Kalbim çok kırıldı

bucebuse

Mutluluk yakın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2011
1.026
692
323
Eşimin kuzenin eşi ile ilk evlendiğimizde çok iyi anlaştık çok sevdim çok tatlı bir kızdı onlar bize gelir biz onlara giderdik sık sık dışarıda da görüşürdük. Sonra ben bebek düşünmeye başladım oda onlarında istediğini ama olmadığını söyledi. Bu konuda birbirimizi incitecek hiçbir şey söylemedik hissettirmedik. Hatta konuşurduk bebeklerimiz olunca şöyle olur böyle yaparız isimleri şunlar olabilir gibi heyecanlarımızı paylaşırdık.
Sonra ben hamile kaldım ben hamile kaldıktan sonra benimle görüşmeyi kesti. Saygı duydum gerçekten üstüne gitmedim bilmeden kalbini mi kırdım dedim hayır dedi üzüldüğünü anladım zamana bıraktım. Benim ikiz kızlarım doğdu bana ne hayırlı olsuna geldiler ne de aradılar. Sadece eşimi kuzeni aramış o kadar. Sonra öğrendim oda hamileymiş (benim doğum yaptığım ay hamile kalmış). Kız 8 aylık hamileyken ailede bir cemiyet oldu karşılaştık bana iyi bir adım attı konuştuk falan ben kötü davranmadım hiç olmamış gibi yaptım. Doğum yaptıktan sonra eşim kuzeni ısrarla davet etti bizi ben gitmek istemedim ama eşimin hatrına sorun çıkmasın dedim.

Eşimle kuzeni başka odada oturdular kız rahat etsin diye. Saçma sapan muhabbetlerini dinledim. 40 dk 1 saat civarı oturduk kalkmak istedikçe kuzeni oturun ya falan yaptı kaldık öyle. Bir çay bile ikram eden olmadı. (Beklemiyorum zaten lohusa ama kendileri ısrarla çağırdı ve mutfakta çay kaynıyordu bebeğime mama yaparken gördüm sıcak su kullandım demlik demlenmişti yeniydi yani) sürekli erkek bebek istediğini cinsiyeti öğrenince dua ettiğini falan filan anlatıp durdu. Ben çocuğuma asla mama vermem dedi (o sıra kızım mama içiyor) gidene kadar aynı muhabeti yaptı kızıma tuhaf tuhaf baktı yüzünde hiç bir bebeğe bakıyormuş gibi bir ifade belirmedi. Sevme yada gülümseme gibi. Kızımın diğerini anneme bırakmıştım zaten benimle gelende hiç sesini bile çıkarmadı oyuncağıyla oynadı. İnanın rahatsız etmedi yani pusetinde oturdu. Giderken bebeğin kullanabileceği şekilde bir hediye aldım (ek gıda seti) beğenmedi ve beğenmediğini de belirtti. Çok zoruma gitti bu tavırlar. Görüşmek zorunda değiliz öyle bir adımımda olmadı madem nefret eder gibi davranıyorsun ne diye çağırıyorsun? Niye ikiyüzlülük yapıyorsun? Oğluna da benim çok istediğim ismi koymuş. Aa sende istitordun dimi dedi birde. Derdi ne bilmiyorum. Sürekli cinsiyet küçümsemesi beni çok gerdi çok kızdırdı. Bu insana nasıl davransam içim soğur? Eşim karısı öyle diye kuzenime mi küseyim diyor ama kuzenin yana yakıla çağırıp demlediği çaydan bile ikram etmedi ki. Çok sinirlerim bozuk. Bana iki kelamda olsa yorum yapar mısınız ben mi alınganım yoksa sizde bozulur muydunuz?

