Kalca Cikigi Rontgeni

yaseminsen

rabbım sen evladımı koruu
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2007
1.488
12
38
KIZLAR OGLUM SU ANDA 39 GUNLUK VE BUGUN ASI ICIN DR GITTIK HERSEYIMIZ IYI ALLAHA SUKUR KILOSU BOYU
AMA KAFAMA TAKILAN BISEY VAR DR BIDAHAKI AY ASI ICIN GELDIGINDE KALCA CIKIGI ICIN RONTGEN GEKTIRIN HER BEBEGE YAPILIYOR GORMEM LAZIM DEDI
MORALIM BOZULDU BI SOUN YOK DIMI DEDIM HAYIR HER BBEGE YAPILIYOR DEDI ARANIZDA YAPTIRAN VARMI COK KORKUYORUM VE MORALIM SIFIR YA OLE BISEY CIKARSA
ALLAHIM SENI KORU MELEGIMI senağlamasenağlama

Anlamadım valla, doktor bunu elle muayene ederek anlamıyor mu?:uhm:
Bebek doğduğunda çocuk doktorları ayaklarına ileri geri bişiyler yaptırıyorlar çıkık var mı diye?CADIARZU
Ufacık bebeğe gereksiz yere röntgene maruz bırakmanın ne anlamı var ki

Cnm Yapti Bacaklarini Acti Ve Yukari Topladi Filan Ondan Sonrada Her Bebege Yapiyoruz Sizde Yaptirin Bi Goriyim Dedi Moralim Cok Bozuk Offff

KIZLAR OGLUM SU ANDA 39 GUNLUK VE BUGUN ASI ICIN DR GITTIK HERSEYIMIZ IYI ALLAHA SUKUR KILOSU BOYU
AMA KAFAMA TAKILAN BISEY VAR DR BIDAHAKI AY ASI ICIN GELDIGINDE KALCA CIKIGI ICIN RONTGEN GEKTIRIN HER BEBEGE YAPILIYOR GORMEM LAZIM DEDI
MORALIM BOZULDU BI SOUN YOK DIMI DEDIM HAYIR HER BBEGE YAPILIYOR DEDI ARANIZDA YAPTIRAN VARMI COK KORKUYORUM VE MORALIM SIFIR YA OLE BISEY CIKARSA
ALLAHIM SENI KORU MELEGIMI senağlamasenağlama

yaseminsen bosuna bozuyorsun moralini.burda mecburen bebek 6 haftalikken yapiyorsun.biz de yaptirdik.normal cikti cok sukur.bosuna üzmüssün kendini.bu arada adin yasemin mi?benim adim da yasemin.:smiley-cool:

sgl cnm bende yenı doguldugunda yapıldıgını bılıyorum neden 2,5 aylıkken yapılıyo ne bılıyım ınsan korkuyo ıcım eve geldıgımden berı bı yere sıgmıyo allah korusun yaww
bu arada ewet adım yasemın nmemnun oldum adasım :)

cnm merhaba,

kalça çıkığı ultrasonu diye geçiyor bizde oğluş 1 aylıkken yaptırdık. her bebeğe yapılıyor doğru söylemiş dr.un. bizde yatırdık Allaha şükür gayet normalçıktı hemen sonucu veriyorlar:))

bızden de ıstemıstı canım doktorumuz ıkıncı ayındakı kontrolunde cektırdık bende senın gıbı korkmustum ılk basta ama her bebekten ıstıyoruz zorunlu artık dedı cektırdık tahmın ettıgım kadar zor olmadı boncugum hıc aglamadı sorunsuzca cekıldı bıttı cok sukur bısey de cıkmadı
erken teshıs cok onemlıymıs doktor elle muayenesınde anlasa bıle ıyı oldugunu yıne de ıstıyor

ay bıraz da olsa rahatlattınız benı ne bılıyım korktum ıste umarım kotu bısey cıkmaz dua edın kızlar

