Reçeller - Marmelatlar kahvaltılık ev yapımı receller

janet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2007
2.631
8
49
incir receli zor ama cok güzel bir recel

yesil erkek incir diye tabir edilen incirler ya cok kücükler toplanır yada ceviz büyüklüğünde toplanıp cok ince bir sekilde kabukları soyulur

1 kilo yesil incir
1 bucuk kilo seker
beş bardak su
bir cay kasığı limon tuzu
üc adet karanfil
bir paket vanilya

küçük incirse ön hazırlık yok
ama eğer büyük incirse kabuklarını soyup tencerede en 15 20 dakika haşlıyoruz
sonra soğuk su altında soğutuyoruz en az bir iki gün sürekli suyunu değistiriyoruz ve arada sırada elimizle hafif suyunu sıkıyoruz
sonra tencerede su ve sekerle bir serbet yapıp icine incirleri ekliyoruz kısık ateste suyunun ücte biri kalıncaya kadar pişiriyoruz bir iki karafil atıyoruz bir cay kasığı kadar limon tuzu ve bir paket vanilya bir iki taşım daha kaynatıp bekliyoruz

resim043.jpg

resim058.jpg
ve portakal recelim
bir kilo portakal bir kilo seker portakalın kabuklarını cok ince bir sekilde soyun kücük kücük doğrayın sekeri üzerine döküp cok az bir suyla kısık ateste pisirin suyunu cekmeye başlayınca el blendrıyla iyce püre haline getirin yoksa beyaz kısımları sert oluyor bir iki tasım daha kaynatın hamlık kalmasın isterseniz icine portakal kabuguda rendeleye bilirsiniz özeliklede yaz aylarında cok güzel oluyor mis gibi portakal tadı

resim060j.jpg
ahu dudu recelim
hazırlık olarak kayınvalidemin bahcesine fidesini dikerek başladık
cünki burada ve bir cok yerde ahududu satılmıyor herhalde
sonra bir kilo sekere bir kilo ahududu hesaplayarak güzelce pisirdim zaten cok cabuk eziliyor sonra bir cırpme teliyle iyice cırptım iyce marmelat kıvamına gelsin diye ve sonuc

Son düzenleme:
fırsatım olursa turuc receli ve patlıcan recelide ekleyeceğim bir gün ama patlıcan receli icin postan patlıcanlarının cıkması lazım

arkadasım ıncır recelı ıcın kırece yatırmak sart acı olur yoksa dıyolar bunda acılık oluyo mu ben bayılırım ıncıre ama su kırece yatırma ısı ben hep yıldırdı.

ıncir recelini senin dedigin gibi yaptım guzel oldu,bide portakal recelini denedim onu da sevdiim ,uzun zamandır nete giremiyodum tsk ederim tavsiyen ıcınopuyorumnanaktan

Son düzenleme:
3339187304_ce5f614491.jpg
turunc recelim
önce turunçları bir güzel rendeliyoruz sonra dilmler halinde soyup kıvırıp kıvırıp iplige diziyoruz
turunçları en az üc dört defa suyunu kaynatıp döküyoruz sonrada bir iki gün sürekli suyunu değistiriyoruz (aklınıza ğeldikce değistirinki cabuk tatlansın)
sonra turuncunuza göre bir seker bir su hesabı yaparak serbetini yapıyoruz kısık ateste suyunu cekip serbeti icene cekene kadar pisirin yarım limonuda parçalar halinde icinde kaynatın
afiyet olsun

Son düzenleme:
X