Merhabalar önceki konumu okuyanlar bilir başarısız bir burun estetiği geçirdim ve 3 ay sonra 1.yılım dolunca revizyon olmayı düşünüyorum.
Revizyon için görüştüğüm dr lardan biri önümüzdeki 2-3 ay boyunca günde 20 mg roacctune kullanmamı söyledi. Burun ucum kalın derili ve burun ucunda hala ameliyattan kalan şişlik olduğu için 2 ay kullanıp sonra tekrar muayeneye gelmemi söyledi, derimin ne kadar inceldiğini görmesi gerekiyormuş. Sonrasında büyük ihtimal 1 ay daha kullandıracakmış sonra ameliyat olacağım zaten. Ameliyattan sonra da büyük ihtimal 1-2 ay daha kullanmam gerekebilirmiş. Deri incelince iskelete daha iyi tutunur eğer roac kullanmazsan burun ucun büyük kalır demeye getirdi.
Fakat biraz araştırdım ve kimi doktorun ameliyat öncesi/sonrasında roaccutane önermediğini gördüm. Bu konuda sanırım doktorlar arasında da görüş ayrılığı var. Kimisi roaccutane kullanımının burun derisini incelttiği yönünde kesin bir bilimsel veri olmadığını söylemiş, kimi de bu görüştüğüm doktor gibi kullanılmasını önermiş.
Bu arada bu doktor kapalı ameliyat yapıyor ve ben önceki ameliyatım da kapalı olduğu için yaşadığım kötü tecrübemden ötürü aslında açık ameliyat daha çok istiyorum ama açık ameliyatta burnu kapattıktan sonra burun ucunun nasıl olacağını bilemiyoruz deliklere de müdahale etmek zor oluyor kapalı ameliyat daha iyi dedi kendisi.
Gerçi önceki doktorum burnuma hiç dokunmamış bile önceki sorumda anlatmıştım o yüzden onunla kıyaslamamam gerekiyor belki de.
Ama daha önce ameliyat tecrübesi olan çoğu kişi de kapalı ameliyatta da burnu açmadan yaptıkları için sonucun ne çıkacağını bilemediklerini, burun ucunun düşük kaldığını söyleyip açık ameliyat öneriyor.
Açık ameliyat yapan başka bir doktorla görüştüğümde de roacctune kullanmama gerek olmadığını söyledi ben zaten ameliyatta burun ucunu inceltiyorum ama burun kanatlarının yanında çok iz kalabilir dedi.
Çok kararsız kaldım kızlar 3 ay sonra ameliyat olmam lazım bu burunla yaşayamıyorum ama hala doktor seçimi yapamadım herkes birşey söylüyor kime güveneceğimi bilmiyorum. Özellikle ameliyat tecrübesi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim