Kalite alınmamak

edanurg

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2018
5
0
1
25
Lütfen bana bir fikir verir misiniz mesela ben arkadaşlarımla konuşuyorum beni dinlemiyorlar. Sozumun bitmesini beklemiyorlar ve bu çok sinirime gidiyor resmen kaliye alınmamış gibi hissediyorum ne yapmaliyim

TDK;
kaideye almamak x
kale almamak
dogru.gif

önem vermemek, hesaba katmamak, sözünü etmeye değer bulmamak.

Böyle kişilere değil laf anlatmak, görüşmezdim bile. Arkadaşsız kalırdım daha iyi. Neden ısrarla görüşüyorsunuz?

Kaliteli mi değilmiş :( Yoksa kalifiye mi? Kaide diye bir şey gördüm galiba. Emin olamadım :/

Rahatsız olduğunu açıkça belli et. Hala devam ederlerse onlarla arkadaşlık yapma.

Bence kelimeye takılmayalim herkes doğrusunu bilemeyebilir

Sende onların sözlerini kes araya gir o zaman anlarlar ..

Insanlarla dalga gecmek moda oldu bu aralar konuyu anladiysaniz yorum yaparsiniz zaten sıkıntısini paylasmis burda arkadas. Ve yine burda karsilastigi ayni durum der kacarim.....

Bence kelimeye takılmayalim herkes doğrusunu bilemeyebilir

Sende onların sözlerini kes araya gir o zaman anlarlar ..
Yanlış anlamayın ama anadilimiz bu bizim bilmek zorunda çok zor bir kelime değil kaldı ki buraya girebildiğine göre elinin altında internet var toplum içine giren insanın kelimelerine sözlerine cümlelerine dikkat etmesi gerekiyor bakın burada bile kimse takmadı. Gerçekten sohbet muhabbet ortamında insan kendi seviyesinde olanlarla muhatap olmak istiyor şimdi beni taşlayacaklar ama hayatında bir kitap bile okumamış kelime bilgisi zayıf sürekli hatalı konuşan insanı umursamam dinlemem bile ,karşımdaki kişi anadiline saygı duymuyorsa bende ona saygı duymam illa her kelimeyi bilmesine gerek yok Türkçede hemen hemen her kelimeye alternatif bir kelime var (mecburi durumları saymıyorum öğrenme imkanı varken bunu değerlendirmeyenlerden bahsediyorum)

Back