• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaliteli bekar erkek kıtlığımı başladı??

son dönemlerde çok sayıda evlenemeyen genç kız haberleri alıyorum ben forumdakiler falan ayrı zaten de çevremde ve çalıştığım yerde de çok örnek var en son 2 eleman yerleşti şirkete biri 27 yaşında diğeri 26 2 güzel kız biraz konuştuk filan ikisi de uygun erkek bulamadığından dert yanıyor. e diyorum etrafta bir sürü erkek var neyini bulamıyorsunuz diye ama hepsi boş sünepe ucuz adamlar falan dediler..

bu kızlardan muhasebeye yerleşeni en son bir şey dedi valla bulursam evli şöyle sağlam bir adam hemen yanaşırım yanına bakmam karısına çocuğuna dedi ona göre bekar adamlar pasif oluyormuş..

demek ki böyle bir kıtlık başladı kızlar.. tuhaf değilmi??

Bence Onlar sünepe... Ondan kimse onlara yüz vermiyor :)
Şimdiki gençlik akıllı.. Taktik Vur Kaç :) Bunlarda o tipler herhalde

Kafanı yorma sağlam erkek kıtlığı yok ,o kız cebi sağlam erkek arıyor karakteri sağlam arasa zaten evliyken kendisine yanaşmasını beklemez aradığı adamdan.Şunu bilmiyor cebi sağlam karaktersizler buna yanaşır evet ama evlenir mi dersen hayır.Bu zihniyette kadınların da kendi yuvaları olacak ve o gençlik güzellik ebedi kalmayacak bir düşünseler.Herkese saygım var kimseyi kolay yargılamam ama konu evli erkeğe yanaşan kadınsa sınırım anlayışım "ASLA"dır ve yargılarım hiç acımam.

Valla konu sahibesi, benim etrafımda da o kadar çok 30-35 yaşında evlenemeyen kadın var ki.......yemin ederim onlara bakıp içim kararıyor, ben de o yolda ilerliyorum sankim. 26 yaşındayım, yüksek lisans mezunuyum, iyi bir işim var, tipimi de insanlar beğenirler lakin sıfır kısmetteyim, hem de yıllardır. Mesela üniversitede çıkma teklif edenler oldu, ama hiçbirine içim ısınmadı. Sosyal, neşeli, şen şakrak bir insanım ama kısmet olmayınca olmuyor mu ne ? Ben maddi güç vs. önem vermiyorum, benim iin en önemli şey duygusallık açıkçası.

Allah herkese hayırlı kısmetler versin. Ben de aşık olmak istiyorum, bunda kötü ne var göremedim , ille de evlenmek için evlenmenin bence hiçbir manası yok. Yalnız kalmamak için olmaması gereken bir kişiyle olmak istemem açıkçası. Sevmeyi, sevilmeyi tadamadıktan sonra evlenmenin ne anlamı var ki?

Evli adam meselesiyle ilgili yorumda dahi bulunmam, eskiden insanlar böyle bir şey demeye utanırdı, edep, haya kalmamış insanlarda. Açıkça ben metres olurum demiş, daha ne desin?! İnsanlarda vicdan , utanma kalmamış gerçekten yazıklar olsun. Bu lafı ben üniversitede bir kız arkadaşımdan duymuştum ve şoke olmuştum. Sonra ne oldu derseniz, serserinin birine kapıldı, şimdi de adam bununla evlenmeyip oynuyor, kız da resmen sinir hastası oldu.....herkes hayattan hakettiği kadarını, zihniyeti kadarını arıyor bence.

Benim görüşümce bekar olsun/olmasın ''adam'' kıtlığı var. Etrafımda ilişkisi olan/olmayan tanıdığım kadınlara bakıyorum, güzel , kültürlü bakımlı vs...hepsi aynı şeyi bekliyor, sevilmek, değer görmek, peşlerinden koşulması vs. ama bulamayıp mutsuz oluyorlar. Etrafımda artık kadının peşinden koşan erkek göremiyorum, hiçbirinin umrunda değil, romantizm resmen can çekişiyor. Erkekler artık gününü gün etme derdinde bence.

