Kalitesiz yumurta veya kalitesiz sprem

Selma Kirazli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2020
3
0
27
Merhaba ilk gebeliğimi beta hcg yükselmemesi nedeniyle düşük yaparak kaybettim.Nedeni de kalitesiz yumurta veya kalitesiz sprem den döllenen bebek olduğu için vücut kabul etmiyordu.Bu gebeliğim de boş gebelik çıktı sebebi de aynı şekilde kalitesiz yumurta veya kalitesiz spremden kaynaklanıyormuş.Yumurtalarımda bir şey çıkmadı sperm testinde de çıkmadı bi problem.Bu şekilde yaşayan var mı hep böyle mi devam edecek gebeliklerim?

Merhaba ilk gebeliğimi beta hcg yükselmemesi nedeniyle düşük yaparak kaybettim.Nedeni de kalitesiz yumurta veya kalitesiz sprem den döllenen bebek olduğu için vücut kabul etmiyordu.Bu gebeliğim de boş gebelik çıktı sebebi de aynı şekilde kalitesiz yumurta veya kalitesiz spremden kaynaklanıyormuş.Yumurtalarımda bir şey çıkmadı sperm testinde de çıkmadı bi problem.Bu şekilde yaşayan var mı hep böyle mi devam edecek gebeliklerim?
gecmis olsun doktor nediyor

merhaba bnm de 3 gebeliğim de beta hcg yükselmediği için sonlandı 2 si kimyasal gebelikti yani ultrasonda görülmedi, sonuncusu ultrasonda gözüktü kese ama içi boştu çünkü hcg yükselmiyordu 1 gün aralıkla baktırmama rağmen 400 550 650 800 diye gitti hep sonra adetle düşük yaşadım. bende ve eşimde de hiç bir skıntı yok görünürde ama sonra genetik testi yaptırdığımız da pıhtılaşma olduğunu öğrendik bende yani iğne olarak hamilekik geçirmem gerekiyormş aslında bu yüzdn vakit kaybetmeden genetik testi yaptırın derim çok geçmiş olsun Allah tez vakitte kucağınıza almayı nasip etsin..

Yumurtaların kalitesine nasıl bakıyorlar bilmiyorum. Bana bir doktor amh yumurta sayısını, fsh kalitesini gösterir demişti ama sperm analizi gibi yumurta analizi yok diye biliyorum. Her ihtimale karşı ikiniz de kullanıyorsanız alkol ve sigarayı bırakmayı, hafif spor yapmayı ve dengeli/sağlıklı beslenmeyi deneyebilirsiniz. Impryl gibi doğrudan üreme hücresinin kalitesini artırmaya yönelik takviyeler var, erkek de kadın da kullanabiliyor. Bunlar pahalı derseniz multivitamin kullanabilirsiniz. Ben gebeliğe hazırlanırken d vitamini (bende eksikti), koenzim q10 ve omega 3 kullandım. Eşim de multivitamin kullandı. Bunları bir araştırın. İnşallah yakında sağlıklı bir gebelik elde edersiniz.

X