• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortopedi Kalça Çıkığı

Arkadaşlar Kalça çıkığı bende de var ama benimki irsi anne tarafımda neredeyse 7- 8 kişide var ama şükür benim çocuklarımda çıkmadı. Banada dr.lar bir 9 - 10 yıl sonra ameliyat önerdiler protez için birde Ankarada bir prof dondurma işlemi uygularız demişti ama ben sonradan vazgeçtim. Çünkü şu anda bir sıkıntım yok sadece görünüş bozukluğu bunada katlanurım dedim. Ama bu dondurma işlemini duyanınız varmı hiç.

canım benim ya arkadaşlardan biri bana mesaj yollamış remzi beyle ilgili sağolsun ben de ona korkularımı dile getirdim.sanada sölim beni remzi beye gönderen bütün dr lar bu ameliyatın benim protez yaşımı erteliceni söylediler yani protez öle yada böle olacakmış.bende bu yüzden bu kadar çok parayı çöpe atmak istemiyorum para öle yada böle bi şekilde bulunur geri ödemeside çok kolay sonuçta çalışıyoruz ve kimseye muhtaç değiliz çok şükür yani çok olmasada rahatız ama neden bu kadar yüksek bi meblayı iki kez ödim.ama ben sanırım senin dra gidicem madem dediğin gibi birdaha bu sıkıntıları yaşamicam bir daha hiç kalçamla bacağımla ilgili sorun olmicak bi servet harcamaya razıyım canım benim sana ne kadar teşekkür etsem azdır eşimde çok mutlu oldu.çok çok sağol

bize de gelişmeleri bildir canım...tekrar çok geçmiş olsun...

mutlaka bildiricem canım şu durumu rahat rahata tüm sıkıntılarımla dile getirebildiğim bi sizler varsınız ilk size haber vericem ne oldu neler oldu bi gideyimde hayırlısıyla inş herşey için çok sağolun

arkadaşlar bende kendi doğumumda ters gelmişim bacak yoluyla yani ve 5.5 kilo doğmuşum ve sonrasında 2 kalçamdada çıkık oluşmuş
bebekken tedavisini görmüşüm çok şükür hiç bi sorunum kalmamış
fakat benim 2. doğumumda kızımdada kalça çıkığı çıktı şuan tedavi sürecinde
ve doğumu sezeryan oldu
doktorlar genetik diyor

arkadaşlar bende kendi doğumumda ters gelmişim bacak yoluyla yani ve 5.5 kilo doğmuşum ve sonrasında 2 kalçamdada çıkık oluşmuş
bebekken tedavisini görmüşüm çok şükür hiç bi sorunum kalmamış
fakat benim 2. doğumumda kızımdada kalça çıkığı çıktı şuan tedavi sürecinde
ve doğumu sezeryan oldu
doktorlar genetik diyor

geçmiş olsun canım rabbim yardımcınız olsun bende doğuştan her iki kalçamda çıkıkla doğmuşum annem ebe hatası yüzünden diyo beni elinde sallayarak götürmüş bende her ikisinden ameliyat olmuşum 15 aylık iken senin ailende varmıydı bu sorun benim şuan çocuğum yok ama benim çektiğim acıları çocumda çekermi diye çok korkuyorum benim ailemde kimsede yok bende var diye çocuğumdada olurmuki senin bitek sendemi var umarım yanlış anlamazsın ben çok acılar çekmişim halada sol kalçamda sorun var hala çekiyorum anlıcağın rabbim evladına en kısa zamanda şifa verir inşallah çok geçmiş olsun

benim kızımda kalça geriliği tespit edildi 45 günlükken medicana beylikdüzündeki ortapediste gittik. Ve önemli bir şey olmadığını söyledi. Biz bunun üzerine önemsiz diye çok üstelemedik. Ama ben yinede peşini bırakmadım. Aklımda soru işareti kalmıştı. Bunun üzerine Acıbadem hastanesine gittiğim tecrübeli bir doktora gittim. Oda aparat takın 6 hafta sonra gelin dedi. Eğer tedavi edilmezse yürümeye başladığında kalça çıkıklığına kadar gider dedi. Ben hangi tip aparat nasıl takılacak diye sorduğumda ben bilmem ben bilmem diyip odasından çıktım.. bizde aparatı aldık ama nerden bilicez internetten baktığımız resimlere göre giyinik halde taktık. Ve tabiî ki amacına uygun olmadı aparat düştü omzundan kaydı bacağından. Bizde düzgün beceremedik.. baktık olmayacak bu iş.. zaman kaybediyoruz.. ve bu kadar ciddi olduğunu anlayınca ve internetten yaptığım araştırmalarla Çapa hastanesine gitmeye karar verdim. Çünkü anladım ki özel hastanelerdeki doktorlara o kadar para versekte bir sonuca varmayıp en önemlisi zaman kaybetceğimizi..

