Kalbim çok kırıldı

Bu arada lohusa insandan hizmet yemek vs beklediğimi düşünmeyin onlar bize gelir günlerce kalır yer içer herşeyi yapardım. Sadece bir su bile ister misin demesini beklerdim açıkçası bebek yeni doğuncada gitmedik iki aylıktı
Lohusalığı mı kalmış Allah aşkına. 40 ı çıkınca lohusalık bitiyor ayrıca ben doğum yapıp sabahı da evi toparladım. Bu hamilelik ve lohusalık dönemini abartıp kendilerine dokulmazlık ilan edenleri anlayamadım bir türlü. Ben olsam görüşmedim böyle insanla ne gerek var onun için beynini yormaya, bunlar insanın enerjisini sömürür.

resmen tavır,tepki göstermemek için bin tane bahane sıralamışsınız.eşimin kuzeni,lohusa,çocuğu olmuyordu vs.sizin eşinizin kuzeni ise onun da eşinin kuzeni olmuyor mu? ne çocuğuma laf ettiririm ne de kendime.kusura bakmayın ama burda eşiniz de hatalı.kuzeni dahi olsa karısı ve çocuğu söz konusu ise tavrını ortaya koymalı.en azından uyarmalıydı kuzenini.neyse allah acısını başka şekilde karşısına çıkaracaktır böyle insanlara asla üzülmüyorum.

Kadının içi şey çukuruna dönmüş. Anladınız siz.:))) Cidden iğrenç!
Ben olsam bir daha o kişiyle muhattap olmazdım. Kocam da onunkisiyle görüşüyorsa görüşsün, bir şey demezdim.

Sizin hikayeden biraz kopuk olacak yanlız bu şekil bende de var biraz iki nci çocuğuma hamileyim aynı şekilde kuzenimin eşleri 3. Çocuklarına hamile kalma peşindeler işte sen hamile kaldın bizde düşünmeye başladık falan bu arada eşimin iki kuzeninin eşi de aynı üstelik kardeşler bende düşünüyordum neden bu kadar kıskançlık var eşim bana birşeyler alır misal anında kocalarının başlarını yerler anlam veremiyorum bu insanlara

Eşimin kuzenin eşi ile ilk evlendiğimizde çok iyi anlaştık çok sevdim çok tatlı bir kızdı onlar bize gelir biz onlara giderdik sık sık dışarıda da görüşürdük. Sonra ben bebek düşünmeye başladım oda onlarında istediğini ama olmadığını söyledi. Bu konuda birbirimizi incitecek hiçbir şey söylemedik hissettirmedik. Hatta konuşurduk bebeklerimiz olunca şöyle olur böyle yaparız isimleri şunlar olabilir gibi heyecanlarımızı paylaşırdık.
Sonra ben hamile kaldım ben hamile kaldıktan sonra benimle görüşmeyi kesti. Saygı duydum gerçekten üstüne gitmedim bilmeden kalbini mi kırdım dedim hayır dedi üzüldüğünü anladım zamana bıraktım. Benim ikiz kızlarım doğdu bana ne hayırlı olsuna geldiler ne de aradılar. Sadece eşimi kuzeni aramış o kadar. Sonra öğrendim oda hamileymiş (benim doğum yaptığım ay hamile kalmış). Kız 8 aylık hamileyken ailede bir cemiyet oldu karşılaştık bana iyi bir adım attı konuştuk falan ben kötü davranmadım hiç olmamış gibi yaptım. Doğum yaptıktan sonra eşim kuzeni ısrarla davet etti bizi ben gitmek istemedim ama eşimin hatrına sorun çıkmasın dedim.

Eşimle kuzeni başka odada oturdular kız rahat etsin diye. Saçma sapan muhabbetlerini dinledim. 40 dk 1 saat civarı oturduk kalkmak istedikçe kuzeni oturun ya falan yaptı kaldık öyle. Bir çay bile ikram eden olmadı. (Beklemiyorum zaten lohusa ama kendileri ısrarla çağırdı ve mutfakta çay kaynıyordu bebeğime mama yaparken gördüm sıcak su kullandım demlik demlenmişti yeniydi yani) sürekli erkek bebek istediğini cinsiyeti öğrenince dua ettiğini falan filan anlatıp durdu. Ben çocuğuma asla mama vermem dedi (o sıra kızım mama içiyor) gidene kadar aynı muhabeti yaptı kızıma tuhaf tuhaf baktı yüzünde hiç bir bebeğe bakıyormuş gibi bir ifade belirmedi. Sevme yada gülümseme gibi. Kızımın diğerini anneme bırakmıştım zaten benimle gelende hiç sesini bile çıkarmadı oyuncağıyla oynadı. İnanın rahatsız etmedi yani pusetinde oturdu. Giderken bebeğin kullanabileceği şekilde bir hediye aldım (ek gıda seti) beğenmedi ve beğenmediğini de belirtti. Çok zoruma gitti bu tavırlar. Görüşmek zorunda değiliz öyle bir adımımda olmadı madem nefret eder gibi davranıyorsun ne diye çağırıyorsun? Niye ikiyüzlülük yapıyorsun? Oğluna da benim çok istediğim ismi koymuş. Aa sende istitordun dimi dedi birde. Derdi ne bilmiyorum. Sürekli cinsiyet küçümsemesi beni çok gerdi çok kızdırdı. Bu insana nasıl davransam içim soğur? Eşim karısı öyle diye kuzenime mi küseyim diyor ama kuzenin yana yakıla çağırıp demlediği çaydan bile ikram etmedi ki. Çok sinirlerim bozuk. Bana iki kelamda olsa yorum yapar mısınız ben mi alınganım yoksa sizde bozulur muydunuz?
acaba çayları sizin koymanızımı bekledi ? lohusa dedin ya gerçi eşide yapabilir ama senden mi beklediler acaba anlamadım

