Kahve rengi haliyla hangi renk koltuk takimi uyum saglar?

delimelek2170

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2009
970
124
323
Diğer
Merhaba kizlar.Amerikaya yeni gocduk.Kiralik bir eve yerlesdik.Tum ev koyu kahve rengi haliyla dosenmis.Duvarlar bej rengine benzer bir rengde.Koltuk takimi alicagiz,ama hangi reng olsun diye bir turlu karar veremiyorum.Hani oluyor ya,baskasi icin hemen aklina bir cevap geliyor,ama sira kendine geldikde her sey bir anda kafandan ucu veriyor,bende simdi bir kac gundur tam oyleyim.Yardimci olursaniz sevinirim.Odamin resmini ekliyorum,halinin rengini ve duvarlarin rengini tam olarak gore bilmeniz icin.
Eki Görüntüle 487489

Yukardaki resimde oda karanlik oldugu icin halinin rengi tam olarak cikmamis,asagidaki ikinci resimde halinin rengi daha net:
Eki Görüntüle 487502

SIMDI GELELIM SORULARIMA :):
1)Sizce siyah rengi bir kanepe bu salonun rengini bogarmi yoksa iyi gidermi (haliyla) ? Ve yahud da salonuma hangi renk kanepe uygun gider?
2)Sizce futonmu alayim yoksa kanepemi? Futonlar da cok hosuma gidiyor son zamanlar ama bilmiyorum nasil olur diye?
3)Eger siyah rengde kanepe ve ya futon alirsam o zaman hangi rengde sehpa almam gerek?

Sunu da soyleyeyim,bir tane futon begendim cikolata kahvesi renginde ve bir tane de kanepe begendim,kanepenin 4 tane renk cesidi var,siyah,bej,cikolata kahvesi ve koyu mavi(siyahdan hemen hemen hic secilmiyor),sizce hangisini secmem gerek? Linklerini ekliyorum:
Bu begendigim deri kanepe:
Furniture of America Landon Sectional Sofa, Multliple Colors: Furniture : Walmart.com

Bu begendigim kumasla kapli kanepe:
Black Convert-a-Couch - Walmart.com

Ve buda begendigim futonki,bu futonu alanlar pek de begenmemis galiba,yorumlarina gore ):
Amazon.com: Coaster Futon Sofa Bed with Removable Arm Rests, Brown Vinyl: Furniture & Decor

VE SON OLARAK HER KESDEN RICA EDIYORUM BAKIP GECMEYIN,COK AZ ZAMANIM KALDI,LUTFEN FIKIRLERINIZI BENIMLE PAYLASIN....sIMDIDEN TESEKKURLER TU YARDIMCI OLUCAK ARKADASLARA....

Son düzenleme:
canım verdiğin eklentide evinin resimlerini açılmıyor yada ben göremedim ama dediğin kadarı ile ev kahve rengi ile döşenmiş ise koltuk veya kanepe alacaksan açık renk almalısın .mesela mavi,bej yada krem rengi uygun olur.kahve rengi odaya asla siyah renk olmaz giderek sıkıcı hale gelir ve insanı zamanla boğar hem siyah renk tozu en çabuk belli eden bariz renktir o nedenle mavi,krem yada bej rengi koltuk takımı alabilirsen gayet güzel olur diye düşünüyorum

ben senin evin resimlerini göremedim.halı kahverengi ise çok açık mavi turkuaz gibi yada sütlükahve hardal açık pembe gibi renkler yakışır.senin gösterdiğin kanepelerin hiçbiri o halıya uymaz evin içi çok kasvetli olur boğar insanı bunalıma sokar valla ...sen başka yerlerde bak bence .kesinlikle açık renkler seç canım.

bende göremedim resimleri ama seçtiğin koltuklar hiç uygun değil....bence kahveye en uygun renkler krem, turkuaz ve pembe tonlarıdır... en uygunu krem düşünüyorum...sade krem belki leke kir yönünden kullanışlı olmaz ama krem ve tonlarıyla çok güzel uyum sağlarsın...turkuazda çok uyar kahveye...benim salonumdaki koltuklar krem rengiydi halım da kahve krem karışımıyıdı çok uygun renkti ama renk gelsin diye turkuaz renginde kırlentler diktim.. herkesde çok beğendi çok uyumlu..istersen bak resimlere...GAZELİN MİNİCİK EVİ diye başlık açtım evim güzel evim bölümünde...