Bunun üzerine çapa hastanesinde ki çocuk ortepedisti olan Yavuz Sağlam bey muayene etti. Kendisi bizzat ultrasonda tekrar baktı. Ve evet kalça geriliği var dedi. Aparat takmalıyız dedi. Bize gidin alın aparatı ben takıcam dedi.. aparatı atlet üzerine taktı. Bacağınada giydirdiğimiz külotlu çorabı kalça altından kesip uzun çorap şeklinde bıraktık. Ve bize 3 hafta boyunca aparatı çıkarmayacağımızı banyo etmeyeceğimizi söyledi.. Alt bezini değiştirebileceğimiz bir aparattı. Kayışlı ayarlanabilir bir aparat bebeklere göre olanı... ve kendisi ayarladıktan sonra tükenmez kalemle çizdi oynamasın oynama olursa tekrar düzeltin dedi. 1 hafta sonra tekrar bana gelin dedi. Aparat yerinden oynamışmı doğru kullanıyor musunuz diye kontrol edicem dedi. Ve 3 hafta sonunda tekrar ultrasonda bakıcam. İlerleme var mı diye. Ona göre aparata devam mı edelim yoksa düzelmiş mi diye kararına bakıcaz dedi.. bir kuruş para bile vermeden Yavuz beyden bu kadar ilgiyi görmek bizi çok sevindirdi. En azından doğru yolda olduğumuza emin oldum. Allah razı olsun kendisinden. Ve kesinlikle kendisine gidilmesini tavsiye ediyorum..
Maalesef ülkemizde fazlası ile doktor var. Fakat tedavi edemeyen bilgisiz ilgisiz doktorlarımızda var. Özel hastanelere gidip çare aramak artık kafamda soru işareti bırakıyor. Yine araştırma hastanelerinden şaşmayın derim..

Bütün annelerin bebişlerine acil şifalar diliyorum.

şöyle izah edeyim.. bende de kalça çıkığı vardı çift taraflı ne bir topallık nede bir görüntü bozukluğum yoktu sadece tam yuvada değildi kalçalarım ve kemik taşıması gereken yükün 2 katını taşıyormuş merdiven çıkarken aniden kalktığımda tutukluluk yapıyordu. benim ameliyatım muhtesem ve cok yeni yapılan ameliyatlardı doktorum fransada eğitimini almıştı benim ameliyatımın 3 yerden kalçayı kesip yuvaya yerleştirdiler ve vidaladılar kaslarımı açmadan doğum kanalımı daraltmadan ameliyat yaptılar ve şuan normalim ne kaslarım yırtıldı ne doğum kanalıma birşey oldu vidalarımıda aldırdım yazın başında 2. sol kalça ameliyatımı oldum ilk i sağ kalçamdı alçıyada girmedim sadece 3 hafta hiç kalkmadan yattım 12 haftada normale döndüm doktorumun adı Tuncay Cantel ve incirli ethica hastanesinde ameliyat oldum ama doktorum memorial hastanesinde ben özel olarak oldum. ilk doğan bebeklerde olma olasılığı yüksek ve kız bebeklerde doğduğu an baktırırsanız hatta tüm bebeklerinize baktırırsanız çok erken mudahale olabilir ve çok büyük bir dertti bendeki her doktor ayrı şey söylüyordu bana ama şimdiki doktorum tam tehşisi koydu ve doğru tehşisti geç oldu güç oldu ama iyi oldu doğru doktor çok önemli şiddetle benim doktorumu tavsiye ederim böyle bir olay olursa çok kişide yollamışımdır ona hepsi memnun. umarım çocuğunuzda bir sorun çıkmaz ama doğduğu an gösterin sanırım atel diye birşey var bacaklar açık ve demirle öyle kalıyor doğal yöntemdir o eğer öyle birşey varsa tabi doktor bakmalı mutlaka mutlaka gösterin benim doktorumuda tavsiye ediyorum eğer istanbuldaysanız bakırköyde dir kendisi. umarım sorun çıkmaz hep mutlu olun opuyorumnanaktan

Merhabalar, aynı sorun bendede var ve bahsettiğiniz ameliyatı banada önerdi doktorlar. iki tane çocuğum var açıkçası çok korkuyorum uzun bi süre yatak dönemi olması sonra kemiklerin kesilecek olması çok ağrı oluyormu... herşeyi düşünmekten ne uyku uyuyabiliyor nede doğru düzgün yemek yiyebiliyorum bu ameliyatla ilgili daha detaylı bilgi verebilirmisiniz. şimdiden teşekkürler..

mutlaka bildiricem canım şu durumu rahat rahata tüm sıkıntılarımla dile getirebildiğim bi sizler varsınız ilk size haber vericem ne oldu neler oldu bi gideyimde hayırlısıyla inş herşey için çok sağolun

Mesajlarınızı yeni okuyorum aynı sorun bendede var ne yaptınız ameliyat oldunuz mu şu an kalçanız ne durumda bilgi verirseniz çok mutlu olucam. Teşekkürler

Back