Kahvenin Yanında Neden Su Getirilir..... biliyor muydunuz?

kaydirigubbakcemile3
ev sahibi suyu alan misafirlere bayılmıştırkaydirigubbakcemile3

annemde telveler dıste kalıyor suyla temızlensn dıye ıkısı bırden sunulur demıstı bana :emir_bebek:

Bende şöyle bir şey okumuştum bir yerde, yanında getirilen suyu genelde hep kahveden sonra içeriz ya biz. ışte aslı böyle değilmiş, asıl kahveden önce içilirmiş ki ağızdaki son tadı yok etsin, kahvenin tadı iyice anlaşılsın diye... Sonradan içmek "Kahvenin tadını beğenmedim, ağzımdaki tadı alsın diye içiyorum" anlamına gelir ve bir nevi hakaret sayılırmış :/

benim bildiğim:

1.osmanlı zamanı sudan kahveye damlatırlarmış ve zehir varsa yeşerirmiş kahve.
2.su kahveden önce içilirmiş kahvenin tadını daha iyi alabilmek adına.
3.su kahveden sonra da içilirmiş ağzı temizlemek için.
(:

sonuç:su gibisi yok! (:

Son düzenleme:
Bende şöyle bir şey okumuştum bir yerde, yanında getirilen suyu genelde hep kahveden sonra içeriz ya biz. ışte aslı böyle değilmiş, asıl kahveden önce içilirmiş ki ağızdaki son tadı yok etsin, kahvenin tadı iyice anlaşılsın diye... Sonradan içmek "Kahvenin tadını beğenmedim, ağzımdaki tadı alsın diye içiyorum" anlamına gelir ve bir nevi hakaret sayılırmış :/

Bende böyle biliyorum..

merhaba bende soyle duymusdum ne kadar dogru bilemicem.asllinda kahvenin yaninda su getirilmezmis cunku melekler kahvenin kokusunu cok severmis su geldiginde kokuda ortaya cok cikmazmis boyleolnca melekde gelmezmis diye duydum.:71::71::71::71:

öğreneceğim çok bilgi ve paylaşım var bu sitede
arkadaşlara teşekkür ediyorum

Back