Ilk once hepinize cok tesekkur ederim bana yardimci olmaya calistiginiz icin.Dun aksam neredeyse aliyorduk o siyah L seklindeki kanepeyi,iyikide almadik o zaman.Aslinda ben hic bir zaman siyah kanepe sevmedim,ama bu kanepenin ozellikle siyah rengi hosuma gitmisdi :) Ama yukardada belirtdigim gibi resmini ekledigim deri kanepenin bej rengide var,orda resimlerine tiklarsaniz,Zoom-a tiklayin,orda yanilmiyorsam 5 tane renk cesidi var.Peki L seklinde olanini alsam olurmu sizce,bej rengi olanindan tabikide,odami kucuk gostermezmi,salonum cok da buyuk digil cunki.Bej rengini secmek istemememin iki tane sebebi var aslinda,birincisi bundan onceki evimde iki tane kanepem vardi,ikiside bej renginde ve ikiside deri koltukolardi.Biraz deyisiklik olsun istiyordum.Ikinci sebepse bej deri koltuklar kirlendigi zaman rengi daha da boguk gorunuyor (kendimden bilirim :) ). Ve nihayet 3-cu sebebim ,iki tane kucuk cocugumun olmasi,ne kadar nezaret etmeye kalksamda eski evimdeki kanepeleri kalmele filan yazmislardi,bende bir turlu temizleyememisdim.

Peki su futon meselesiyle ilgili ne dusunuyorsunuz,futon almak iyi fikirmi sizce?

Bu arada simdi bakicam,neden resimler acilmiyor diye,ben dun koymadan once kontrol etmisdim,aciliyordu cunki...:26:

Kizlar yeniden ekledim resimleri.Bu birinci resim salonumun resmi:

Yukardaki resimde odam karanlik ciktigi icin,halinin ve duvarlarin rengini daha iyi gore bilmeniz icin size asagida resmi ekliyorum.Bu resim salonumun devami,yani birinci resmi cekdigim yerin arka tarafi,anlata bilmisimdir

umarim :)

canim o koltugun bej rengide var,o olurmu sence? L seklinde olaninin...

Canim baktim evinin resimlerine,cok guzel,gule-gule oltur insallah... Senin oturma odanda kanepenin kahve renk olan kismi ve halinin kahve olan kismi varya,benim de halim tam o renkde,ama sacakli hali.Senin o kanepenin yastiklarinda kahve rengi bej rengine benzer bir rengle kobmine edilmis,demekki o renglede uyar dimi.Ama o reng koltuklari cocuklardan nasil korurumki ben?Huysuz digiller,ama cocuk iste,anlamadan yapabiliyor bazen.

Kizlar yeniden ekledim resimleri.
Bu birinci resim salonumun resmibiraz karanlik cikmis )
Eki Görüntüle 488452

Yukardaki resimde salon karanlik ciktigi icin,halinin rengini daha iyi gore bilmeniz icin size asagida resmi de ekliyorum.

Lutfen resimlere tiklayin,buyuk boyutta bakmak icin.Eger sormak istediginiz bir sey olursa yazin,cevaplarim.Salonu cektigim yerin arka tarafida var,orada yemek masasini koyucam.L seklinde salonum.

Son düzenleme:

kızlar burda resımlerın yerını yalnıs koymusum,ozur dılerım,bırıncı resım ıkıncı sırada,ıkıncı resımse bırıncı sırada durmalı :)

