• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalbim patlayacak..

derdimend

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2018
295
558
33
İçim öyle öfke dolu ki karmaşık yazabilirim.Biraz sakinleşmek,akıl almak için yazıyorum.
Babam bizim imtihanımız.Biz ufakken yoktu yanımızda,biz pencere önünde ne zaman yoldan gelir de yanımızda olur diye hasretle beklerken zengindi,paralarını yedirecek başka ortamları vardı.Kaza yapti,iflas etti,iki sene yatalak kaldı,annem baktı,annemin akrabaları destek oldu,abim ufacık çocukken limon sattı eline harçlık verdi..Psikolojisi iyi değildi,ağır şeyler atlattı dedik,hep sustuk,sindik.
Büyüdük annem senelerce onunla çalıştı,onun sefasını sürdüğü günlerin borçlarını ödedi.Cocukları için olduğuna inandı,kötü gününde bırakıp gitmeyi kendine yakıştıramadi..Ne yazık ki ben senelerdir sadece hayatımdan defolup gitsin istiyorum.
Kalbim acıyor,bir vakitler neden babam hep uzakta diye ağlarken şimdi sadece gitse çok çok uzaklara diyorum.
İçimde ki ata sevgisi, merhameti yitik.
Hepimiz bu evden ondan kaçıp gitmek derdinde olduk,çünkü huzur yok,parasizliktan,borçtan değil sadece ondan dolayı.
Benim annem ümit doludur,hayata hep pozitif bakar,güçlü bir kadın ama affedilmemesi gereken onca şeyi affetmesi,hep herkesi idare eden kadın olması,kendinden önce hep bizi,başkalarını düşünmesi bana çok dokunuyor,dayanamıyorum.Bu hayatı babam yüzünden yaşadığını düşünüp,babamın da kıymet bilmez bir nankör olduğunu gördükçe babamdan nefret ediyorum,anneme de kızıyorum.

Ben evliyim,uzak bir sehirdeyim,işin garibi babam bu ailede en çok benden çekiniyor,ben susamiyorum,idare edemiyorum,cevap veriyorum.
Seneler önce abimin üstüne yürüdüğünde evden kovmustum,o günden beri bana bulaşmıyor ne çektiyse annemle abim çekti en çok.Ama ben onlardan daha çok üzülüp,çaresiz hissediyorum kendimi.Bilmiyorum elbet imtihan dünyası ama benim annem,bizim ailemiz gerçekten böyle bir babayı hak etmedi diyorum..

On beş günlüğüne memleketime geldim.Babam oğluma çok düşkün bizimle yapamadığı ne varsa torununa yaşatmaya çalışıyor,benim evliligimin kötü zamanları da destekçim oldu hakkını yiyemem.Ama yine de ne yaparsa yapsın aynı adam işte,huzur bozan,surat asan,iki sohbet etsen üçüncü kelimede insana her konuda muhalefet edip yoran,çok zor bir insan.
Konuşmak istemiyorum kavga etmeyelim diye bu sefer beni kimse sevmiyora bağlıyor,içimizdeki tüm sevgiyi elleriyle tükettiğini bilmeden,elaleme şikayet ediyor beni istemiyorlar diye.Ruh hali gerçekten iyi değil şimdi de doktora(psikiyatr) gidicem diyor,umarım yapar yoksa biz ailecek ruh sağlığımızdan olucaz.

Bu konuda yaram çok,yazacaklarimda ama buraya kadar bile okuyan oldu mu bilmiyorum.
Ne yapmam lazım evlendim kurtuldum,bırak onlarda tercih ettikleri hayatı yaşasın deyip onbeş gün bile sabredemeden evimemi gitsem ki aylarca buraya gelicem onlarla vakit geçirip,çocuğuma memleket gezdiricem diye heves ettim.Yoksa bir çözüm bulana kadar dertlenmeye devam mı..
İnsanın en yakınından bu kadar uzak olması zor, gercek bir yakınlık kurmak şu saatten sonra imkansız..Çok üzgünüm çok..

