• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kahvaltı ve ana öğün hakkında acil öneriye ihtiyacım var

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Canım bebeğim senin bebeğinin aylarındayken yedirdiklerimi yazayım sana.
Kahvaltı
1 haşlanmış yumurta, bebek ekmeği ya da bebe bisküvisi (kendim yapıyorum), 1 tatlı kaşığı labne peyniri, 1 çay kaşığı ceviz içi, 1 çay kaşığı tereyağ, anne sütüyle karıştırıp yediriyordum. Şu anda ayrı ayrı vermeye çalışıyorum, tadlarına alışsın diye.
Sebze çorbası
Patates ve soğan sabit olmak üzere mevsim sebzeleri + bakliyat (sürekli değiştirerek kırmızı mercimek, yeşil mercimek, bulgur pirinç, irmik vs) + (mutlaka) 2 dolu yemek kaşığı kıyma
Bebeklerin mutlaka hergün 2 köfte büyüklüğünde kırmızı et tüketmesi gerekiyor. Haftada 1-2 defa da balık yediriyorum ben. Tavuk hiç yedirmiyorum. Çünkü malum tavuklar acayip hormonlu.

Bunların dışında meyve püresi ve kendi yaptığım yoğurttan yediriyorum hergün.

Canım bir de sebze çorbasına şu an kabak koyma derim ben. mevsimi olmadığından inanılmaz hormonlu.
Artık yavaş yavaş kendi yemeklerinizden de verebilirsin.Tuzsuz olmak kaydıyla tabii. Salçayı 9 aydan sonra verebilirsin demişti drumuz. Ben sebze yemeklerini iyice çatalla ezip yoğurtla karıştırıp yediriyordum mesela. 10. ayda başalamıştım vermeye.
Araştırmalarım sonucu bebek beslenmesindeki en önemli şey et ve süt. Günde 500 ml süt + 2 köfte büyüklüğünde et yesin de gerisi çok önemli değil diyor Kadir Tuğcu. Çünkü çocukların zeka, göz, kemik gelişimleri 3 yaşında tamamanıyor. Et ve süt bunları destekliyor. Sebze ve meyveden aldığı vitaminler de tabii ki çok önemli ama onları daha sonra da telafisi var. Ama kalsiyum ve proteinin telafisi zor...
Amma da yazmışım ha :1: Öğrendiklerimi paylaşmak istedim... Kolay gelsin canım...

harıkasınız..benım oglum 1 yaşında kanı bıraz duşuk dr kıyma cıger dalak gıbı yemekler yemesınde fayda var dedı ..
ek olarak ferrum kan damlası verıyorum..
ınşaallah normal sıralamaya gelır..
gercekten kıymayı eksık etmeyın derım bende..

Back