Son düzenleme:
dolu dizgin büyük bir aşkla evlenmeyi herkes ister ama olmayınca ne yapacaksınız?
iki seçenek var ya oturup bekleyeceksiniz ya da en uygun erkekle hayatınızı birleştireceksiniz.

yani kadınlar için zaman önemli bundan bahsediyorum. 30-35 yaş aralığında doğum meselesi kolay olmuyor sağlık riski, çocuğun yanında nine gibi kalma ihtimali vs.. bir de herkes evlenip kendi kabuğuna çekilirken yaşanan yalnızlık hissi derken hangisi daha sağlıklı bir seçim?

eğer kişi evlenemediği için üzülüyorsa aşkı beklemesi anlamsız geliyor. zaten 30u devirmişsin olsan şimdiye olurdun olamadıysan seç birini bakarsın zamanla hoşlanır aşık olursun.

dolu dizgin büyük bir aşkla evlenmeyi herkes ister ama olmayınca ne yapacaksınız?
iki seçenek var ya oturup bekleyeceksiniz ya da en uygun erkekle hayatınızı birleştireceksiniz.

yani kadınlar için zaman önemli bundan bahsediyorum. 30-35 yaş aralığında doğum meselesi kolay olmuyor sağlık riski, çocuğun yanında nine gibi kalma ihtimali vs.. bir de herkes evlenip kendi kabuğuna çekilirken yaşanan yalnızlık hissi derken hangisi daha sağlıklı bir seçim?

eğer kişi evlenemediği için üzülüyorsa aşkı beklemesi anlamsız geliyor. zaten 30u devirmişsin olsan şimdiye olurdun olamadıysan seç birini bakarsın zamanla hoşlanır aşık olursun.

35inde çok aşık olarak evlenmiş bir tanıdığım var. :31:
Ve 2 tane de çocuğu var. :31::nazar:

Siz neye göre sınır koyabilirsiniz ki bu konuda?
Komik olmayın ya. :27::27:

Yalnızlık kalabalıklar içindeyken, evliyken de yaşanabilecek bir şey.
İnsanın kendi içinde tam olması lazım önce.
Yoksa evlilik kurtarmaz kimseyi.

Not : Yaşım 24. :31::31:

Haklısınız, o bahsettiğiniz hissi ben de yaşıyorum. Ailemden ve Türkiye'den uzaktayım , haftasonları arkadaşlarım sevgilileriyle gezerken ben evde yalnız oturuyorum. Söyledğiniz seçim bana da gün geçtikçe mantıklı gelmeye başlıyor ama şu var ki, sevmeden buralı biriyle evlenip burda kalmanın benim için hiçbir manası yok. Türkiye'ye de 30dan önce dönemicekmişim gibi görünüyor, o zaman da sizin dediğinize gelicem herhalde. Her doğumgünümde aşık olmayı dilek tutuyorum, her yıl birbirinden hüzünlü geçiyor.

Yine de bahsettiğiniz şey bana gerçekten inanılmaz acı geliyor, sevmeden evlenmek.....off ne bileyim konu sahibsei, gerçekten mutsuz olduğum ve daraldığım bir konuya parmak bastınız gece gece.

Ben kendime 32yi sınır koydum, dediğiniz gibi olursa olur, olmazsa artık en münasip seçeneğe bakmak gerek belki de.....daha da geç olunca zaten hayatının yarısı yalnız geçmiş oluyor.

O kızlar sanırsam şu gruptan oluyor;

"Doğru dürüst 'evlenilecek' erkeklerin hepsi zaten kapılmış.
Ortada kalanların da çoğu serseri olduğu için ve dolayısıyla kimse serserileri beğenmediği için evlenememişler.
E bir serseriyle ömrümü çürüteceğime, 'evli de olsa' kültürlü bir erkekle daha seviyeli bir ilişkim olsun.
Karısı bilmedikçe sorun olmaz, hem de yalnız kalmamış olurum"

Ve izlenimlerime göre, maalesef bu tip kızların sayısı her geçen gün artıyor.!!

Son düzenleme:
o muhasebedeki sürt.k gibiler yüzünden erkekler bu kadar yoldan çıktı zaten.. erkek tabiki kendine hakim olmalı ama erkek kendini geri çektiğinde nedense daha da cazip geliyor o sürt.klere.. bana yüz vermedi bana bakmadı diye daha da hırslanıyorlar.. öldürmek istiyorum böylelerini.. derisini yüzüp tuzlu suya atacaksın bunları..

35inde aşık olarak evlenmek örnekleri hep verilir ama bunlar şanslı azınlıktır ayrıca aşık olduklarını nerden biliyorsunuz belki size aşık rolü yapıyorlardır mantık evliliği yaptım dememek için olamazmı?

burada esas mesele şu belli yaştan sonra biyolojik saat işliyor ama doğurma isteğiyle doluyoruz biz kadınlar o arada uygun bir aday yoksa bekle bekle dur artık.