Babanizin yaninda olmak size bu kadar sikinti veriyorsa uzaklasin ordan.Sizin yerinizde olsam ayni sizin gibi hissederdim.Annenize de kizgin olurdum.Her seyi örtmeye kapatmaya calistigi icin.Böyle herkesin enerjisini sömüren , yok eden insanlardan hic hoslanmiyorum.Dönün evinize.Ruh sagligi cok önemli.Sizdeki öfkeyi buradan hissettim.Ama yine de bu öfkeden de kurtulmaniz gerekiyor.Iyi bir terapiste ihtiyaciniz var.

Ben benzer hikayeyi gordum
Uzak duracaksiniz
Baska caresi yok
Anneni ve abini anlayamiyorum kusura bakma.
Annen sizi ezdirmeyecekti ogluna limon sattirip parasini odemek nedir?
Biz cok zor koptuk bazen cok mutsuz yada kotu gunlerdeysem ruyama giriyor uzaktan izliyor ama boyle sizin gibi hikayaler okumadikca aklima bile gelmiyor
Arada annemle olsa neler cekerdik diye konusuyoruz o kdr..
Uzak tutun ruhunuzdan kalbinizden.. zarat gormeyi kesmenin tek yolu bu

Babam oğluma çok düşkün bizimle yapamadığı ne varsa torununa yaşatmaya çalışıyor,benim evliligimin kötü zamanları da destekçim oldu hakkını yiyemem
Herkes yanlış yapar. Sizde kimsenin karakterini değiştiremezsiniz.
Madem anneniz affetmiş, size bi zararı yoksa planınızı bozmayın.
Belli ki yüreğinize ağır gelmiş. Affetmeye çalışın da içinizde ki ağırlık kalksın.

Ben olsam annemle beraber olmaya bakar onun yanina gelmis oldugumu dusunup kendimi uzmezdim bu kadar.kalay degildir eminim ama babanizi affetmeye calissaniz .herseyi unutun onu cok sevin demiyorum ama en azindan bu kadar yipranmamak icin biraz olsun unutmaya calisin

Her insanın kendince gelişme olgunlaşma cağı vardır. Anneniz abiniz idare ediyor sizse görmemezlikten geldikçe gözünüze batıyor tabii. Simdi iyi anlattiklarinizin disari borclabma evde siddet gibi konular yoksa gecmise sunger cekmek gerek.
Bu anlattıklarınızı inanın birçoğumuz ailesinde yaşıyoruz.
Benimde annem el düşkünü mesela. Bilmem söyle güzel sohbetler ettiğimizi. Hazmedemidigimiz olaylarda sınır yükselmesi yaşıyoruz. Ama kavga edip evden kovup babanız hala sizinle konuşuyor ve durumlardan istifade edip sizin hayatınızda yer edinmeye çalışıyor. Bu durumdada o sizi idare etmiş oluyor. Haksızsın diyemem. Içinden nasıl geliyorsa öyle davranın.

Annen ,abin affetmis sende affetmeyi geçmişe bir sünger çekmeyi denesen.
Sonuçta hayatta kimleri kimleri idare ediyoruz sende babanı biraz idare et olduğu gibi kabul et olmazmı ?

Affetmek için insanın karşısında hatasını anlayıp,pişmanlık duyan birinin olması gerekmez mi?Babam kendinde hata görmüyor,ne kadar dibi görse de bitmeyen bir kibiri,ben mükemmelim hali var.Ve yarın gençlik hayatindaki imkanlara sahip olsa yine aynı adam olacak karakter zayıflığı..Güvenim yok,çok istesem de aynı huzursuzluğu yaşattığı için affedemiyorum..

Babanizin yaninda olmak size bu kadar sikinti veriyorsa uzaklasin ordan.Sizin yerinizde olsam ayni sizin gibi hissederdim.Annenize de kizgin olurdum.Her seyi örtmeye kapatmaya calistigi icin.Böyle herkesin enerjisini sömüren , yok eden insanlardan hic hoslanmiyorum.Dönün evinize.Ruh sagligi cok önemli.Sizdeki öfkeyi buradan hissettim.Ama yine de bu öfkeden de kurtulmaniz gerekiyor.Iyi bir terapiste ihtiyaciniz var.