Son düzenleme:

canım ben krem koltuklardan korkarım her zaman benimde oğlum ufak...kalemle falan çizmiş sürekli elinde cipsler şekerler çikolatalar ayanmaz bana krem..:) ama bu kahve krem olanda hiç sorun olmadı çünkü krem olan kısımları öyle tık krem değil hafiften buğulu bi krem...leke kir hiç belli olmuyor...bu arada canım renklerin uyumu diye google'dan aratırsan çok yardımı olur sana... mesela ben o salonumdaki kırlentleri dikmeden önce buradaki arkadaşlardan fikir almıştım turkuaz renk dik dediler...önce cesaret edemedim çünkü trkuazla kahveyi hiç uygun bulmamıştım...ama ısrarla turkuaz yap dediler bi cesaret aldım kumaşı diktim ve sonuç muhteşem oldu bu kadar güzel olacağını hiç düşünmemeiştim...:) herkes de bayılıyor gördükçe komşularımdan aynı kumaşı alıp dikenler oldu o derece yani...:) sana tavsiyem kremle kahve evet vazgeçilmez bir uyum ikilisidir ama çok da iç açıcı olmuyor sıkıcı geliyor zamanla solgun renkler haliyle...özellikle kahverengi toprağı simgelediği için insandaki heyecanı ve neşeyi alır götürürmüş :) hani ayaklarımızı toprağa basınca elektiriği alırmış ya aynen öyle.. o yüzden çok sakin bi ortamdan uzaklaştırmak için evini kahveye biraz renk katman lazım... siyah asla olmaz vazgeç ondan... krem yedekte dursun hiç bişey bulamazsan krem veya bej alırsın ama ben turkuaz rengi gibi heyecanlı bişeyler düşün derim...mavi olabilir tatlı soft pembeler olabilir... tarçın rengi ve hardal rengi çok tercih ediliyor bu ara..bi düşün derim...ama ben mavi ve turkuazda ısrarlıyım :) karar senin..

ayyy geztapom yaa o yatak örtüsü ne kadar güzelmiş yaa :) renk uyumu hakkaten süper valla... turkuazla kahve ne kadar yakışıyor yaa...konu sahibine ısrar ediyorum turkuaz veya mavi tonlarını :) ısrarlada etmeye devam edicem :)

ben ilerde bigün evim olursa" OLACAKLARDANSORUMLUOLMAM"NİCKLİ BİR ÜYE var onun evinde kahveyle turkuazın müthiş uyumu var öyle bir salon hayal ediyorumda bakalım inşallah..gazelcim yatak örtüsü müthiş evet ...kahveyle pembe kahveyle turkuaz çok hoş oluyo gerçekten..

geztapocum o dediğin kişinin evinin linkini eklermisin ay çok merak ettim yaa :) bulamadım şimdi baktım da sen bliyorsan eklermisin lütfeennn :)

Canim ilk once resimler icin tesekkurler.Ben yesilin kahveyle uyumunu cok seviyorum.Turkuaz rengi ve kahve renginin karisimindan olan yatak ortusunu bende cok begendim,nerden aldin resmi,bir zahmet linki ekleye bilirmisin,belki alirim o yatak ortusunu,cunki hakikaten cokk guzel...

Son düzenleme:

canim benim , turkuaz rengi benim en cok sevdigim renglerden bir tanesi.Ama turkuaz reng koltuga esim ne der bilmiyorum,cunki bana "askim ne secersen sec,yeterki neytral rengler sec(yani siyah,bej,krem,gri filan)" -diyor.Bu da bir yana kalsin,turkuaz rengi kanepe bulmak cok zor olur,mavi yinede bulunur belki....Ama sirf senin israrin icin ve iyi niyyetin icin turkuaz renginde ve ya mavi renginde bir sey bulmaya calisicam ,ama bulamazsamda emin olun sizin tavsiyelerinize gore bir sey secmeye calisicam.Aslinda ben yesilin kahveyle uyumunu da cok seviyorum,ama yesil kanepe da bulamadim henuz,bulsamda kocisi nasil ikna edicem acaba Peki sizce gri reng kanepe bulursam olurmu acaba,hem sonra turkuaz aksesuarlarlada rsuslerim evimi,bildigim kadariyla griyle turkuaz bir-birine uyumlu rengler?!

Gazelcim sen turkuaz rengi kanepeden cok hoslandigin icin nette gezinirken buldugum iki tane turkuaz rengi oturma grubunun resmini ekliyorum,ama bunlar cok buyuk,bana gore digil yani.Ama oda nasilda aydinlanmis turkuaz rengi girince araya :

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…