Kahve En Iyi Antioksidan

E

eny

Ziyaretçi
Kahve En İyi Antioksidan

ABD`li bilim adamlarına göre kahvenin antioksidan etkisi, meyve ve sebzelerden daha fazla.

Pennsylvania Üniversitesi uzmanları, sebze, meyve, kuruyemiş, baharat, yağ ve içecek olmak üzere 100`den fazla gıda maddesinin antioksidan içeriğini araştırdılar. Sonuçta kahvenin en etkili antioksidan kaynağı olduğu orta çıktı.

Kahveyi, siyah çay ve muz izledi. Antioksidanlar vücudun zararlı, hasar görmüş hücre ve DNA`dan kurtulmasını sağlıyor. Ayrıca antioksidanların kalp hastalıklarına ve kansere karşı da faydası büyük. Araştırmalara göre kahve içmek kolon ve karaciğer kanseri, Parkinson hastalığı ve şeker hastalığı riskini de azaltıyor.

Uzmanlar, günde bir ya da iki fincan kahve içilmesini önerip, aynı zamanda meyve ve sebze tüketiminin yararlarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini söylüyorlar.

Kızlar kahve tüketimini abartmayın bence...Ben de bir alıntı yapayım.Herşey kararında güzel öyle değil mi???

ZARARLARI

Kalp
Aşırı kahve tüketimi kalbin ritmini olumsuz yönde etkiliyor. Kahvenin içerdiği kafein fazla tüketildiğinde, kalpte ritim bozuklukları meydana gelebiliyor. Düzensiz kalp atışları kalp çarpıntısına ya da taşikardi gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Doktorlar özellikle kalp hastalarının sınırlı miktarda kahve içmelerini tavsiye ediyor.
Tansiyon
2003 yılında Edinburgh Üniversitesi uzmanlarının yaptığı bir araştırmayla, kahvenin tansiyona olan etkisiyle ilgili görüşler yeni bir ivme kazandı. Düzenli olarak günde dörtbeş bardak kahve içenler üzerinde yapılan araştırmalarda kandaki basınç, yani tansiyon hızla yükseldi. Yapılan testlerde, yüksek miktarda kahve tüketiminin tansiyonu hızla yükselttiği görüldü.
Mide
Kahve, ülser gibi mide rahatsızlıklarına neden olmasa da, bu hastalıkların varlığında kötüleşmesini tetikliyor. Kahve, midenin asit salgılamasını uyarıyor.
Şeker hastalığı
Bu sene açıklanan iki raporda; kafeinin Tip 2 şeker hastalığı üzerindeki etkileriyle ilgili olarak farklı görüşlere yer verildi. Amerika'da yapılan araştırmalarda, yemek zamanlarında yükselen kan şekeriyle birlikte tüketilen kahvenin şeker hastalığını olumsuz yönde etkilediği ortaya çıktı. İngiltere ise, yapılan bu araştırmanın yetersiz olduğunu ve Tip 2 şeker hastalığının kahveden olumsuz yönde etkilenmediğini açıkladı. Uzmanlar kahvenin içindeki kafeinin değil, minerallerin şeker hastalığına karşı koruyucu bir etkisi olduğunu savunuyorlar.
Su kaybı
Uzmanların bir kısmı kahvenin vücutta sıvı kaybına neden olduğunu savunurken, bir kısmı da bu kaybın önemsiz derecede az olduğunu savunuyorlar.
Migren
Kahve uzun zamanlardan beri migreni tetikleyen uyarıcıların başında sayılıyor. Kahvenin bileşenlerinin beyinde bulunan kan hücrelerini tetikleyerek migrene neden olduğu, araştırmalarda görülüyor.
Vitamin ve mineral kaybı
Kafein, vücudun demir ve diğer besinleri emmesini engelliyor. Ayrıca, kalsiyumun idrar ile vücuttan atılmasına neden oluyor. Bu da osteoporoz (kemik erimesi) riskini artırıyor.
Doğurganlık
Kafeinin doğurganlığı olumsuz yönde etkilediği biliniyor. Günde üç fincan veya daha fazla kahve içmek, kadının doğurganlık oranını azaltıyor. Çünkü aşırı miktarda kafein tüketimi yumurtlamayı olumsuz etkiliyor. Bu konuda çarpıcı bir başka sonuç ise, Brezilya'dan geliyor. Brezilya'da bulunan Sao Paulo Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmalarda, her gün düzenli olarak kahve içen erkeklerin içmeyenlere oranla daha güçlü spermleri olduğu kanıtlandı. Kafeinin spermin üzerinde uyarıcı etkisi olduğunu savunan uzmanlar, bunun merkezi sinir sisteminde de aynı etkiyi gösterdiğini iddia ediyorlar.
Hamilelik
Kafeinin anne karnındaki bebeğe zararlı olduğu biliniyor. Uzmanlar, hamile kadınların günlük kafein tüketme sınırlarının 300 mg olduğunu belirtiyorlar

