hastası gibiyim herşeyi biliyorum hastalığıyla ilgili...
merhaba sena71, bana ameliyat konusunda bilgi verebilirmisin.nasıl bir süreçtir.nette ameliyattan sonra 10 yıllık yaşam süresi yüzde 50 ,hastanede ölüm oranı yüzde 20 diyor çok moralim bozuldu bunu okuyunca...kalp kapak hastalığı kesinlikle kalp yetmezliği yapar mı ..sorularıma cevap verirsen çok sevinirim teşekkür ederim.
çok teşekkür ederim lolo,ben yaşadığım yerdeki gittiğim doktora pek güvenmiyorum.çünkü ilk gittiğimde romatizmal mitral ve aort yetersizliği ve mitral darlık var ,kapakların çok yıpranmış demişti.kontrole gittiğimde ise mitral darlık var kapakların kötü değil balonla açılabilir dedi.eko çekerkende başka doktorları çağırdı kendi anlayamadı galiba..ankaraya gitmeyi düşünüyorum.birde yetersizliklerim hafif derecede diğer ekomda ise 1. derece yazıyo bu ikisi aynı şey mi acaba ..cevaplarsan çok sevinirim..size de geçmiş olsun ALLAH hepimize şifa versin.
Lolo düşdeki çürükle nasıl ilintili kalp bilgin varsa canım izah edermisin?
sana iyi izah edememişler hastalığını
normalde hastaneye gittiğinde gerekli tetkikler yapıldıktan sonra doktor bire bir anlatır senin şu durumundan böyle bi sorunun var bizde bunları sana uygulamalıyızki böyle böyle olur iyileşirsin herşeyi açık net anlatmalı
anladığım kadarıyla 2 hastanede seni tatmin edici bi şekilde hastalığını anlatmamış
bencede 3. bi doktora gidip görünmelisin sonuçta kalp bu şakaya gelmez
benim eşim romatizmaya bağlı mvr hastalığı teşhisiyle
normal rutin muayne için gittiğimiz hastanede acil yoğun bakıma alınmıştı
doktor yoğun bakıma yatırmadan eşime durumu anlatmış sonrada beni çağırdı
detaylarıyla anlattı durumu yoğun bakıma ne için aldıklarını nasıl tedaviler uyguluyacaklarını bu durumun eşim içinde benim içinde ne kadar zor olacağını herşeyi anlattılar
isterseniz yatışınızı yaptırmayabilirsiniz
yatış olmazsada başımıza ne geleceğini yüzüme karşı açık açık anlattı
hastaneye gittiğimizde eşimin her an ölme riskinin yüzde 75 olduğunu söylemiişti doktor
1 ay hastanede yattık bütün tettkikler bütün filmler ajiyo da dahil herşey yatarken yapıldı ve kapaktaki sorunun ameliyatsız düzelemeyeceği kararını verdi doktorlar
bu sebepten ameliyat edildi
ameliyata girerken bile herşey anlatılıyo hastayada yakınınada
bu sebepten doktor ve ekibi çok önemli
ekip çalışması yapılır böyle durumlarda 1 doktor sana ameliyat diyemez direk ekibiyle görüşür gerekirse ameliyatsız düzeltilmeye çalışılır hasta sonrada ameliyat kararı vermeleri gerekiyosa hastanın durumuna göre karar verilir ve yatış için gün verilir
bence durumun netleşene kadar kendine çok dikkat edip mikroplardan korunmalısın
dişlerinde çürük varsa yaptır temizlet diş bakımı çok önemli kalp hastalığında
ve en önemliside moral
moral olmazsa zaten hiç bişey yolunda gitmez
sonuçta kalbindeki sorunun ne olduğunu öğrenmek iyi bence en azından tedavisi yapılır
bir sürü kişi sorunu olduğunu bilmeden yaşıyo ve çok acil durumda farkedebiliyo anca yada edemiyo
tıp o kadar ilerlediki artık kalp nakli bile yapılabiliyoken bi kapak neki doktorlar için