Kalça çıkığı

haziran66

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2009
743
0
96
İstanbul
kızlar merhaba, bu konuyu açıp açmamakta önce tereddüt ettim ama sizlerin desteğine ihtiyacım olduğuna karar verdim. kızıma 40 günlükken yaptırdığımız kalça usg sinde her iki kalçada da gelişme geriliği olduğu söylendi 6 hafta sonra tekrar bakılsın dendi, 2. usg de sol kalça düzelmiş sağda gerilik devam ediyor dendi ve ortopediye sevkedildi, ortopedi geriliğin çok önemli olmadığını ve 6-8 hafta pavlik bandaj denen bir tür askı ile düzeleceğini söyledi. pavlik bandajı taktık, sık sık da kontrole gidiyorduk, birkaç kez röntgen ve ultrason çekildi, 5. haftanın sonunda çekilen usg de kalçanın tip 3a olduğu yazıldı, bu çıkık kalça anlamına geliyormuş. doktorumuz usg sonucuna hayret etti, pavlik bandajla iyileşmesi gerekirdi ben de anlamadım şeklinde bilimsel bi açıklama yaparak bize değişik bir tür bandaj önerdi. 6-8 hafta da onu deneyelim dedi. biz tabi deliye döndük hemen başka dr lar için araştırmaya başladık. aynı gün iki prof a gittik ikisi de yanlış tedavi geç kalınmış ameliyat olması gerek dedi. ameliyat sonrası da 4 ay alçıda kalacak sonra 2 ay demirli ayakkabı gibi bir cihaz kullanacakmış. şu anda beynim uyuşmuş gibi, 3. bir prof adı geldi onunla da görüşüp ameliyat için karar vereceğiz. çok üzgünüm. bu süreci yaşayan arkadaşlar varsa ameliyat sonrası için bilgi paylaşımlarını ve dr önerilerini bekliyorum. lütfen bizim için dua edin.mafoldumbenmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

cnm bnm ya çok geçmiş olsun kuzuna neler gelmiş başına rabbim şifa versin çok dua edicem yavruna inanki sen kadar üzüntüm var şuan bu yaşta minicikken başına neler gelio yavrularımızın rabbim güzel yüzüne baksında saglıgına kavuşsun inşşşş

gecmis olsun canim uzulme bebeginde uzulmesin Sifasiz dert vermesin rabbim buda geçecek insallah karamsar olma hersey daha guzel olacak kizin ve sizin icin insallah

Canım benim yaaa..Çok üzüldüm inan ki bütün bebişlere üzülüyorum ama senin kuzu kızımın adaşı ayrıca dokunuyo yani...Allah kahretsin bu doktorları yawww bu nasıl bi doktorluktur...Canım benim ne söylenir bilemiyorum ama sen moralini yüksek tut Defnoş için umarım herşey çok ii olurrr ve çabucak geçer bu zor zamanlarınız...Bütün dualarım Defnoşa gitsin cnm...:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

canım çok çok geçmiş olsun,inşallah en iyi şekilde tedavisi olur kuzunun :Saruboceq:

ya biz kime gvenicez.her defasında 3-5 doktoramı gidicez.inş en kısa zamanda sağlıgına kavusur.Allah yardımcın olsun.

ah canım yaa.. dualarımda olacak minik defnemiz... bu doktorlara güvenemicez mi artık.. ilayın durumunu biliyorsunuz uzmanından doçentine profuna kadar 15 dr gezdik ... geçer değip gönderiyor çoğu... bugüne kadar ben herkese hakkımı helal ederdim ama artık işini iyi yapmayan (önmsemeyen) doktorlara helal etmiyorum... can pazarı bu oyun olmaz... sen içini ferah tut. kurban olduğum Rabbim inşallah en kısa sürede iyileştirir... canım önce bu işte isim yapmış birileri var mı onu araştırın bakalım o ne dicek...dualarımdasınız.....:Saruboceq:

Öncelikle geçmiş olsun bende böyle bir olaya yakın tanığım...Komşumun çocuğu 2 yaşında ve kalça çıkıklığını anlammaışlar nasıl olmuşşsa buraya taşındıklarında çocukta bir topallama ve kısalık sezdim annesine söyledim pek umursamadı sürekli söyledim taki bıktırıp dr götüttürene kadar ve en nihayetinde dr götürdüler doğuştan genetik kalça çıkıklığı tanısını kondu hemen ameliyat etiiler 3 saat süren amleiyat başarılı gezdi çocuk 3 ay göğüsten diz kapağına kadar sadece popo ve ön kısmı açık olacak şekilde alçıda kaldı 2 bacak ayrın şekilde bacakların ortasında bandazlı bi destek var bacakları ayrı tutan komşum çok zorlandı tabi kolay değil..neyse alçı çıktı ve dediğin gibi özel yapım ayakkabıyla demir destekli vidalı bişey 2 ay hiç çıkarmıcaksın demiş dr 3 ayda geceleri takıcaksın demiş..Öyle komşum çok sıkıntı çekti kocaman çocuk koşup oynamak istiyor kendini yataklardan atıyordu ...Sen yine erken tanıyla şanslısın ki kuzu henüz yürümüyor daha bebek pek anlamaz sana kıolaylıklar ve acil şifalar diliyorum

Allah yardımcınız olsun canım..Allah çaresiz dert vermesin..ii doktorlarla karşılaştırsın..ameliyatınız için çok dua edicem..güzel haberlerini duyarız burdan inşallah..keşke ii doktor tanıdığım olsayduı da sana söyleseydim..

bilemıyorum ama baska bi topicte

"canım istanbulda değilsin sanırım ama çapa tıp fakültesinde profesör mehmet demirhan var ben ona götürüyorum çok iyi bir doktor bende bugün gittim ve oğlumun bacağı düzelmiş bir ay daha sadece geceleri takıcak aletini.inşallah senin yavrunda iyileşir canım... "

yazmış istersen birde o doktora götür bebişini

cnm çok geçmiş olsun. seni çok iyi anlıyoum şuan çok tedirginsin benim kızımda farklı bi nedenden ameliyat olmuştu. Rabbim inan yardım ediyo. sabırlı ol.inşallah kızın en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Allah yardımcınız olsun.

çok geçmiş olsun canım...geçen ay kontrolde bize de 2a dendi bu ay tekrar çektircz bakalım korktum şimdi inş. herşey güel olur meleklerimiz sağlıklı büyürler ...duayla canımm

Canım ya allah bu dr ları nasıl bılıyorsa Öyle yapsın ıŞının ehlı olmayınca ınsanın baŞına ıŞ aÇıyorlar..ınŞallah yavrun Çok sıkıntı hıssetmeden Çabucak atlatır bu durumu..

canım çok geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum...inşallah kısa zamanda bebişin sağlığına kavuşur.....
bende kaç günlerdir ağlamakdan helak oldum...barışın boynunda hafif eğrilik problemi çıktı...şuana kadr uzm.prof doç..6 dr gittik hepsi farklı şeyler söyledi...inanki çıldırmak üzereyim..ne yapacağımı şaşırdım allah bebişlerimize sağlık versinnnn inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…