- 6 Mart 2012
- 17.731
- 27.703
- 49
Hepimizin bildiği bir mozaik pasta mutlaka vardır.Aslında tarifte standart her yerde aynıdır.Bu tarifte tek fark sunum şeklinde ve sonrasında üzerine dökülen çikolata sos ile ikiye katlanan lezzetinde...Ben en çok sunum şeklini seviyorum.Yuvarlak kalıp kullandım bu kez ama ara sıra baton kek kalıbındada yapıyorum.İkisi de sunum açısından oldukça güzel oluyor...
Malzemeler:
- 100 gr tereyağı
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1.5 çay bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- 350 gr pötibör bisküvi
- 150 gr bitter çikolata
- 1 çay bardağı krema
- Dövülmüş antep fıstığı
Yapılışı :
Genişçe bir kasenin içine bizküvileri iri parçalar halinde kırıyoruz..
Küçük bir tencerede tereyağını eritip toz şeker,süt,kakaoyu ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.Sonra yağlı bu karışımı bizküvilerimizin üzerine dökerek güzelce karıştırıyoruz.Karışım bisküvilere güzelce yedirilecek..
Kalıbımızın içine bisküvili karışımı aktarıp sıkı sıkı bastırıyoruz..(Kalıbınızın içine kenarlarından sarkacak şekilde strech film ile kaplayıp onun üzerinede dökebilirsiniz )Kalıbımızı derin dondurucuya kaldırıyoruz ve 3-4 saat bekletiyoruz..
Bu arada çikolata sosumuzu hazırlayabiliriz.Küçük bir sos tenceresine kremayı aktarıp kaynatmadan sadece ısıtıyoruz.Ocaktan alıp içine parça parça kestiğimiz çikolata parçalarını atıyoruz ve karıştırarak eritiyoruz ...
Dondurucudan pastamızı alıp kalıptan çıkarıyoruz ve üzerine ılık çikolata sosunu döküyoruz.En üstünede antep fıstığı serpiştirerek servis yapıyoruz..
Afiyet Olsun...
(Ben kalan pastayı dilimler halinde buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuda uzun süre saklayabiliyorum.Acil bir misafir geldiğinde dondurucudan çıkarıp 10-15 dakika dışarda bıraktıktan sonra ikram ediyorum)