kızlar merhaba, bu konuyu açıp açmamakta önce tereddüt ettim ama sizlerin desteğine ihtiyacım olduğuna karar verdim. kızıma 40 günlükken yaptırdığımız kalça usg sinde her iki kalçada da gelişme geriliği olduğu söylendi 6 hafta sonra tekrar bakılsın dendi, 2. usg de sol kalça düzelmiş sağda gerilik devam ediyor dendi ve ortopediye sevkedildi, ortopedi geriliğin çok önemli olmadığını ve 6-8 hafta pavlik bandaj denen bir tür askı ile düzeleceğini söyledi. pavlik bandajı taktık, sık sık da kontrole gidiyorduk, birkaç kez röntgen ve ultrason çekildi, 5. haftanın sonunda çekilen usg de kalçanın tip 3a olduğu yazıldı, bu çıkık kalça anlamına geliyormuş. doktorumuz usg sonucuna hayret etti, pavlik bandajla iyileşmesi gerekirdi ben de anlamadım şeklinde bilimsel bi açıklama yaparak bize değişik bir tür bandaj önerdi. 6-8 hafta da onu deneyelim dedi. biz tabi deliye döndük hemen başka dr lar için araştırmaya başladık. aynı gün iki prof a gittik ikisi de yanlış tedavi geç kalınmış ameliyat olması gerek dedi. ameliyat sonrası da 4 ay alçıda kalacak sonra 2 ay demirli ayakkabı gibi bir cihaz kullanacakmış. şu anda beynim uyuşmuş gibi, 3. bir prof adı geldi onunla da görüşüp ameliyat için karar vereceğiz. çok üzgünüm. bu süreci yaşayan arkadaşlar varsa ameliyat sonrası için bilgi paylaşımlarını ve dr önerilerini bekliyorum. lütfen bizim için dua edin.mafoldumbenmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben