Kalp hastası olan var mı?

MVP: Daha çok kadınlarda görülen mitral kapak rahatsızlığı...

Çoğunlukla doğuştan olan bu rahatsızlığa sahip hastaların şikayetleri genelde 20 li yaşlarında (iş yaşamına giriş ve bedensel aktivitelerin çoğalmasıyla) üst düzeye ulaşır...

Bazı hastalar ise 50'li yaşlarına kadar hiç bir şikayetleri olmadan yaşar...

Şikayetler; derin nefes alamama, efor gerektiren durumlarda çabuk yorulma, çarpıntı, genel halsizlik ve yorgunluk gibi olabilir...

İlerleyen aşamalar mitral yetersizliğe ve buna bağlı kapakçık değişimine kadar gidebilir. (alıntı)

bende Mitral kapak yetmezliği,ritm bozukluğu ve yüksek tansiyon var daha 30lu yaşlarıma gelmeden:çok üzgünüm:

pilli hatun
Gerçekten adın ile hastalığın adı arasındaki ilşkiye bayıldım..Ben de mitral darlık var.Şu anda 1.3 gibi.Aort yetersizliği,mitral yetersizlik,mitral darlık,sol atriumda genişlik mevcut.İki kapakta bozuk anlayacağın.Şimdiik sadece düzenli penadur iğne yaptırıyorum.İlaç kullanmıyorum artık.Gelecekte ameliyat var mutlaka ama hoca geciktirebildiğiimiz kadar geciktirelim diyor..Haklıda...
Sizede geçmiş olsun....

bende geldim kızlar.benimde kalp kapagım doğuştan yamukmuş.çarpıntı,halsizlik,soğuk hvalarda nefes darlığı gibi şikayetlerim var.hastalığımın teşhisini geçen kış öğrendim.ritim düzenleyici kullandım.şimdi onsuz idare etmeye çalışıyorum.

Aynen düzenli olarak deposilin alıyorum :1ninca:

teşekkürler canım sanada çok geçmiş olsun :1hug:

hepimize geçmiş olsun kızlar

benimde doğuştan dört delik varmış önde oluşucak damarlarım arkada arkadakiler önde oluşmuş bu yüzden mavi bebek derlermiş bana 3 yaşında ameliyat oldum açık kalp ameliyatı daha sonra yaşım ilerledikçe çarpıntı halsizlik başladı bu yüzden 15 yaşında kalp pili takıldı 10 senedir bir değiştiriyorum geçtiğimiz 9 ay önce ikinci açık kalp ameliyatımı oldum 12 saat süren bi ameliyattan kurtuldum çok şükür şimdi ilaç kullanıyorum iyiyim bi tek sorun bebek doğurmam yasaklandı onun dışında hiçbirşeyim kalmadı
benim hikayemde kısaca böyle daha yakından tanışmak isterim bizler birbirimizi iyi anlarız isterseniz tabi a.s.

sizler hangi doktora gidiyorsunuz?

Sanirim çapaya gidiyordunuz dimi annemdede aort kapak darlik ve orta mitral yetersizlik ve sol atriyum genişliği var şu an ameliyat istemiyor siz rahat nefes alip yuruyup yastiksiz uyuyormusunuz ilaciniz varmi

hepinize ayrı ayrı geçmiş olsun arkadaşlar...
bende de mitral yetmezliği var,6 ayda bir eko çektirmem gerekiyor...
bazen unutuyorum ama geçte olsa çektiriyorum...
bendeki çocukken geçirilmiş aşırı derecede boğaz enfeksiyonundan olmuş..
kışın penadur iğne vurunuyorum,enfeksiyondan korunmak için ...
ama o iğnede çok yaktığı için bazen vurulmuyorum...
Rabbim bütün hastalara şifa versin...
kalp de başka birşeye benzemiyor...
lütfen sağlığımıza dikkat edelim arkadaşlar...
sevgiler...

evet bende sizdenim.mitral yetmeliği var.ama 1-2 derece Allah ıma şükür cok bi sorun yaşamıyorum.ama sıcak beni mahfediyo.ayrıca bu bir hastalık değil.bence.........
ben sürekli kullanılmak üzere tensinor kullanıyorum.beni uyutuyo sürekli oyüzden arada sırada içiyorum.stres en büyük düşman unutmayın................

Annem aort kapak darlik hastasi ilaçlarla idare ediyor ameliyat edilmeden 20 yil yaşayan hastalar okudum yeni ameliyat edilmiş bu arada kapak darliği insani yoruyor ben istiyorum annem şu an ameliyat istemiyor yarin siyami erseğe gidicez onuda zar zor ikna ettim bakalim doktor ne diyecek inşallah anjiyoyla falan açilir dua edin ben bu durumla başetmeye çalişiyorum artik ağlamamaya çalişiyorum inşallah düzelicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…