KALBİ DURANLAR _DÜŞÜK YAPANLAR

bizde 7 haftalıktı kalp pıtırcığını duyduk. 8 haftalıktı bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum.29 aralıkta. ilk denememizde genetik tarama yaptırdık çok şükür kromozomlarda bende ve eşimde bişey çıkmadı ama bende kan pıhtılaşması çıktı şimdi 2.deneme için şimdi vitaminlere başladık. dondurulmuş embriyoydu benimkisi yumurta rezerv azlığı vardı ondan dondurulmuşum yok sil baştan yeniden başlıyoruz..

Doğal yoldan miydi gebeliğiniz
Kaç aylıktı kalbi durduğunda genetiğe mi gönderdiniz nerden anladınız sorunun bebekte olduğunu

Doğal yolla olmuştu 6 haftalıkken kalp atışını duymuştuk 7+2 günlükken duyamadık patorolojiye gitti

Genetiğe gönderdim ama hücre cogaltilamadigi için bakilamadi. Şişli Memorialda yaptırdım 4 dondurulmusum vvar ama onlara pgt yaptırmak sağlıklı olmaz denildi
Doktor daha iyi bilir canım canlı doğum olmuycaksa hiç pozitif görmeyelim daha iyi.. Genetik sorunu varsa mutlaka pgt yaptırmak gerekir hastalıkli bebekte düşüyor çünkü yasiniz kaç gençlerde pek olmuyor ama azospermi ler de olabiliyor

30 yaşındayım canım.ciddi sperm sorunumuz var. Önce tedavi olmayı dusunuyoruz sonra tüp bebek inşallah doğru bir karardır

bizde 7 haftalıktı kalp pıtırcığını duyduk. 8 haftalıktı bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum.29 aralıkta. ilk denememizde genetik tarama yaptırdık çok şükür kromozomlarda bende ve eşimde bişey çıkmadı ama bende kan pıhtılaşması çıktı şimdi 2.deneme için şimdi vitaminlere başladık. dondurulmuş embriyoydu benimkisi yumurta rezerv azlığı vardı ondan dondurulmuşum yok sil baştan yeniden başlıyoruz..
Dondurulmuş embiryolarda düşük olasılığı daha fazlaymış çözüldükten sonra hızla giderken birden durabiliyormuş, oran vermek gerekirse oluşan gebeliklerin %25 i düşükle sonuçlanıyor
senin için yeniden başlamak daha hayırlıdır belki biz dondurulmuşlarla devam edicez tutsa bile düşük olabilir tutma olasılığı %50 ama %25 te düşük olucak mesleğim istatistik üzerine ama işin içinden çıkamadım:)
yumurta kalitesi için ilaçlar varmış onlardan kullanabilirsiniz yaşınız kaçtı hangi merkezdesiniz

Arkadaşlar şuana kadarki bilgilere göre;
Kan pıhtılaşmasından
Bebekteki genetik kusurdan
Dondurulmuş embiryo olduğundan
dolayı düşük olduğu paylaşıldı ...
Acaba transfer yapıldığındaki rahim kalınlığınız neydi?

30 yaşındayım canım.ciddi sperm sorunumuz var. Önce tedavi olmayı dusunuyoruz sonra tüp bebek inşallah doğru bir karardır

Bahçecide tedavi görürken embiryolog bana spermin önemi yok biz onu büyütüp görüyoruz demişti
sonradan Kaan Aydos hoca dediki sadece DNA hasarı varsa pgt yapılması gerekir... Onun bi testi var DNA hasar testi sperm analizi veriliyor o şekilde bakılıyor. Ona baktırabilirsiniz dna hasarı yoksa bence tüp bebek için tedaviye gerek yok sonuçta spermin kuyruğunu kesiyorlar içindeki hücreyi alıp yumurtadaki oosit ile döllüyorlar. spermin işlevinin önemi yok azospermlilerde bile bulunan tek spermle gebelik oluşabiliyor.. Allah biliyor gerçi sebepsiz infertilite diyede bişey var sonuçta gerisi tefferuat

Dondurulmuş embiryolarda düşük olasılığı daha fazlaymış çözüldükten sonra hızla giderken birden durabiliyormuş, oran vermek gerekirse oluşan gebeliklerin %25 i düşükle sonuçlanıyor
senin için yeniden başlamak daha hayırlıdır belki biz dondurulmuşlarla devam edicez tutsa bile düşük olabilir tutma olasılığı %50 ama %25 te düşük olucak mesleğim istatistik üzerine ama işin içinden çıkamadım:)
yumurta kalitesi için ilaçlar varmış onlardan kullanabilirsiniz yaşınız kaçtı hangi merkezdesiniz
yeniden başlasak da doktorum dondurulmuş embriyo kullanıyor... gereken herşeyi kullanıyorum kullandım da nasip olmayacakmış demekki.. izmir irenbe tüp bebek merkezi doktorum kaan bozkurt..yaş 32

iki gebeliğimde de 8+3 de sonlandılar çok enteresan bir tesadüf aslında. bende kromozom bozukluğu çıktı, sebebi belli artık, Rabbim bir daha yaşatmasın..

Back
X