Kahvenin Yanında Neden Su Getirilir..... biliyor muydunuz?

Bende şöyle bir şey okumuştum bir yerde, yanında getirilen suyu genelde hep kahveden sonra içeriz ya biz. ışte aslı böyle değilmiş, asıl kahveden önce içilirmiş ki ağızdaki son tadı yok etsin, kahvenin tadı iyice anlaşılsın diye... Sonradan içmek "Kahvenin tadını beğenmedim, ağzımdaki tadı alsın diye içiyorum" anlamına gelir ve bir nevi hakaret sayılırmış :/

Benimde annannem tıpkı sizin yazdığınız gibi anlatmıştı, bende öyle biliyorum

Gercekten ilginc bana biri sorsa Kahve vücutan su cekiyormus diye derdim hahaha...Ki öyle degilmis oda bir arastirma sonucu ortaya cikti simdi gercek nedenini anladim...

karnım aç olunca suyu önce içim bakalım bana yemek hazırlayan olcakmı:)

ilki daha mantıklıymış.. Suyun içine kahve bandırmak deyince aklıma hamile bir bayanın çocugunun erkek mi kız mı olduğunu anlamak için anne sütünün suya damlatılması geldi.

Not: suya damlatıldığında dağılıyorsa kız dağılmadan direk aşağı iniyorsa erkek :1::1: kesinmidir bilmiyorm ama :27:

Kahve arapca bir kelimedir yani gahwa dir manasi keyf verici icecek demek

Kahvenin mucidi h.z veysel garanidir, osmanli zamaninda kahveyi Mehmet efendi farkli sekilde isleyerek dünyaya tanitmisdir bu gün misircarsisinda hala mehmet efendinin torunlari bu isi yapmaktadir

Kahve icmeden önce bir bardak su icilir ve agiz calkalanirki hic baska tad kalmasin diye
sonrada keyf icecegi olan kahve icilir..

bende bu şekilde biliyorum canım kahve olsada içsek :)

Back