Bu arada lohusa insandan hizmet yemek vs beklediğimi düşünmeyin onlar bize gelir günlerce kalır yer içer herşeyi yapardım. Sadece bir su bile ister misin demesini beklerdim açıkçası bebek yeni doğuncada gitmedik iki aylıktı

Bahane bulup bir daha görüşmezdim. Eşiniz istiyorsa ayrıca buluşur. Eşinize de böyle yazdığınız her şeyi anlatırsınız. Eve kesinlikle çağırmayın. Çok kıskanmış ve kıskançlığını başka şeyleri bahane ederek ifade etmiş. Hediye almadığına göre ve laf söylediğine göre ben olsam onesnada beğenmediysen sen daha güzelini alırsın bana der, hediyeyi de vermezdim. Orada da açıkça sorardım. Siz dişli olursanız bunlar açık açık bu kadar yapamazdı. Belki eşinizi bile kendi eşine göre daha kıyaslayıp beğeniyordu. Bunlar oluyor ama huzur bozacak hiç birine ihtiyacınız yok.

İkinizin bebeklerine de rabbim sağlık versin. Erkeği, kızı yok, hayırlı evlat olsunlar. Cinsiyeti küçümsemek ne demek. Erkeği üstün gören zihniyet yüzünden çekiyor kadınlarımız, ne çekiyorsa. Siz görüşmeyin, eşiniz görüşmek istiyorsa dışarıda görüşsüz kuzeniyle. Siz yine de olgunluk gösterip gitmişsiniz kadının tüm yaptıklarına rağmen.

Orada, sizde günlerce kalan birine daha açık davranabilirdiniz. Çay yok mu? Veya sana mutfakta yardım edeyim, şimdi ne zahmetler vermişsiniz vs gibi. Veya en başından benim doğumuma neden gelmedin? Ziyaret etmedin diye. Bir aramadın gibi. Size zaten bilerek gelmemiş ve geldiğinizde de burnunuzdan getirmiş. Kocasına da demiştir bizi hiç evine çağırmadı diye.

Ruh hastası, kıskanç insanlar var böyle ve her yerdeler.
Dünyaya hırs küpü olarak gelmişler ama size baktığım zaman nahif, zarafet sahibi bir kadın görüyorum.

Onun gibi hırslı insanların, hep hata yaptıklarına defalarca şahit oldum.

Eğer gerçekten istemedende olsa kalbini kıracak bir şey yapmadığınızdan eminseniz evet haklısınız. Öf böyle durumlarda da insan sussa bir dert, konuşsa bir dert oluyor... ama kendinizide ezdirmeyin canım ne münasebet yani. Araya mesafe koyun, aramayın sormayın bir süre bakalım. Eğer sizle konuşmaya çalışırsa, kırıldığınızı açıkça belirtin. İşin sonu ne olur bilemem ama vicdanınız rahatsa takmayın sallayın kendi hasetliğinde boğulsun

Lohusalıktan olsa, siz doğum yapınca insanlık namına gelirdi veyahut bebeğinize bir tebessüm ederdi.
Bırak bırak deli, derdi çocuk, pipi olmuş onun.
Allah vermesin ama böylelerine bir dert veriyor ki o kendini üstün gördüğü ‘mama, pipi’ vs ile sınıyor.

Son düzenleme:
Demek ki sizin hamileliğiniz sürecinde icten ice size hırslanmış neden yapmis bunu mantikli açıklaması yok. Ve size bunu göstermek icin çağırmış yaptığı cok salakca ama neden yaptığıni bilmiyoruz aciklamasida olamaz, size kendinizi kötü hissettirmek istemiş başarmışta. Boşver gitsin görüşme çocukla yarış yapilmaz allah esirgesin ben cok korkarım başına bisey gelir diye. Hayatınızda hic yokmuş gibi davranin sizin ikiziniz var süt üretimi az olabilir , sütünüz kesilmiş olabilir ki onun başına gelmeyeceği belli bile değil henüz bilmediği olaylar. O zamanda gözü değdi der sütüme allahim bu kadr boş, fesat ve nefisyle hareket eden insanlardan boule boyle uzaklastirsin bizi ne diyelim.

Aman, çok mu lazım sanki. Görüşmeyverirsiniz olur biter. Eşinize de anlatın, davranışını. Sizi mecbur görüşmek zorunda bırakmasın. Milletin çalımını, kaprisini mi çekip duracaksınız.Umursamayın bile.

