• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kahvaltıyı ne zaman ayrı ayrı vermeye başladınız?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar ne bu acele?????
bnm kızım 18 aylık daha yeni lokma kahvaltıya geçtim
hatta yine bulamaça dönsemmi diye düşünüyorum
allah aşkına bulamaça 1 yumurta kibrit kutusu peynir 14 cicibebe 2 tatlı kaşığı tahin 1 tatlı kaşığı bal 120cc aptamil junier 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyarken
lokma kahvaltıda 1 tost ekmeği yio 2 lokma anca yumurta 2 lokma peynir çikolata fln
dr.lar yaşına kadar lokma kahvaltı önermiyo alabildiği vitamin bulamaçta çünkü
size nacizane tavsiyem acele etmeyin
geç geçtim pişman değilim
haa lokma lvermek istiyosanız illa
dr.um çk güzel lokma yiyen arkımın 8 aylık kızı için önce bulamaç yerse arkasından lokma ver dedi..

benim doktorum da tam tersi önce birlikte sofrada yiyin sonra doymazsa bulamaç ver dedi.. çocuk herşeyin tadını bilmesi öğrenmesi birey olduğunu hissetmesi , damak tadının ve kendinin gelişimi için önemli.. ben kendi doktorumun görüşünü naçizane daha doğru buluyorum..nasıl alışırsa öyle gider çünkü.. her anne bebeği için neyin doğru olduğunu neyin zamanının gelip gelmediğini tartışmasız tüm doktorlardan daha iyi tayin eder diye düşünüyorum yani her çocuk için değişir tüm bunlar.. ne kadar yediğini nasıl yiyeceğini gözlemleyerek en doğru zamanı biz tayin edeceğiz .. a.s

cnm bnm dr.umun amacı yaşına kadar alabildiği kadar besin vitaminlerini alsın
çünkü yaşından sonra zaten azaltıyolar yediklerini ister lokma ver ister yemek ver o zmn ..
banada bnm dr.umunki mantıklı gelio
zaten boyu uzun boyuna göre cılız bi kızım var ne kadar çok yerse o kadar ii bnm için
dediğim gibi lokmada bi kaç lokma yio ve daha zorlayamıyorum..
çok iştahsız bi bebek annesi olarak ben bulamaç vermeyi doğru buldum..
ablamla aynı bebeklerimiz onla beraber bıraktık bulamacı onun bebeği daha fazla lokma yio bnmki az
dediğin gibi herkes kendi bebeğine faydalı hangisi ise onu ii bili

aslında derem haklı bence daha minicik bebeklere biz buyuk insan muamelesi yapmaya çalısıyoruz..gerçektede bulamaç şeklinde koca bir kase yiyosa ayrı ayrı birkaç lokma yiyo ite kaka..zaten allah ömür verdikçe oturup kahvaltı edicek bu kuzular..bana mantıklı geldi açıkcası

kızlar benım kızımda peynırı felan yememeye baslamıstı bıraz ara verdık sonra yemeye basladı br sey sorucam labne peynırı demıssınız onun yerıne krem peynır yedırsek olurmuu

cnm bnm dr.umun amacı yaşına kadar alabildiği kadar besin vitaminlerini alsın
çünkü yaşından sonra zaten azaltıyolar yediklerini ister lokma ver ister yemek ver o zmn ..
banada bnm dr.umunki mantıklı gelio
zaten boyu uzun boyuna göre cılız bi kızım var ne kadar çok yerse o kadar ii bnm için
dediğim gibi lokmada bi kaç lokma yio ve daha zorlayamıyorum..
çok iştahsız bi bebek annesi olarak ben bulamaç vermeyi doğru buldum..
ablamla aynı bebeklerimiz onla beraber bıraktık bulamacı onun bebeği daha fazla lokma yio bnmki az
dediğin gibi herkes kendi bebeğine faydalı hangisi ise onu ii bili

ewet cnm elbette .. bebişine afiyet olsun opuyorumnanaktan

Benim oğlumda 11 aylık ve nadiren lokma lokma veriyorum ama bu zamana kadar sürekli bulamaç şeklinde verdim aynı zamanda doktorumun önerisiydi ve afiyetle yiyordu...Artık damak zevki oluşuyor sanırım öyle yemek istemiyor bende yavaş yavaş ayırmaya başladım...
Ama 1 yaş ayırmak için normali bence benim doktorumunda söylediği buydu...

