Kalabalık

CiRiLLA

Kayıtlı Üye
10 Ekim 2014
31.670
141.757
Selamlar
Bugun eşimle fuara gittik fuar ikimizinde ilgisini ceken bir fuardi ,ben kalabaliga cok karisan biri degilim hoslanmamda ama dedigim gibi ilgimizi cektigi icin ben gitmek istedim.
Bir sure sonra, yarim saat 1 saat arasi filan kadar, boguluyordum iyice daralma geldi insanlardan ,aglayasim geldi ve acayip derecede gergindim
Alacagimizida alamadan ciktik bu yuzden
yani esimde cok fazla gezememis oldu biraz bozuldu ama birsey demedi ben bozuldugunu anlayip kusura bakmamasini soyledim ve sorun olmadi
Eve geldik baş agrim tuttu o derece, kalabaliga en son kitap fuarinda girmistim cok kucukken ozaman boyle olmamisti ama artik biraz fazla insan kalabaligi beni benden alip goturuyor
Cogu alisveris merkezinin icindede bulunmayi sevmiyorum kalabaliksa anca isim varsa halledip yada alacagim hemen cikiyorum.. kalabaligi sevmedigimi ,yalnizliktan hoslandigimi hep soylerim bu benim karakterimle alakali ama bugun sevdigim yerde bile kalabalik yuzunden degisik seyler hissetmem bu bir pskolojik rahatsizlik midir diye dusunmeme itti beni
Fikirleri ve yaşayanları merak ediyorum

Bence anormal bir durum degil ben de kalabaliktan hoslanmam

Banada normal geliyorduda cok isteyerek gittigim biyerde okadar gerilip ,daralmak bogulavak gibinolmak duramamak zor anlardi eve geldim basim agriyor hala esimde bisey yok
Oda normalde hinca hinc kalabalik sevmez ama etkilememis onu oyuzden boyle olmsm acaba dedirtti

canim benim, bence sen yavastan yavastan kalabaliga gurultuye alistir kendini.
Cok izole ediyorsun kendini.
hayatini sadece sen ve esin olarak yasayacaksaniz sorun yok kesinlikle, ama ilerde cocuk dusunuyorsaniz bu durum seni cok ama cok zorlar ilerde.
o cocugu sosyallestirmen gerekicek, ve cocuktan sonra genelde sirf cocugun icin bir cok farkli insanla oturup kalkman gerekicek.
Piskolojik sorun oldugunu sanmiyorum.
Ozellikle tek cocuk oldugun icin de sen sessizlige ve yanlizliga alismissin, ve boyle bir durumdan birden fuar gibi bir yere girmeyi kaldiramamissin.

Ben insanlarla ic ice olmayi cok severim, ama oyle kalabalik ortamlar beni bile yorar.

Bende hiç hoşlanmam kalabalıktan. Girdiğim bir avmde atıyorum mağaza çok kalabalıksa orda 5 dkdan fazla duramam. İstediğim gibi rahat rahat bakamam kıyafetlere vs. Bence bu rahatsızlık değil, kişinin kendisiyle alakalı. Ben küçüklüğümden beri böyleyim, bu benim karakterimle alakalı.

Cocuk dusuncemiz yok o problem degilde evet fazla insanlarla ic ice olmaktanda hoslanmiyorum zaten bununla bi derdimde yok acikcasi
Fuar olayi bambaska oldu cidden beni cok yordu ..belkide evet kalabaligi sevmeyen girmeyen biri olarak birden girince boyle tepkiler olusmustur sadece

o zaman problem etme.
o kadar gurultuyu her insan kaldiramaz.
benim de basim agrir gurultulu ortamda, ki hosuma gider oyle seyler aslinda.

Anladim ,ozaman muhtemelen yalnizca fuarin kalabaligi agır geldi .. esimde bi rahatsizlik belirtisi olmadigi icin kalabaliga ragmen dysundum ister istemez
Yok ya inan benim de basim agrir hemen eve gitmek isterim ama asosyal bir insan da degilim :)

Agorafobi şeklinde mi ?
Yoksa hoslanmamak olarak mı nüksediyor bu durum

Agorafobi şeklinde mi ?
Yoksa hoslanmamak olarak mı nüksediyor bu durum

Normalde sadece hoslanmamak ,mumkun oldugunca kalabaliktan uzak dururum ,zorundaysam bi sure katlanirdimda fuar butunuyle gerdi beni bunaltti belli biyerden so ra duramadim hala basim agriyor ama belkide sadece fazla gelmiste olabilir cunku cidden fazlaydi garip ama esimdeyse tık yoktu karakter meseleside olabilir si di bilmiyorum ki

=)) Hayatınızı aksatacak düzeyde değilse sıkıntı yok
ama ilerleme olabilir
başınizin agrimamasi gerekirdi
kontrol altında tutun
fobiye donustugunde teşhis edilir ilaç tedavisi uygulanin
Gozlemleyin kendinizi

Hakikaten sakin bi sehrede ayrica ihtiyacim var daha 21 yasindayim erken yaslandim galiba 16-17-18- yaslarim cok hizliydi benim icin cabucak yoruldum galiba gezmeyi filan seviyorum da fazla gurultu ve kalabalik ortamlar artik olmuyor cekemiyorum -.-
Bende senin 23 yaşındaki halinim :) Büyük bir şehirde yaşıyorum aslen, Çanakkalede öğrenciyim. İnan o kadar sakin, o kadar huzurlu, o kadar elit bir şehir ki, yaşadığım şehire gidince sinir krizleri geçirir, Çanakkele'ye koşarak döner oldum. Denizinin huzuru yeter, buradan ayrılmak istemiyorum. Öneririm

Kacma planlari varda once gidilecek sehirden is bulmak mesele :)) esim bakiyor cikarsa hic dusunmeyiz yani

psikolojik rahatsızlık olduğunu düşünmüyorum,benim de kalabalıkta dünyam döner. beş altı kişi olsa yeter hemde başımın ağrımasına...

kapalı olması ve klimaların sıcaklığı yuksek calışması cok etken bence...

avm gibi yerlerde alışverişi cok sevsem de bende de müthiş baş ağrısı yapıyor.. her mağazada müzik, herkes bir ağızdan konuşuyor müthiş bir uğultu oluşuyor ve o an geçiştirsem de eve gelince başım çok ağrıyor..

ama açık ve kalabalık yerlerden şikayetim yok:)

Aşırı kalabalıktan ben de çok rahatsız olurum. Hatta çoğu zaman büyük kalabalık ve sıra görürsem kasaya gitmeden elimdekileri bile bırakmışlığım vardır. Tahammülsüzlük var bende.

Ama seninki psikolojik rahatsızlık gibi görünüyor. Çünkü aşırı bir tepki oluşmuş kapalı ortamda. Kapalı olmasaydı da aynısı olurdu bence.
Agorafobi diye geldi bana. Bence yardım almalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…