Kalça çıkığı

Merhabalar,
Durumnuza gerçekten çok üzüldüm ne ne durumda olduğunuzu az çok tahmin edebiliyorum çünkü kalça çıkığı sorununu bizde yasadık.
Benim bebeğim ilk 40 gününde 2 kez iye geçirince dr umuz bebeğimize voiding yaptırmamızı istedi. Ve voidingi yapan dr umuzda Allah razı olsun bize voiding sırasında bebeğimizin kalçasında birseyin dikkatini çektiğini, kendisinin bu konuda uzman olmadığını ama 4. ayından sonra röntgen çektirmemizi tavsiye etti. O sıra bir sürü ortopediste gittik, neden 4. ayı bekliyoruz hemen yaptıralımda bir sorun varsa erken halledelim dedik. Ama öğrendikki aslında kalça çıkığı olayı 4. aydan önce kesin olarak belli olamıyormuş çünkü o zamana kadar kalça kemiğinin ucundaki çekirdek tam olarak olusmamıs ve yerine yerleşmemiş oluyormuş. Gittiğimiz dr ların bir kısmı bize 2 bez kullanmamızı söylediler bu 4. aya kadar ki bir tedbir olacaktı ve kalçadaki çekirdeğin dogru yerine oturmasına yardımcı olacaktı. Sanırım size ilk yapılan tedavide bu yönde bir yaklaşım.
Sonra 4. ayda röntgen çektirdik. Tam olarak kalça çıkığımız yok sadece kemik çekirdegi biraz açıkta duruyor çıktı, elimizde röntgen yine bir sürü dr a gittik. Bu sefer dr lar bir röntgene bir bebeğimize baktılar, evet röntgende böyle birsey görünüyor ama bebeğimizin muayenesi sırasında hiçbir sorun tespit edilemiyordu. Sonuc olarak o gün bugündür bebeğimizin altına tam 3 tane bez bağlıyoruz... Allah beterinden saklasın diyorum elbette.
Bu arada demeye çalıştığım sey kalça çıkıgının kesinleşmesi 4. aydan sonra oluyor ve bizim edindiğimiz bilgilere göre üstüne basmaya yani yürümeye başlamadan önce öğrenilirse ameliyatsız tedavisi oluyor. Kaldıki ticker ınızda gördüğüm kadarıyla bebğiniz henüz cok küçük bence siz bir başka dr a daha götürün.

Ve birde kendinizi ne kadar yıprattıgınızı tahmin edebiliyorum. Bebeğim 5 aylık 2 kere iye gecirdi, voiding yapıldı. Kalça sorunu cıktı. Bebeğimi hiç tek bezle görmedim, sadece yıkamak için kucagıma aldığımda bebişimin poposunun minicik oldugunu farkediyorum. Onun için heves edipte aldığım kıyafetlerin %90 ını hiç giyemedi, bu arada 4 aydır süt alerjisi sorunuyla boğusuyoruz. 5 ayda ömrümün 5 yıl kısaldığını hissediyorum. Ama inanın ne yaparsanız yapın hiçbirseye engel ve mani olunmuyor, siz üzülünce bebeğiniz anlıyordur bir sıkıntı olduğunu. Sonuçta herşey olacagı yere varıyor. Allah beterlerinden korusun hepimizin yavrularını. Ve Allah tez vakitte şifa versin...

lalcim , mart 09 size de cok gecmis olsun bu ekim bebeklerine hakikaten nazar değiyor galiba,
mart09 aslında bizim durumumuz da aynı fiziki muayenesi temiz çıkıyor,çocuk dr umuz bile şaşırdı biz böyle bebekleri sağlam diye gönderiyoruz 5. ayda hepsinden film mi istiycez artık dedi. zaten bizi şoka sokan da bu durum oldu, basit önemsiz gibi görülen bir durum için bir anda aradaki safhaların hepsini atlayıp son çare ameliyat safhasına geldik. ve göz göre göre geç kalmış olduk. şimdi tavsiye üzerine bir prof den daha randevu aldık, c.tesi onunla görüşücez bakalım inşallah hayırlı haberler verebilirim size. Şimdilik bebeklerimiz için güçlü olmaktan başka çaremiz yok, Allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:

Moralini hiç bozma lütfen, ben tabiiki bu konuda bilirkişi degilim ve bos yere seni ümitlendirmek istemiyorum ama kişisel olarak ameliyata gerek kalacagını sanmıyorum. Biz 1-2 hafta önce tekrar kontrole gittiğimizde dr bize görünen hiçbirseyi olmadığını ama bundan sonra kasıldığında gerindiğinde yada uyurken ters bir hareket yaptığında bir aksilik olmaması için 3 beze devam dedi. (bu arada gittiğimiz bir diğer dr ki aslında o bu ülkenin en iyisi, 3 beze bile gerek olmadığını böyle birseyin bir etkisi olmadığını bebişimizin hiçbirseyi olmadığını söylemişti) ama tabii biz anne baba olarak boşada olsa temkinli olmak için taktık 3 bezi. Şimdi her iki dr a da haziran başında randevumuz var o zaman bir daha rontgen çektirecegiz. Ve resmi sonucları alacagız:))) ki bebeğim o zaman 8 aylık olacak.
Bu arada yasadığım bu ülkede sanırım gördüğüm en dogru sistem, doğan her bebeğin 4 ayında kalça rontgeni çektirmeleri oluyor. Allah bütün bebekleri korusun.........