Ben olsam hediyeyi beğenmediyse geri alırdım."ay çok üzüldüm, bu sana layık değil, asssla olmaz, daha iyisini getiririm inşallah (tabi bir daha doğurabilirsen☺)" der alırdım zorla elinden.

Kapıdan çıkınca da apartman boşluğunda başlardım eşime söylenmeye, duyacakları şekilde: "O kadar zorla çağırdılar, yaptıkları çaydan bir bardak ikram etmediler, nasıl insanlar bunlar, püüü. Çocuk da maymuna benziyor ahaha 😒." derdim.

Yok mu ailede çirkin biri? Çocuğu ısrarla ona benzetseydiniz. 😒

Bir de sürekli iş öğretip , tecrübelerinizden bahsedip ve hiçbir şey o bilmiyormuş gibi üstten üstten, gülerek konuşsanız kadına, durumuna göre cinnet bile geçirtip, rezil rüsva edebilirdiniz. Sizi kovardı. Bir daha da görüşmek zorunda kalmazdınız.

Tabi bu kadına ne kadar gıcık olduğunuza göre değişir. 🤷‍♀️

Son düzenleme:
Kapıdan çıkınca da apartman boşluğunda başlardım eşime söylenmeye, duyacakları şekilde: "O kadar zorla çağırdılar, yaptıkları çaydan bir bardak ikram etmediler, nasıl insanlar bunlar, püüü. Çocuk da maymuna benziyor ahaha 😒." derdim.

Yok mu ailede çirkin biri? Çocuğu ısrarla ona benzetseydiniz. 😒

🙄 bu kaçıncı seviye?
onların yaptığı ayıp tamamda bebeğin suçu ne?

Sonuna kadar haklısınız konu sahibi. Bazı insanlar ile görüşmemek en güzel cevaptır onlara. Eşiniz çok meraksa böyle soğuk tiplere, o görüşmeye devam edebilir. Sizin mecburiyetiniz yok

🙄 bu kaçıncı seviye?
onların yaptığı ayıp tamamda bebeğin suçu ne?

Sonuna kadar haklısınız konu sahibi. Bazı insanlar ile görüşmemek en güzel cevaptır onlara. Eşiniz çok meraksa böyle soğuk tiplere, o görüşmeye devam edebilir. Sizin mecburiyetiniz yok

Bebek anlamaz zaten, maksat misilleme. Can sıkmak. 😅

Ben de çok sevimli, ponçik bir insan olduğumu hiç iddia etmedim. 😅🤷‍♀️

Ben olsam böylesine hayırlı olsun artık seninde bebeğin olduğuna göre benimkiler seni rahatsız etmez bundan sonra görüşürüz derdim..tabiki görüşmezdim ama hasetliğinden yaptığını ve konuştuğunu bildiğimi bilmesini sağlardım..

Deseydiniz keşke kız erkek olması önemli değil, sağlıklı hayırlı evlat olması önemli diye. Hediyeyi de beğenmemesi saçma olmuş kendileri hiç almamışlar. Keşke yüzüne vursaydınız. Siz önce hamile kalınca çok bilenmiş demek ki.

Hakli buldum sizi.
Bence enerjileriniz uymuyor. Mumkun olduğunca gorüsmeyin. Karşi taraf niyeti bozmus biraz.

Görmemişin oğlu olmuş, tutmuş ç.künü koparmış

Sen benden önce hamile kaldın ama ben de erkek doğurdum diye nispet yapmış aklınca çok hırs yapmış demekki.

Eşimin kuzenin eşi ile ilk evlendiğimizde çok iyi anlaştık çok sevdim çok tatlı bir kızdı onlar bize gelir biz onlara giderdik sık sık dışarıda da görüşürdük. Sonra ben bebek düşünmeye başladım oda onlarında istediğini ama olmadığını söyledi. Bu konuda birbirimizi incitecek hiçbir şey söylemedik hissettirmedik. Hatta konuşurduk bebeklerimiz olunca şöyle olur böyle yaparız isimleri şunlar olabilir gibi heyecanlarımızı paylaşırdık.
Sonra ben hamile kaldım ben hamile kaldıktan sonra benimle görüşmeyi kesti. Saygı duydum gerçekten üstüne gitmedim bilmeden kalbini mi kırdım dedim hayır dedi üzüldüğünü anladım zamana bıraktım. Benim ikiz kızlarım doğdu bana ne hayırlı olsuna geldiler ne de aradılar. Sadece eşimi kuzeni aramış o kadar. Sonra öğrendim oda hamileymiş (benim doğum yaptığım ay hamile kalmış). Kız 8 aylık hamileyken ailede bir cemiyet oldu karşılaştık bana iyi bir adım attı konuştuk falan ben kötü davranmadım hiç olmamış gibi yaptım. Doğum yaptıktan sonra eşim kuzeni ısrarla davet etti bizi ben gitmek istemedim ama eşimin hatrına sorun çıkmasın dedim.