ben oğluma 10-11 aylık olana kadar bulamaç şeklinde verdim ama hiç bir zaman sevemedi yarısını zor zar bitiriyordu.11 aydan sonra ben ne yiyorsam azar azar vermeye başladım güzel yiyordu.Fakat şimdi ne yumurtasını yiyor ne peynirini bazen tereyağlı peynirli tost yapıyorum en azından vitaminini alsın diye yumurtadaki vitamini çorbalardan keklerden alıyor zaten. Bazen sadece domates salatalık yiyor. Ama sanırım bugün yeni bir taktik uyguladım. ıyice acıkmasını bekledim peynirini de tereyağında biraz kızarttım. maşallah 1 bütün yumurta dahil hepsini bitirdi.Bundan sonra böyle yapıcam gece bir çok defa kalkıp beni emdiği için fazla acıkmıyor canı da haliyle yemek istemiyor.

Valla ben kızım 6 aylık olduğundan beri çalışıyorum ve kızıma babaanesi bakıyor.
Kızım çalışmaya başladığımdan beri aynı büyük insanlar gibi lokma lokma kahvaltı ediyor, hatta salçalı ekmeğe bayılıyor(ev salçası)
Artık 14 aylık oldu ve kızımın artık bizim masamızda tabağı yer alıyor bizler gibi yemeğini yiyebiliyor, babaannesi ve halası öğretmiş neyin çatalla, neyi kaşıkla yemesi gerektiğinin de farkında (bi de dökmese daha iyi olacak):ecrin_bebek:

benim kızımda 14 aylık bu zamana kadar hep bulamaç verdim.son üç gündür ayrı ayrı veriyorum şimdilik iyi gidiyor.

bende yaşına kadar bulamaç verdim ve o doyduktan sonrada bizimle birlikete kahvaltıya oturtup bizim yediklerimizden ayrı ayrı verdim
ve böle böle alıştı ve bulamacı yemeyi red etti zamanla
yaşından bu yana hep ayrı yiyor ve neyi ne kadar tükettiğini hep gözlemlerim
masaya bizimle beraber oturur ve tabağı hep ayrıdır asla kendi tabağımdan vermem
bence bulamaç yaşından sonra bırakılmalı ve ayrı tadlara alıştırılmalı
yaşları ilerledikçe kimi bebek çoğu şeyi reddedebilir
allaha şükür böle sorun yaşamadım

süte irmik msır unu tam buğday unu pirinç unu katıp muhallebi yapıyorum içine meyve eziyorum çok az tatlandırıyorum ve bir gün yumurta sarısı bir güne peynir katıyorum tarifi verdim zaten topikte var koca bir kaseyi yiyor oğlum ama ayrı ayrı verdiğimde bi cimcik ondan bi cimcik ondan açıkçası şişman olmayan bebeklere ben karışım kahvaltıdan yanayım daha besleyici oluyor benim oğlum çok hareketli çok güzel yediği halde kilosu normal bi de üstüne düşmesem zayıf olacak 11 aylık 10 kilo ama boylu olduğu için ince bile sayılır domates salatalık gibi şeyleri de gün içinde eline veriyorum yiyor çok seviyor zaten onları da meyve çeşitlerini de ayrıyeten veriyorum onları da yiyor sorunmuz yok

benim oğlumda 9 aylık. karışım mamayı sevmiyor artık bizimle oturup parça parça veriyorum daha çok seviyor bu şekilde.

oğlum 7.5 aylık ve kahvaltısını bende ayrı veriyorum.
artık tadlara alışması gerekiyor.biberonuna da ıhlamur yada sıkılmış meyve suyu koyuyorum ve arada onu içiriyorum.

Back