Faydaları

Kanser
Yeşil ve siyah çay gibi, kahve de antioksidanlar içeriyor. Bu da kansere yol açan hücrelerin çoğalmasını engelliyor.
Baş ağrıları
Migreni olumsuz yönde etkileyen kahve, şaşırtıcı bir biçimde baş ağrısına iyi geliyor. Baş ağrısı ilaçlarında bulunan bazı maddeleri içeren kahve, ağrı kesicilerle kıyaslandığında, yüzde 40 oranında baş ağrısında daha etkili oluyor.
Beyin uyarımı
Kahve konsantrasyona yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalarda, okul çağındaki çocukların az miktarda kahve ile süt içtiklerinde sabahki derslerinde daha başarılı oldukları görülüyor.
Karaciğer sağlığı Düzenli kahve içenlerin siroz gibi karaciğer rahatsızlıklarından daha az şikayet ettiği görülüyor.
Safra taşları
Kadın vücudu erkeğe kıyasla iki kat daha fazla safra taşı üretiyor. Günde dört bardak kahve içen kadınların içmeyenlere oranla yüzde 25 daha az safra taşından şikayet ettiği kanıtlandı.
Cilt
Yapılan çalışmalarda bilinenin aksine; kahvenin selülite karşı faydalı olduğu görülüyor.

BEN BİR DERGİDE OKUMUŞTUM.GÜNDE BİR FİNCANDAN FAZLA KAHVE TÜKETMEYİN ,DİYORDU. YAPILAN ARAŞTIRMALARA GÖRE FAZLA TÜKETIM ROMATIZMAYI TETİKLİYORMUŞ.EKLEM ROMATIZMASI...BUNU BU HASTALIĞA YAKALANANLAR AYAPTIKLARI ANKET SONUCU BULMUŞLAR GENELDE HEPSİ GÜNDE BİR FİNCANDAN FAZLA KAHVE İÇİYORMUŞ..SÖYLEMEDEN DURAMADIM İŞTE..:üzgünüm: :teselli:

Ben kesinlikle Nescafenin yararlı bişey olduğuna inanmıyorum kızlar... Önceden Günde Sabahlarıda aç karnına olmak üzere 2 fincan içerdim artık içmiyorum. çünkü kahve içtiğimden beri selülitlerimin azdığını fark ettim. şimdi nerdeyse 1 senedir tek, tük içiyorum ve selülitlerim yok oldu.. ben bunu kahveye yorumluyorum + Türk kahvesinide ölee çok sık çıkmıyorum haftada Bir yada 2 fincan felan.. bence bu araştırmacılar kendi ürünlerinin daha fazla satılması için böyle bir reklam yapıyor olabilirler:KK66: Yİnede herşeyin çoğu zarar, azı zarardır bunu da unutmamak gerek:KK66:

KAHVE EN İYİ ANTİOKSİDAN

Amerikalı bilim adamlarına göre kahvenin antioksidan etkisi, meyve ve sebzelerden daha fazla. Pennsylvania Üniversitesi uzmanları, sebze, meyve, kuruyemiş, baharat, yağ ve içecek olmak üzere 100’den fazla gıda maddesinin antioksidan içeriğini araştırdılar. Sonuçta kahvenin en etkili antioksidan kaynağı olduğu orta çıktı.
Kahveyi, siyah çay ve muz izledi. Antioksidanlar vücudun zararlı, hasar görmüş hücre ve DNA’dan kurtulmasını sağlıyor. Ayrıca antioksidanların kalp hastalıklarına ve kansere karşı da faydası büyük. Araştırmalara göre kahve içmek kolon ve karaciğer kanseri, Parkinson hastalığı ve şeker hastalığı riskini de azaltıyor. Uzmanlar, günde bir ya da iki fincan kahve içilmesini önerip, aynı zamanda meyve ve sebze tüketiminin yararlarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini söylüyorlar.

ben yaşadım ozaman gün içerisinde oldukça kahve tüketiyorum tek sorun aynı gün çayda içersem uyuyamıyorum.inşallah yazılanlar doğrudur eğer kahvenin zararıda varsa ben yakında sıkıntısını çekmeye başlarım.bilgi verdiğin için teşekürler yaren.