insallah cıkmaz canım rahat ol sen bebegı cok sıkı sarmak kundak yapmak sebep olabılıyormus bazı durumlarda kalca cıkıgına bıze dogumdan hemen sonra doktorun dedıgı oydu asla sıkı sarmayın ama anlamadıgım bısey eskıden hep kundak yaparlarmıs bebeklere kalca cıkıgı oranı fazlamıydı acaba onu merak ettım bende

yok cnm sararmıyım hıc ole bı cahıllık yaparmıyım ekıler yaparmıs evet bılıyorum kaynananmda yapalım demıstı ama ızın vermedım ayy alah korusun

Bende Memnun Oldum Canim Az Once Aklima Bisey Geldi.dogum Yaptigim Hastanede Kalca Ultrasonunu Cekmediler.sonra Bir Bucuk Aylikken Cocuk Doktorumuz Kalca Ultrasonu Istiyorum Hastanede Yapildi Mi Diye Sordu?onun Istegiyle Hastane De Baktirdik.yani Biz De Dogar Dogmaz Yaptirmadik.ama Simdi Genelde Butun Doktorlar Bu Ultrasonu Istiyor.rontgen Deniliyor Ama Ultrason Aletinden Bakiliyor.korkma Sakin.endiselenme Bu Kadar.

off cok korktum kızlar ya
eger kalca cıkıgı varsa tadavısı ney acaba bıde varsa kalca cıkıgı bebekte belırgın anlayabılıcegım bı ozellık gosterırmı yoksa ben farkedemezmıyım
:uhm:

Aman rongen olsun, başka kontroller olsun sakın aksatmayın, moralinizi de bozmayın bence. Sonuç kötü olsa bile çağresi var.
Bende de doğuşta varmiş, 1 kalçam çıkıkmış, rahimde yanlış dönmeden oluşmuş, kundak falan da değil... Sonra doğar doğmaz fark etmişler,bir iki ay korse, anne tarafından yapılan jimnastik falan, hiç sorunum kalmadı çok şükür :)) Bu kadar yaşıma girdim. Ergenlik çağına kadar da kontroller, rontgenler sürdü, hatırlıyorum, ama hiç sorunum yoktu, hala yok şimdi çok şükür.

merak etme canım artık her bebekten isteniyor hem olsa bile erken tedavi olur.korkulacak bişey yok sakın aksatmayın.. bende de doğuştan kalça çıkığı vardı ebe hatası:kızgın:malesef hala çekiyorum bu hafta 3. ameliyatımı olucam bu yüzden...bişeyi yoktur inşallah bu sadece önlem için sıkma canını...

canım doktor bana da söyledi, biz de gidicez bu hafta sanırım. ayrıca ben bir ay boyunca bebeği kundağa sardım sık olmamak koşuluyla . çünkü bebek henüz çok minik olduğundan reflekslerine engel olamıyor el hareketleriyle kendini uyandırıyor. ben cahillik olarak görmüyorum doktrum sıkı olmadığı zemen sorun olmaz dedi. annem beni ve diğer kardeşleri mi de sarmış hepiimiz iyiyiz çok şükür.

yasemincim bu rutin birkontrol birçok doktorister bunu kalça filmi denilir ama aslı ultrasonla bakılır,genelde bebek 6 aylık olmadan herhangi bir zamanda yapılır,erken teşhis çok önemlidir,kalça bölgesine korse veya benzeri uygulamalarla (doktor tavsiyesine göre)ve egzersizle düzelir,bebekte düzelme kolay olur,asıl film çekilmeyip ilerleyen yaşlarda farkedilen çıkıklıklarda iyileşmek zordur,bebegin bacaklarını aç,yanyana koydugunda iki bacaktaki bogumlar eşit noktalardaysa sorun yoktur genelde,birde eskiden bacak arasına yenidoganlarda çift bez koymak önerilirdi bacak kemikleri düzdün otursun diye,boşuna telaşlanma,eminim birşey çıkmayacaktır

X