doktor kontrolümüzden geldik, maalesef o da aynı şeyleri söyledi. bu durumda yapacak birşey kalmadı. 10 nisan c.tesi ameliyat oluyor kuzum. dualarınızı eksik etmeyin ne olur.......mafoldumben

ahh canım ya inşallah ameliyatınız çok başarılı geçer. Allah yardımcınız olsun biran önce toparlansın kuzucun...

Bütün dualarım kızımın adaşı Defne bebeğe ve sana cnm.
Moralini yüksek tut cnm...herşey ii olucak kuzucuk hemen düzelicek umarım :Saruboceq:

canım çok geçmi olsunn kısa zamanda iileşir inş kuzunn ...

cok gecmiş olsun cnm.
eminim cok üzülmüşsündür ama şunu söleyim belki rahatlarsın
aynen anlattıgın gibi bendede kalca cıkıklıgı varmış.demir gibi bişi takmışlar senin dedigin gibi
o sürec nasıl gecti bilmiyorum cok merak edip sormadım anneme
ama sana şu kadarını söleyim şuan 30 yaşındayım ve kalcalarımın maşallahı var:)))
hiç bir şekilde kalca cıkıklıgım yok.gayet normal.
inşallah bebeginde düzelecek cnm.

canım inşallah ameliyatınız sorunsuz geçer..bir gün öncesi cuma vakti dua edicem sizin için...

Herseyin hayırlısı olsun canım, kendinizi çok üzmeyin, iyi düşünün ki iyi olsun. Bol bol dua edeceğim sizin için...

bende bi ara netten kalça çıkıklığına bakmıştım orda alçılı bebek resimleri gördüm anne için zor bir süreç ama yinede erken teşhis diyelim ilerki yaşlarda olması çok daha büyük sıkıntı veriyo bandajın işe yaramaması çok garip. Üzme kendini canım Allah dermansız dert vermesin. Acil şifalar dilerim dularım seninle.

İnş ameliyatta sonraki süreçte cok çok kolay geçer.Dualarımız sizinle...

Kizlar ameliyatimiz oldu bugun cok sukur iyi gecti kizimin genel durumu da iyi su an Belden asagisi alcida bu gece hastanedeyiz bizim icin dua Eden herkese cok tesekkurler ediyoruz sevgiler

Kizlar ameliyatimiz oldu bugun cok sukur iyi gecti kizimin genel durumu da iyi su an Belden asagisi alcida bu gece hastanedeyiz bizim icin dua Eden herkese cok tesekkurler ediyoruz sevgiler

Cnm benim çok sevindim inan bugün sürekli aklımdaydın hadi bakalım bundan sonrası da inşallahh ii geçer de bi an önce toparlar minik Defnecik...:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

cnm bebişin adına çok sevindim ..inşallah kısa zamanda toparlarrrr

Merhaba oncelıkle gecmıs olsun benım kızımı 1 aylıkken ultrason ceken kişi hafıf deplasman demıstı ortapedıye goturdugumde olsun bısey olmaz ıkı ay sonra tekrar getır dedı yanı hıc bırsey vermeden gecebılecegını soyledı 3 aylıkken goturdugmde sol kalcada A 1 TİP DENDI TEKRAR ORTAPEDI IKI DOKTORA GOTURDUM APTIKASYON CIHAZ YAZDILAR sert bır madde sadece altını acarken ve banyo yaparken cıkarıp hemen takıcaksın dendı 2 yada ıyılesır dendı o ıkı ay neler cektım cocugum gecelerı hıc uyumadı o sıcakta ıcı polar olan cıhazı kullandık bıze 2 ay denmıstı ama ben kendılıgımden 1 ay sonra tekrar goturdum cunku dayanamadım artık tekrar goturdugumde ıyılesmıs hıc bıseyı yok daha korkmayın zaten kalca cıkıgı degılmıs bazı kız bebeklerde kala gelısımı gec oldugundan bu uygula yapılmıs şoka gırdım resmen dalga gecıyolardı cocugumun hıc bır seyı yokken 1 ay hem yavrum hem bız sıkıntı cektık maddi ve en onemlısde manevı anlamda bıtmıstık sımdı dıyorum kı ıcımdekı sesı dınlemısım ıyıkıde 1 ay daha bosa beklememısım sımdı kızım 13 aylık ve yuruyor o cıhaza baktıkca gıdıp doktorun kafasına fırlatmak ıstıyorum aslında atacaktım ama bır arkdsın ıhtıyacı olur dıye atmadım ınsallah gercı kımsenın olmaz cok uzun oldu ama dökmek ıstedım allah yar ve yardımcınz olsun ınsallah tez zamanda saglıgına kavusur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…