- 25 Nisan 2010
- 5.180
- 7.603
- 398
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tavşanın suyunun suyu derler bizim orda. Ikiz bebeği olankim mama vermiyormuş? Nasıl yetecekmiş süt? (Kaldı ki mamaya destek veren birisi değilim ama ikiz çocuklar var ortada)Eşimin kuzenin eşi ile ilk evlendiğimizde çok iyi anlaştık çok sevdim çok tatlı bir kızdı onlar bize gelir biz onlara giderdik sık sık dışarıda da görüşürdük. Sonra ben bebek düşünmeye başladım oda onlarında istediğini ama olmadığını söyledi. Bu konuda birbirimizi incitecek hiçbir şey söylemedik hissettirmedik. Hatta konuşurduk bebeklerimiz olunca şöyle olur böyle yaparız isimleri şunlar olabilir gibi heyecanlarımızı paylaşırdık.
Sonra ben hamile kaldım ben hamile kaldıktan sonra benimle görüşmeyi kesti. Saygı duydum gerçekten üstüne gitmedim bilmeden kalbini mi kırdım dedim hayır dedi üzüldüğünü anladım zamana bıraktım. Benim ikiz kızlarım doğdu bana ne hayırlı olsuna geldiler ne de aradılar. Sadece eşimi kuzeni aramış o kadar. Sonra öğrendim oda hamileymiş (benim doğum yaptığım ay hamile kalmış). Kız 8 aylık hamileyken ailede bir cemiyet oldu karşılaştık bana iyi bir adım attı konuştuk falan ben kötü davranmadım hiç olmamış gibi yaptım. Doğum yaptıktan sonra eşim kuzeni ısrarla davet etti bizi ben gitmek istemedim ama eşimin hatrına sorun çıkmasın dedim.
Eşimle kuzeni başka odada oturdular kız rahat etsin diye. Saçma sapan muhabbetlerini dinledim. 40 dk 1 saat civarı oturduk kalkmak istedikçe kuzeni oturun ya falan yaptı kaldık öyle. Bir çay bile ikram eden olmadı. (Beklemiyorum zaten lohusa ama kendileri ısrarla çağırdı ve mutfakta çay kaynıyordu bebeğime mama yaparken gördüm sıcak su kullandım demlik demlenmişti yeniydi yani) sürekli erkek bebek istediğini cinsiyeti öğrenince dua ettiğini falan filan anlatıp durdu. Ben çocuğuma asla mama vermem dedi (o sıra kızım mama içiyor) gidene kadar aynı muhabeti yaptı kızıma tuhaf tuhaf baktı yüzünde hiç bir bebeğe bakıyormuş gibi bir ifade belirmedi. Sevme yada gülümseme gibi. Kızımın diğerini anneme bırakmıştım zaten benimle gelende hiç sesini bile çıkarmadı oyuncağıyla oynadı. İnanın rahatsız etmedi yani pusetinde oturdu. Giderken bebeğin kullanabileceği şekilde bir hediye aldım (ek gıda seti) beğenmedi ve beğenmediğini de belirtti. Çok zoruma gitti bu tavırlar. Görüşmek zorunda değiliz öyle bir adımımda olmadı madem nefret eder gibi davranıyorsun ne diye çağırıyorsun? Niye ikiyüzlülük yapıyorsun? Oğluna da benim çok istediğim ismi koymuş. Aa sende istitordun dimi dedi birde. Derdi ne bilmiyorum. Sürekli cinsiyet küçümsemesi beni çok gerdi çok kızdırdı. Bu insana nasıl davransam içim soğur? Eşim karısı öyle diye kuzenime mi küseyim diyor ama kuzenin yana yakıla çağırıp demlediği çaydan bile ikram etmedi ki. Çok sinirlerim bozuk. Bana iki kelamda olsa yorum yapar mısınız ben mi alınganım yoksa sizde bozulur muydunuz?
Hiç kalkmadı yerinden yani mutfağa gitme girişimi olsa sen otur ben yapayım derdim mutfağa su ısıtmaya gidince bile cezve şurda falan demedi bir garip ne bileyim yaOrada, sizde günlerce kalan birine daha açık davranabilirdiniz. Çay yok mu? Veya sana mutfakta yardım edeyim, şimdi ne zahmetler vermişsiniz vs gibi. Veya en başından benim doğumuma neden gelmedin? Ziyaret etmedin diye. Bir aramadın gibi. Size zaten bilerek gelmemiş ve geldiğinizde de burnunuzdan getirmiş. Kocasına da demiştir bizi hiç evine çağırmadı diye.
Yani aslında istedikleri olmayınca elindekini yüceltmek mi amaç? Bir arkadaşımda böyle söyledi hiç böyle düşünmedim ben safım ciddenŞimdi aklıma geldi, ben de kız çocuk delisiyimdir.
Üst üste erkek nasip etti Allahım.
Erkek çocuk isteyen, kızları olan bir eve bebek hayırlamasına gittik, kızları 5 aylıktı.
