şöyle izah edeyim.. bende de kalça çıkığı vardı çift taraflı ne bir topallık nede bir görüntü bozukluğum yoktu sadece tam yuvada değildi kalçalarım ve kemik taşıması gereken yükün 2 katını taşıyormuş merdiven çıkarken aniden kalktığımda tutukluluk yapıyordu. benim ameliyatım muhtesem ve cok yeni yapılan ameliyatlardı doktorum fransada eğitimini almıştı benim ameliyatımın 3 yerden kalçayı kesip yuvaya yerleştirdiler ve vidaladılar kaslarımı açmadan doğum kanalımı daraltmadan ameliyat yaptılar ve şuan normalim ne kaslarım yırtıldı ne doğum kanalıma birşey oldu vidalarımıda aldırdım yazın başında 2. sol kalça ameliyatımı oldum ilk i sağ kalçamdı alçıyada girmedim sadece 3 hafta hiç kalkmadan yattım 12 haftada normale döndüm doktorumun adı Tuncay Cantel ve incirli ethica hastanesinde ameliyat oldum ama doktorum memorial hastanesinde ben özel olarak oldum. ilk doğan bebeklerde olma olasılığı yüksek ve kız bebeklerde doğduğu an baktırırsanız hatta tüm bebeklerinize baktırırsanız çok erken mudahale olabilir ve çok büyük bir dertti bendeki her doktor ayrı şey söylüyordu bana ama şimdiki doktorum tam tehşisi koydu ve doğru tehşisti geç oldu güç oldu ama iyi oldu doğru doktor çok önemli şiddetle benim doktorumu tavsiye ederim böyle bir olay olursa çok kişide yollamışımdır ona hepsi memnun. umarım çocuğunuzda bir sorun çıkmaz ama doğduğu an gösterin sanırım atel diye birşey var bacaklar açık ve demirle öyle kalıyor doğal yöntemdir o eğer öyle birşey varsa tabi doktor bakmalı mutlaka mutlaka gösterin benim doktorumuda tavsiye ediyorum eğer istanbuldaysanız bakırköyde dir kendisi. umarım sorun çıkmaz hep mutlu olun opuyorumnanaktan