Şimdi aklıma geldi, ben de kız çocuk delisiyimdir.
Üst üste erkek nasip etti Allahım.
Erkek çocuk isteyen, kızları olan bir eve bebek hayırlamasına gittik, kızları 5 aylıktı.
Babası bize şey demişti ‘evlat dediğin kızdır, kızı olmayan çocuğum var demesin, anlayamaz’ demişti.
Mal la bunlar deyip görüşmeyi kestim😂

Ayrica o kuzen de kyzen olsa,sizin bebekleriniz oldugunda oyle ya da boyle karısini alip ziyarete gelirdi.Ya da mutfakta iki bardak cay doldururdu.Cay icemedik der,birbirlerini yonlendirirlerdi.Yani kari koca okuzlermis uzgünum

Ya bırakın, ruh hastası bir kezban. Görüşmezsiniz olur biter. Eşiniz kuzeniyle görüşmek istiyorsa kendi görüşsün. Siz mecbur değilsiniz.

Kesinlikle bozulurdum. Ve bence tez muhabbet tez ayrılık getirir. Araya mesafe koysaydınız keşke başta. yani sizin eşiniz kuzen diye sizin çok yakın olmanıza gerek yok. Sık sık görüşmeleriniz işte çocuğumuza şu ismi koyarızlar vs önce kulağa hoş geliyor ama sonra hep böyle yakınlıkların altından bir zaman sonra sorun çıkıyor. Siz iyi niyetle yaklaşmış olabilirsiniz ama işte karşı taraf öyle düşünmemiş demek ki. Şu taze annelerin bebek yarıştırması çok midemi bulandırıyor. Karşındakinin iyiliğini istemek çok mu zor? Başkasının çocuğu hasta olsa oh benimki olmuyor çok iyi besliyorum diye mutlu olur cinsten. Neymiş mama yedirmezmiş 1 yaşına gelsin o zaman tekrar zorun mama yediriyor muymuş yedirmiyor muymuş... siz de bir daha görüşmeyin o sizin bebeğinizi ziyarete bile gelmemiş siz gitmişsiniz çok bilir yapmışsınız. O size yaklaşırsa tabi uzak durun diyemem ama bundan sonra onlardan bekleyin gelip gitme hal hatır sorma işini.

Bana sizin hamile kaldığınız dönemde kuzenin eşinin de çocuk istediği ilk siz hamile kalınca da sizinle görüşmek istememiş gibi geldi. Adı kıskançlık başka birşey olur ama sebep bu muhtemelen. Kendininde çocuğu olup helede birde erkek doğurunca başı göğe ermiş demek ki.

Evlerine kendileri çağırıpta o tavrı görünce, bozulurdum hatta kuzenin daha fazla oturun teklifini de kabul etmezdim. Eşiniz kuzeniyle tabi ki küsmesin, erkek erkeğe dışarıda görüşsünler bundan sonra. Başka bir ortamda görünce de selamlaşmanın ilerisine geçmezdim yerinizde olsam. Kimsenin nazıyla kaprisini çekmek zorunda değilsiniz.

Son düzenleme:
Evinize gelip, kalacak kadar yakın birinin evinden, 3 bardak bulup çay doldurabilirdiniz. Vermedi, etmedi, çay da tazeydi diye detay verdiniz diye söylüyorum..
Belli ki süreçler yıpratmış, biraz zaman verin, görüşmek istemiyorsanız gorusmeyin.
Isim mevzusunda da eğer isim başkasına konsun istemiyorsanız çenenizi sıkı tutun.
Benim büyük oğlumun iki adi var, biri klasik bir isim, diğeri de bilindik ama yaygın değil.
Biz koyduktan sonra 2 arkadaşımız daha kullandı ismi.
Ben mutlu bile oldum, valla yalan yok, o cocukları da ayrı seviyorum :) hic kiskanclik aklıma gelmedi.
Bu kadar önemsemeyin, dıdının dıdısı işte.

Bence takmayın kafaya, güle güle büyütün kızlarınızı. Kuzenlerin arası bozulmasın bence ama siz o kız ile görüşmek, samimi olmak zorunda değilsiniz.

Back