Bence herseyin asirisi zararli oldugu gibi bunuda asiriya kacmadan bazen keyif olsun diye icmek lazim.

Günde bir fincan kahve çok faydalıymış.Fazlası zarar..Ben de her sabah bir fincan içiyorum.Şekersiz..Tadına hala alışamadım.Ama madem sağlık için,katlanacağız artık.Bir de şifalı bitkiler ansiklopedisinde balla tatlandırılıp içilince kiloları vermeye yardım eder diye okumuştum.

ama kahvenin zararı da var mesela midesinde reflüsü olana vede böbrek hastalarına dokunuyo ben reflü hastasıyım annemin tek böbreği yok doktoru kahve içmesini yasakladı

aman selülit yapıyor kahve faydası öte gitsin. bide alışkanlık yapıyor zaten. istemem.

bu bahsedilen kahve türk kahvesimi yoksa nescafemi nescafeyse iyi ben bağımlısıyım ama türk kahvesini hiç sevmem

Ben kesinlikle Nescafenin yararlı bişey olduğuna inanmıyorum kızlar... Önceden Günde Sabahlarıda aç karnına olmak üzere 2 fincan içerdim artık içmiyorum. çünkü kahve içtiğimden beri selülitlerimin azdığını fark ettim. şimdi nerdeyse 1 senedir tek, tük içiyorum ve selülitlerim yok oldu.. ben bunu kahveye yorumluyorum + Türk kahvesinide ölee çok sık çıkmıyorum haftada Bir yada 2 fincan felan.. bence bu araştırmacılar kendi ürünlerinin daha fazla satılması için böyle bir reklam yapıyor olabilirler:KK66: Yİnede herşeyin çoğu zarar, azı zarardır bunu da unutmamak gerek:KK66:

evt katılıyorum bencede hiçbir faydası yok.firmalar kendi ürünleri satsın diye parayla medyaya böyle haberler veriyorlar.ytoksa insan sağlığını düşünen yok.süt içelim taze sıkılmış meyve suları içelim arada sırada da türk kahvesi tabii...

günde 30 bardak çay, 2 Türk kahvesi ve 3 nescafe içiyorum..yaşasın parkinson olmayacağım:smilewinkgrin

bende böyleydim ama çayı azalttım ellerimde titreme yapıyordu ve diş doktorum da çayı azaltmamı istediği için günde 10 bardağa düştüm kahve ve nescafeyi de 1 fincan içiyorum demekki karardayım:)

arkadaşlar bahsedilen nescafe değil türkkahvesi yasakkelime türkkahvesinin birçok yararı var ama günde sadece 1 fincan o kadar bende çok seviyorum ama en fazla 1 tane içmeye çalışıyorum fazlası hem vucuttaki suyu azaltıyo selülitleri çoğaltıyor. kalp çarpıntısı yapıyor fazla cafeinden dolayı ama 1 tane içmek oldukça yararlı :sm_cool: yanlış hatırlamıyosam bi yerde okumuştum günde 1 fincan türkkahvesi içmek selülitlere bile iyi geliyormuş içerdiği cafein sayesinde ama sadece 1 fincan sengözlerimebaksanab

hergün 1 kez içebilirizz arkadaşlar :kahve:

Düsük tansiyona iyi geldigi icin kahveyi cok iciyorum ama mide ülserinede pek iyi gelmedigi söyleniyor ben yinede vazgecemiyorum kahveyi caydan cok seviyorum ve iciyorum..

Düsük tansiyona iyi geldigi icin kahveyi cok iciyorum ama mide ülserinede pek iyi gelmedigi söyleniyor ben yinede vazgecemiyorum kahveyi caydan cok seviyorum ve iciyorum..

ewt bi ara aynısı bendede oldu kahve içtiğimden dolayı midem çok kötü oldu eğer bide sigara içiyosan tamam tam mideyi mahvetcek 2 şey
eğer çok seviyosan yemekten sonra iç 1 tane aç karna içersen mideye çok zararlı oluyor diğer türlü günde 1 tane içmen hem isteğin karşılar hemde fazl zarar vermez

Arkadaşlar Gezerken Okudum. Bu Kahve Türk Kahvesimi Merak Ettim Doğrusu

sevgili kelebekgibi,arkadaşım bloğunu gezdim çok güzel olmuş ellerin yüreğin dert görmesin:)) ayrıca benim için o kanatsız meleğini öpermisin:)) rabbim hayırlı ömürler versin

X