benim gördüğüm kadarıyla NBB modelleri eğer memeleriniz öndeyse kullanılabilecek bir marka (ucuz olduğu için söylüyorum, penti bile size pahalı geliyorsa diğer markalar hayli hayli gelir, NBB ise ucuz bir marka). kumaşları çok sert, boş cup olanlar bile sert- pierre cardin de bence benzer kalıpları olan bir marka. yanlardan basıp önce toplayan türde çalışıyorlar daha çok ya da türk kadınlarının memeleri yanlarda değil önde bilmiyorum-->bunlar yerli marka. hani oyüzden kalıpları bize göre olması gerekir normalde? acaba Türk kadınlarının genel meme yapısı bu mudur bilemiyorum. ya da Türk kadınlarının amacı memeleri öne doğru toplamak mı?
yanlarda (koltuk altına doğru) da meme kütlesi olan bir kadınsanız o zaman balkonet denilen türde modellerin daha güzel oturduğunu düşünüyorum --benim meme yapım böyle en rahat ettiğim modeller balkonet olanlar. ama benim B cup yani bi' D cup kadar tabi büyük değil + memelerim ayrık da değil. (genelde yanlarda varsa meme ayrık sanılıyor, hayır değil. ama ben yanlardan basıp ortada toplamak amacında değilim. memenin şeklini bu kadar zorlamak da bana doğru gelmiyor.
zorlamamak lazım dediğimden anlaşılacağı üzere push up'lu (aşağudan yukarı kaldırmalı) da kullanmma. ama benim yanlarda meme kütlesi olan B cup memem olduğu için push up dolgulu vs. bi model kullansam (yani ön kısmı doldurup kaldırsam, yanlar zaten var) boyut ciddi şekilde fark ediyor. diyeceksiniz ki herkesinki fark eder dolgulu da

tabii eder, benimkinin yapısından daha fazla ediyor sadece. ben de bunu sevmiyorum.
memeler ayrıksa bence derin V inen modeller daha güzel duruyor ama sizdeki kadar büyük cup için o modeller yeterince toplar mı bilemiyorum. V olup kalın askılı olanlar belki olabilir.
sırt bölümü geniş askısı kalın ortalama pahalı olmayan bir model alıp deneyerek başlayın derim. mğazada deneyip internette kampanya da bakabilirsiniz.
balen işi öncelikle kumaş ve dikişkalitesiyle alakalı tabi ama bir diğer olay da şu ki çamaşır makinesine öylece atar yıkarsanız illa ki kumaş eprir ve balen kenarlardan zorlar. bir yerden sonra da çıkar ve ete batar. ben sütyeni evde hiç takmam. sürekli de evde çalışıyorum. spor yaparken spor sütyeni kullanıyorum. dışarıda 1-2 saat giyince yıkamıyorum. tekrar giyiyorum, 8-10 saat giyince elde sıvı deterjanla yıkayıp asmadan sererek kurutuyorum. kumaşı da eskimiyor cup da bozulmuyor, balen de çıkmıyor (hepsi balenli değil, pamuklu balensiz model de çok kullanırım ama dantel, tül, balenli de kulandıklarım var) belki senede 1-2 kere makineye atarım bu şekilde kullanınca 15 sene de kullanılıyor.