Eşimle kuzeni başka odada oturdular kız rahat etsin diye. Saçma sapan muhabbetlerini dinledim. 40 dk 1 saat civarı oturduk kalkmak istedikçe kuzeni oturun ya falan yaptı kaldık öyle. Bir çay bile ikram eden olmadı. (Beklemiyorum zaten lohusa ama kendileri ısrarla çağırdı ve mutfakta çay kaynıyordu bebeğime mama yaparken gördüm sıcak su kullandım demlik demlenmişti yeniydi yani) sürekli erkek bebek istediğini cinsiyeti öğrenince dua ettiğini falan filan anlatıp durdu. Ben çocuğuma asla mama vermem dedi (o sıra kızım mama içiyor) gidene kadar aynı muhabeti yaptı kızıma tuhaf tuhaf baktı yüzünde hiç bir bebeğe bakıyormuş gibi bir ifade belirmedi. Sevme yada gülümseme gibi. Kızımın diğerini anneme bırakmıştım zaten benimle gelende hiç sesini bile çıkarmadı oyuncağıyla oynadı. İnanın rahatsız etmedi yani pusetinde oturdu. Giderken bebeğin kullanabileceği şekilde bir hediye aldım (ek gıda seti) beğenmedi ve beğenmediğini de belirtti. Çok zoruma gitti bu tavırlar. Görüşmek zorunda değiliz öyle bir adımımda olmadı madem nefret eder gibi davranıyorsun ne diye çağırıyorsun? Niye ikiyüzlülük yapıyorsun? Oğluna da benim çok istediğim ismi koymuş. Aa sende istitordun dimi dedi birde. Derdi ne bilmiyorum. Sürekli cinsiyet küçümsemesi beni çok gerdi çok kızdırdı. Bu insana nasıl davransam içim soğur? Eşim karısı öyle diye kuzenime mi küseyim diyor ama kuzenin yana yakıla çağırıp demlediği çaydan bile ikram etmedi ki. Çok sinirlerim bozuk. Bana iki kelamda olsa yorum yapar mısınız ben mi alınganım yoksa sizde bozulur muydunuz?
Eşiniz kuzeniyle görüşsün. Siz görüşmek zorunda değilsiniz. Davranışları çok sinir bozucu gerçekten de. Haklısınız.

Onunla yiyip içtiğiniz,sohpet ettiğinizi sanmışsınız yazık,benimde başıma geldi öyle bir olay canım,cicimleri bitmezdi,sürekli iletişim halinde olmak isterdi ,anlayamadım ben aynı yaşta çocuklarımız var benimki kız onunki oğlan,çocuğa hayalimdeki adı koymuş ben öğrenince şok oldum,ruh hastasıydı beni eşinden kıskanıyormuş çok sonradan öğrendim,eşim arkadaşını çağırıyordu çay içmeye o arkasın dan koşup geliyordu...rabbim herkesin niyetine göre verir..şimdi boşandı eşi başkasıyla evlendi,ailesi onu kabul etmedi geldi yine eski kocasının yanında kalıyor,,,resmen sürünüyor..beter olsun...

Daha bebek olan anne sütü alan bebeğe ek gıda seti neden aldınız ben onu anlamadım daha çom var onları yemesine ve 6 ay zamanı oluyor onların yani bebek ek gıdaya geçene kadar bozulacak. Beğenmedim dediğini de sanmıyorum açıkça

ayrıca çocuğunuzu kucağına almadı etmedi diye sevmedi çıkarımı yapmak ilginç ya da benim vereceğim adı vermiş de falan gereksiz hem çay kaynıyorsa niye ikram etmesin ilk başta kocası der çay koyalım çay var diye yani biraz abartmışsınız görüşmezsiniz o zaman hem biraz toparlansaydı da öyle gitseydiniz yani siz mayıs annesi olduğunuza göre o çok yeni doğum yapmıştır toparlanamamıştır daha siz koysaydınız çayları

Bir kizim bir oglum var, Allah ikisini de tatmayi nasip etti cok sukur.
Evlat cinsiyete bakilmadan sevilir de ya insanin kizinin olmasi lutuf lutuf, bunu bilir bunu soylerim.
Kizim basimin taci gozumun nuru, iki kiziniz var ne sanslisiniz.
Erkegin ustunlugu neymis ki 😂

Vallaha öncelikle çok detaycısınız.Kimin ne düşündüğü ne kadar etkiliyo seni.Bu kadar takılma bacım.Hasta olursun.Aynını sende yap olsun bitsin.

Back