kahve???

merguana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
4.648
11
158
33
Eskişehir
kızlar ben önceden kahveyi sevmiyordum.artık seviyorum .kendimi çok geliştirmek istiyorum.
aramızda çok güzel kahve yapan vardır eminim.varmı bir püf noktanız şöyle yaparım çok güzel olur dediğiniz=)

a.s.

süper kahve yaparım içenler çok beğenir özellikle annem benim kahvemden başka kahve içmezdi ama şimdi uzaktayım neyse anlatayım bak nasıl yapıyorum.

1 kişilik olarak anlatim. 1 tatlı kaşığı dolusu kahve 1 çay kaşığı şeker tabi şeker isteğe bağlı,
hiç bir zaman cezveye kaveyi öncekoyup üzerine su koyma her zaman önce suyunu sonra kahve ve şekerini ekle, sonra kısık ateşe koy harlı ateşte köpüklü olmaz, kahve çökmeden karıştırma baktın çöküyor kaşığı eğik bi şekilde cezvenin dibine değecek şekilde geçirip 3 kez dönder çok karıştırma özellikle kaşık eğik olacak dik karıştırma, sonra kabarmaya başlicak köpüğünü kaşıkla alıp fincana koyabilirsin ama ben kaşık kullanmıyorum köpürdüğü zaman fincanlara paylaştır yavaş dök ama, sonra kahveyi kaynat bi kere fokurdasın yeter fincanlara yavaşlara dök yine ortasına dökme ama kenardan kenardan dök. bittiiii bu kadar, ay ne güzel anlattım böööyleee. :)) kolaygelsin şekerim. ha bu arada mardinde mırra derler kahveye duymuşsundur. bende kahve yapmayı mırra ustasından öğrendim o yüzden süper kahve yaparım, kimsenin yaptığı kahveyi beğenmem bazıları çok az kahve koyuyorlar su gibi içilmiyor kahve dediğin bol telveli olacak. opuyorumnanaktan

vuuu sen ustası olmuşsun canım.ben köpüğü güzel yapıyorum ama telvesi az oluyor sağol bilgilerin için:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…