Çocuk Hastalıkları kakada kan

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

umay0110

herşey güzel olacak...
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.206
30
358
bugün bebeğimin kakasında kan vardı kaka rengide yeşildi. 2 gün önce kan ilacına başladık ondan olduğunu düşünerek çok fazla önemsememiştim ama kan görünce hemen doktora gittik. gaita tahlilinde amip ve parazit yumurtasına rastlanmadı ama gaita kültürü istedi yarın inşallah bebeğim kakasını yaparsa vereceğiz. böyle bir durumu yaşayan varmı? çok tedirginim öksürüğüde var biraz, süt alerjisi olabilirmi diye kafama takılmaya başladı

cnm sen cevaplarını yazmışsın zaten. amip fln yoksa, kültüre bakılır. eğer kültürde birşey çıkmazsa, süt alerjisi akla gelir.
kan ilacına başladık derken demir damlası mı veriyorsun? bir de bebeğin ne kadarlık? değişik bir ek gıda vermişsen o da alerji yapmış olabilir...

evet demir damlas başladık bebeğim 5 aylık ama 2 aydır kakası su gibi, tahlil için parça almak bile zor oldu bez hepsini emdi...

gecmis olsun canim buyuk ihtimal sut alerjisi.yada yumurta balik soya findik vs vs.demir ilaclari gaitada kan yapmiyor canim.

Arkadasim gecmis olsun.Benim oglumda da 1,5 aylikken olmustu ara ara devam ediyor hatta bugun de biraz vardi kakasinda.Ilk gordugumuzde bize de gaitada gizli kan mikribiyoluji ve kultur testleri yapildi hic bir sey cikmadi ama makatinda saat 6 hizasinda ufak bir fissuru yani catlak var.Kabiz olmamasina ragmen arada kendini zorlayinca kanama yapiyo.Acikcasi benim de cok canimi sikan bir durum gittigimiz cocuk cerrahi sicak suya oturtmamizi soylemisti biz de uyguladik .Bir aydir yoktu bugun yine gordum benim da canimi SIKTI bu durum mesajini gorunce yazayim dedim belki sana da bir fikir verir bizim durumuz.Bebisin de sen de sagilcakla kalin.

teşekkür ederim paylaştığınız için... ben bir daha kan görmedim bezini değiştirmeden önce dualar okuyorum :) inşallah bebişlerimizin önemli bir problemi yoktur şifa diliyorum geçmiş olsun sizede...

arkadasim burda bir cocuk doktoru demir ilacinin gaitada gizli kanin pozitif olmasina sebep oldugunu soyledi.
bende birkere gordum fakat 2 tahlildede kakada gizli kan pozitifti.
acaba dogrumu.
paylasmak istedim insalah demir ilacindandir.

merhaba. bizde de aylarca kakada kan oldu.çocuk doktorumuz popodaki çatlağa taktı, onun yüzünden bir sürü zaman kaybettik. çatlağı geçiricem diye bebeğimin poposunu çinko oksit kremle yara ettim nerdeyse. ama sonuçta inek sütü alerjisi olduğunu öğrendik. kakada mikroskobik incelemede lökosit çıkıyordu. başka da hiçbirşey çıkmadı.ama aynı zamanda ishaldi. kakası yeşil jöle gibi olmuştu. bizde hem laktoz intoleransı hem de inek sütü alerjisi çıktı.diyet yaptım..şimdi 10 aylık, artık kan görmüyoruz.

ishaldi değilmi? günde 2-3 kere sulu kaka yapmak ishal olmuyor galiba benim bebeğim öylede, acaba süt alerjisi olabilirmi doktor yok dedi ama hiç bişey sormadı, kusuyormu, ishalmi hiçbişey

oğlum 3 aylık, geçen hafta kakada baya kan vardı, yarı yarıya diyebilirim, doktorumuzu aradık ve bizi gastroenterolojiye yönlendirdi, anüste çatlak yoktu, kan ve kaka tahlili yapıldı. kan tahlili sonucu inek sütü alerjisi olduğu ortaya çıktı, sadece anne sütü alıyor oğlum ve ben artık süt ve süt ürünlerini kestim.
biz sadece bir kez kakada kan gördük, 1 hafta önce bir kez oldu bi daha olmadı, ishal de yok. ama aşırı ağlamalar ve şişkinlik vardı, 3 ay kolik diye düşündük meğer süt alerjisi sonucuymuş bu durum.

merak ettiğim oğlunuz 10 aylık ek gıdalara çoktan başladınız, neyle besliyorsunuz, özel mamalar var dedi doktorumuz onlardan mı kullanıyorsunuz ve kaç yaşında geçer dendi size, 1 yaş civarı geçermiş ve geçtiğini nasıl anlıycaz bu konuda bilginiz var mı?
çook sordum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…