• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahve Hakkında Önemli Bir Gerçek..

• Konu Sahibi Konu Sahibi BlackButterfLy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
B

BlackButterfLy

Ziyaretçi
Hani tok tutsun diye içtiğimiz o sade kahveler.. Tam bir yağ yakımı düşmanıymıs :)
Kahve yağ yakımını zorlaştırıyormuş.. Dün Ender Saraç'ın yazısında okudum..

Sağlıklı Kilo Vermeler..

kafeinden olsa gerek...

Elbette.. Zaten zararlıda.. Azaltmak gerek..

Bence bırakmak lazım.. Okadar kilo vermek için yırtıyoruz kendimizi..

Bir kahve hastası olarak size iki tane metin yazıcam..

İlki Ender Saraç'tan;

KAHVE TUTKUNLARINA

Çok içilen kahvenin yağ yakımını zorlaştırdığını sizlere yazmıştım. Latte’nin de 267 kalori olduğunu, mümkün olduğu kadar aromasız ve kremasız kahve içmenizi önermiştim. Ancak gelen tepkilerden anlıyorum ki kahve pek çok kişinin vazgeçilmezi. Kahvenin zararını en aza indirmek için işte önerilerim:

1- Günde 1 kahve eğer çok seviyorsanız 2 kahveyi geçmemeye çalışın.

2- Şeker atmayın. Şekerden vazgeçemeyenler pek önermesem de tatlandırıcı kullanabilir.

3- Kahve idrar söktürücü etki de yaptığından içtiğiniz kahvenin sıvı ihtiyacınızı karşıladığını sanmayın. Çünkü koyu çay ve kahve hacimlerinin 2.5 misli kadarını da bedenden atarlar. Geleneksel Türk kahve içiminde adet olan kahvenin yanında su getirilmesi ve üzerine su içilmesi adeti de doğru bir gerçeği içerir.

4- Hangi kahveyi içmeliyiz? Madem ki kahve daha çok keyif içeceği. O halde en sevdiğiniz kahve türünü aşırı koyu ve şekerli olmadan içebilirsiniz. Ama kahvede favorim içinde kahvenin kendisinin erimediği, sadece aromasını verdiği Türk kahvesi. İyi ve kaliteli filtre kahveler ya da espresso da uygun olabilir. Kahveyi içerken içinde kahve dışında başka bir kimyasal madde ya da katkı olup olmadığına bakın. Kahveyi suyla karıştırdıktan sonra bardağı ışıklı bir yüzeye tutun ve üzerinde herhangi başka renk özellikle de gökkuşağı gibi bir veren madde çıkıyor mu kontrol edin.

5- Aşırıya kaçmadığınız sürece kahve için. Çünkü vücut herhangi bir maddeyi çok zevk alarak ve istekle tüketiyorsa o maddenin zarar verici etkisi azalır, şifa verici kısmı ise artar.

6- Kahveyi sütsüz içemeyenler tercihen 1 çorba kaşığı kadar yağsız süt koyabilirler. Ama yağlı kremalar veya yağlı süt tozlarını önermiyorum.

Yeni kahveler yolda

Ülkemizde de artık daha sağlıklı kahve çeşitlerini piyasada bulabileceğiz. Suda eriyen hazır kahvelere yeni ve sağlıklı formüller ekleniyor. Nasıl ki çayın işlemden geçmemiş hali olan yeşil çay, çok fazla miktarda ve aşırı koyu içilmediği takdirde siyah çaya göre daha sağlıklıysa, şimdi de içinde yeşil kahve çekirdekleri olan hazır kahveler geliyor.
Aynı zamanda yine hazır bir başka kahve cinsi de lifli ve probiyotikli olacak. Bu kahve bağırsakları çalıştırmaya yardımcı olacak ve bağırsak florasını koruyacak.
Anti oksidan özelliği yüksek bir başka hazır kahve çeşidi de yine yeni çıkacak olan üzüm çekirdek özlü kahve. Üzüm çekirdeği bilindiği gibi güçlü bir anti oksidandır. Anlaşılan o ki, yüksek anti oksidan içeren ve bağırsak çalışmasını destekleyen yeni ürünlerle kahve keyfimiz devam edecek.

Kaynak

İkincisi;

KAHVE: Yapılan tüm araştırmalar kahvede bulunan maddelerin yağ yakımını hızlandırdığı yönünde. Bunun yanı sıra vücudun ısısını yükselterek kan basıncını da yükseltiyor. Böylece kan dolaşımı hızlanıyor ve zararlı maddeler dışarıya daha kolay atılıyor.

Kaynak

günde 2 fincanı geçmemek şartıyla içilirmiş.
diyetisyen arkadaşım söyledi ama ailede kalp öyküsü olanlar dikkat etmeliymiş
bu arada metabolizmayıda hızlandırırmış

günde 2 fincanı geçmemek şartıyla içilirmiş.
diyetisyen arkadaşım söyledi ama ailede kalp öyküsü olanlar dikkat etmeliymiş
bu arada metabolizmayıda hızlandırırmış

Bende böyle biliyorum..

bende kahveyi çok sewerim
özellikle malum günlerde:(bilmiyorumkismile

Biz en iyisi günde 1 fincan içelim o zaman :)

ayyy yok olmuyor bu zıkkımı içmeyince ayılamıyorum. Günde 5-6 fincandan ancak 2 ye düşürdüm.

kahveyi daha önce içmiyordum ama sigarayı bıraktıktn sonra içmeye başladım
ve kalp hastesıyım sigaradan iyidir sanırım

kahveyi daha önce içmiyordum ama sigarayı bıraktıktn sonra içmeye başladım
ve kalp hastesıyım sigaradan iyidir sanırım

nikotinden daha zararlı olmadığı kesin ama siz yine de süt ile birlikte içmeye gayret edin bence. babacığım kalp hastası ondan biliyorum.

Bir eşime sorayım...
zararı varmı diye ....

sordunuzmu merak ettim

Canım günde 1-2 fincan içebilirsin ama kahvesi çok az olacak..
Yani bol sütlü :)

yolda bı cuval hazına bulsam donup bakmam ama kahve gorsem bırakmam..
okadarkı bagımlıyım herdakka kahve oldu hayatım bu yuzden kıloda aldım ama napım ayrılamıyom..
nasıl ayrı kalayım brezılya kahvesınden..

Back