35inde aşık olmak için 35 yaşına kadar bekar kalmış erkek lazım 35ine kadar bekar yaşayan adam da ya hovarda biridir ya da tipsiz çirkin birşeydir ayrıca o yaşa kadar bekar yaşayan adam bir anda evliliğe adapte olmaz bir ton sorun yaşar. en iyisi 30dur 30a kadar aşık oldunuz oldunuz olamadınız o zaman en ideal adayı seçmek gerekir.

valla gençken önüne gelene kulp bulup tersleyen kızlar 30u geçince başlıyorlar ühüü evlenemedim diye ben de bunu komik buluyorum zamanında teptin fırsatları şimdi yan derdine bize ne bulsaydın zamanında bizde en çirkin kıza bile bir sürü erkek takılır sen değerlendiremediysen bize ne?

evli bir adama bakmayı normalleştirmiş bir zihniyet sanırım kendisinin ne derece yanlışda oldugunu görmüyor, o kadar sinir ettiki o sözü bayanın, beynime kan sıçradı sanki, bu davranış halindeyken bulamaz zaten.

4/4'lük mükemmeli aradıkları için olabilir mi?

Vallahi nasipse o geliyor seni buluyor, bende düzgün adam yok derdim varmış gayet de vallahi. He her huyu suyuma gitsin diyorlarsa o biraz zor doğrusu. Ayrıca o hatunun dediği gibi "sağlam" olan adam evliyken kafasını çevirip de bakmaz. Kendisi sağlam ayakkabı değil ki hem, neyine güvenip sağlam adam istiyormuş haspam. :31:

valla arayana çok ama maaşı düzgün olsun, evi olsun, arabası olsun vs. ararlarsa bulması güç. o iş yerinizdeki çalışan bayanada bir laf edicem ama ban yemek istemem.

valla gençken önüne gelene kulp bulup tersleyen kızlar 30u geçince başlıyorlar ühüü evlenemedim diye ben de bunu komik buluyorum zamanında teptin fırsatları şimdi yan derdine bize ne bulsaydın zamanında bizde en çirkin kıza bile bir sürü erkek takılır sen değerlendiremediysen bize ne?

Memlekette adam vardı da biz mi almadık =))

Şaka bir yana olmadı mı olmuyor =))

36 ımı bitirdim ve yıkıntılarla dolu bir hayatın ardından gerçekten aşığım

Neyin ne zaman olacağı hiç belli olmuyor

Son düzenleme:
Arkadaşın hem namussuz hem de akılsız. Üzüldüm şahsen boşuna kapladığı yer için :1:
Sağlam erkek bulsa evli fark etmezmiş ya. Aldatabilecek kapasiteye sahip adamı alsın "tepe tepe" kullansın. Aksine, kadını böyle bir adamdan kurtarmış olur:) Arkadaşının sağlamlık anlayışına hayran kaldım. Gerçi zaten, kendisi de "sağlam" pabuç değil ya.
Çevrenden uzaklaştırmaya bak. Tam yolunası. Mazallah tutamazsın bir gün kendini. :10:
Hey YA RABBİM. Ne günlere kaldık... Merak ediyorum böyle ucuz kadınlar nasıl yetişiyor ?
ALLAH düşmanımın başına vermesin.

Konu sahibesi nedir bu evlenmeyen kadınlarımızla derdin? :D Evli adama göz koyan arkadaşlarını kastetmiyorum. Onlara kelime bile tüketmem. Ama artık zaman değişiyor. İnsanlar hayatlarını düzene koymak için uğraşıyorlar. 24-25'te kendilerine geliyorlar sonra da kriterdi, ısınmaydı sürünüyor. Büyük konuşmak istemem ama ben aşk evliliği taraftarıyım. Yaşım 25. Aşık olduğum adam teklif ederse evlenicem :D etmezse de hayırlısı olsun. İlla herkes evlenmek zorunda değil , evlenmemek hayırlıdır belki. Kaliteli erkek azaldı değil, insanların çoğu kalitesizleşti internetin yaygınlaşmasıyla. Ayrıca 30 yaş üstü aşık olup evlenenlerin sayısı az değil. Yaşı geçiyor ya da paralı diye mantık evliliği yapanlar sonra ben kocamla mantık evliliği yapmıştım, şimdi başkasına aşığım ne yapayım diye dert yanıyor. Bırakalım Rabbim versin hayırlısını. Hem duygumuz olsun hem de az buçuk mantığımıza uysun ;) Son olarak :) Allah'ü Teala'nın vaadi vardır iyileri iyilere yazarım diye. Sağlam adam için önce sağlam kadın olmak gerek. Herkes kendi dengini bulur çünkü.

Back