Haklısınız belki de ihtiyacım var ama babam konusunda bu kadar yaralı olduğunu eşime yansıtmak istemiyorum.Esim anlaşamadığımızı biliyor ama çok derin anlatmamaya çalışıyorum.Ailem konusunda zayıf noktam olması ve ona bu konuda söz hakkı doğması beni rahatsız eder.

Affetmek için insanın karşısında hatasını anlayıp,pişmanlık duyan birinin olması gerekmez mi?Babam kendinde hata görmüyor,ne kadar dibi görse de bitmeyen bir kibiri,ben mükemmelim hali var.Ve yarın gençlik hayatindaki imkanlara sahip olsa yine aynı adam olacak karakter zayıflığı..Güvenim yok,çok istesem de aynı huzursuzluğu yaşattığı için affedemiyorum..
Haklısın canım ama birini affetmemek ,affedememek insanı çok yoruyor.Bak senin de çocuğun var kendini yipratmaman adına bir tavsiye idi.
Ben annemi de babamida kaybetmiş bir insanım.Sonradan içinde ukde kalacak birşeyler olsun istemem.Bu yüzden nacizane böyle bir tavsiye de bulundum.
Senin içini bu kadar yoruyorsa belki bir uzmandan yardım alman aile ilişkilerinizin yararına olur.

Ben benzer hikayeyi gordum
Uzak duracaksiniz
Baska caresi yok
Anneni ve abini anlayamiyorum kusura bakma.
Annen sizi ezdirmeyecekti ogluna limon sattirip parasini odemek nedir?
Biz cok zor koptuk bazen cok mutsuz yada kotu gunlerdeysem ruyama giriyor uzaktan izliyor ama boyle sizin gibi hikayaler okumadikca aklima bile gelmiyor
Arada annemle olsa neler cekerdik diye konusuyoruz o kdr..
Uzak tutun ruhunuzdan kalbinizden.. zarat gormeyi kesmenin tek yolu bu

Gerçekten en zor günleri yine de abim üstlendi..En çok onun hayatı mahvoldu, oluyor..Ama az kaldı kendi hayatını kurdu sayılır inşallah.
Ondan uzak kalabilmenin tek yolu ailemden uzak olmak ama buna dayanamam ki.Cekip gitmek istiyorum ama kaç zamandır bekleyen ailemin ne suçu var,onları böyle terkedip hüzünlü bırakmak da zor geliyor.Oglum eve neşe oldu onunla biraz huzurlari oluyor,biraz daha sabretsem mi bilemiyorum..

Ben olsam annemle beraber olmaya bakar onun yanina gelmis oldugumu dusunup kendimi uzmezdim bu kadar.kalay degildir eminim ama babanizi affetmeye calissaniz .herseyi unutun onu cok sevin demiyorum ama en azindan bu kadar yipranmamak icin biraz olsun unutmaya calisin

Sekinet diye bir kelime var,babamın yanında olduğumda tam olarak o duyguyu yaşamak için dua ediyorum..Umarım bir gün unuturum..

Haklısın canım ama birini affetmemek ,affedememek insanı çok yoruyor.Bak senin de çocuğun var kendini yipratmaman adına bir tavsiye idi.
Ben annemi de babamida kaybetmiş bir insanım.Sonradan içinde ukde kalacak birşeyler olsun istemem.Bu yüzden nacizane böyle bir tavsiye de bulundum.
Senin içini bu kadar yoruyorsa belki bir uzmandan yardım alman aile ilişkilerinizin yararına olur.

Rabbim size de sabır versin.. Bilmiyorum kalbim ona karşı karmakarışık.. Sevgim var mı,gerçekten hayatımızdan gitse özlem duyarmiyim bilmiyorum..Belki de az da olsa özlemek iyi gelirdi.
Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Back