Babası bize şey demişti ‘evlat dediğin kızdır, kızı olmayan çocuğum var demesin, anlayamaz’ demişti.
Mal la bunlar deyip görüşmeyi kestim![]()
Çocuğuna istediği ismi verebilir aslında takılmadım ama ayy sende istiyordun değil mi diye tepki vermesi garibime gitti. Mutfağa hiç girmedi hiç kalkmadı ben durup duruken ocakta çay var koyayım mı diyemem kiEvinize gelip, kalacak kadar yakın birinin evinden, 3 bardak bulup çay doldurabilirdiniz. Vermedi, etmedi, çay da tazeydi diye detay verdiniz diye söylüyorum..
Belli ki süreçler yıpratmış, biraz zaman verin, görüşmek istemiyorsanız gorusmeyin.
Isim mevzusunda da eğer isim başkasına konsun istemiyorsanız çenenizi sıkı tutun.
Benim büyük oğlumun iki adi var, biri klasik bir isim, diğeri de bilindik ama yaygın değil.
Biz koyduktan sonra 2 arkadaşımız daha kullandı ismi.
Ben mutlu bile oldum, valla yalan yok, o cocukları da ayrı seviyorum :) hic kiskanclik aklıma gelmedi.
Bu kadar önemsemeyin, dıdının dıdısı işte.
Söyledim tabiki kız olsaydı üzülürdüm dediDeseydiniz keşke kız erkek olması önemli değil, sağlıklı hayırlı evlat olması önemli diye. Hediyeyi de beğenmemesi saçma olmuş kendileri hiç almamışlar. Keşke yüzüne vursaydınız. Siz önce hamile kalınca çok bilenmiş demek ki.
Bebeği iki aylık kendileri bizi davet etti habersiz gitsek girer mutfağa demlerdim tabiki. Davet edilen yerde nasıl kafama göre davranayım. Yiyecek değil tabak çatal kaşık önlükten oluşan bir takım oioi setiDaha bebek olan anne sütü alan bebeğe ek gıda seti neden aldınız ben onu anlamadım daha çom var onları yemesine ve 6 ay zamanı oluyor onların yani bebek ek gıdaya geçene kadar bozulacak. Beğenmedim dediğini de sanmıyorum açıkça
ayrıca çocuğunuzu kucağına almadı etmedi diye sevmedi çıkarımı yapmak ilginç ya da benim vereceğim adı vermiş de falan gereksiz hem çay kaynıyorsa niye ikram etmesin ilk başta kocası der çay koyalım çay var diye yani biraz abartmışsınız görüşmezsiniz o zaman hem biraz toparlansaydı da öyle gitseydiniz yani siz mayıs annesi olduğunuza göre o çok yeni doğum yapmıştır toparlanamamıştır daha siz koysaydınız çayları
Bir daha asla zatenGitmeyecektiniz,bir daha gitmeyin net
Güya hayalimiz buydu yorumlara bakılırsa suçlu benimBence ne hissediyorsan veya sana ne hissettiriliyorsa doğrudur yapacağın hareket mesafe, hareketlerini çok kaba buldum onu düşünüp hediye getirmişsin ona dahi burun kıvırıp beğenmediğini söyleyip kaba davranıp gönlünü kırmış, çocuk doğurduğu diye başı göğe mi ermiş, ne bu hava tafra? İyi bir dostunu kayıp etmiş oysaki başbaşa verip
Fikir alışverişinde bulunup, çocuk büyütmek ne iyi olurdu, dimi!
Kesinlikle ya çok canım sıkıldı insanlar çaya takılmış alıp kendimde içebilirdim evet ama mesele başka iyi niyet gösterdikçe küçümser oluyorlar garipsana Allah aratmis hemen vermemis nasil cinsiyet ayrimi yaparsin..
Siz de kiz cocugu guzellemesi yapsaydiniz..
Herhalinden iyi niyet goremedim ben.. anliyorum sizi mesele cay corba mevzusu da degil.
kendinize yapacaginiz en buyuk iyilik gorusmeyi kesmek olur. esiniz disarida bulussun kuzeniyle. Boyle tipler bir saatte bile enerji emiyor.
Kayınvalidem de çok suçluyor süt konusunda. 8 ay sadece anne sütü verdim ikisinede ama birden bire kesildi sütümTavşanın suyunun suyu derler bizim orda. Ikiz bebeği olankim mama vermiyormuş? Nasıl yetecekmiş süt? (Kaldı ki mamaya destek veren birisi değilim ama ikiz çocuklar var ortada)
Hiç umursamayın.
Öyle tabi.Yani aslında istedikleri olmayınca elindekini yüceltmek mi amaç? Bir arkadaşımda böyle söyledi hiç böyle düşünmedim ben safım cidden
Kayinvalideniz kendi doğursun süt versin. Ben herkese bunu diyorum . Bu çocukların annesi benim. Annelik yapmak isteyen doğursun isteyen evlat edinsin ama benimkilerden uzak dursun.Kayınvalidem de çok suçluyor süt konusunda. 8 ay sadece anne sütü verdim ikisinede ama birden bire kesildi sütüm