Canım bebeğim senin bebeğinin aylarındayken yedirdiklerimi yazayım sana.
Kahvaltı
1 haşlanmış yumurta, bebek ekmeği ya da bebe bisküvisi (kendim yapıyorum), 1 tatlı kaşığı labne peyniri, 1 çay kaşığı ceviz içi, 1 çay kaşığı tereyağ, anne sütüyle karıştırıp yediriyordum. Şu anda ayrı ayrı vermeye çalışıyorum, tadlarına alışsın diye.
Sebze çorbası
Patates ve soğan sabit olmak üzere mevsim sebzeleri + bakliyat (sürekli değiştirerek kırmızı mercimek, yeşil mercimek, bulgur pirinç, irmik vs) + (mutlaka) 2 dolu yemek kaşığı kıyma
Bebeklerin mutlaka hergün 2 köfte büyüklüğünde kırmızı et tüketmesi gerekiyor. Haftada 1-2 defa da balık yediriyorum ben. Tavuk hiç yedirmiyorum. Çünkü malum tavuklar acayip hormonlu.
Bunların dışında meyve püresi ve kendi yaptığım yoğurttan yediriyorum hergün.
Canım bir de sebze çorbasına şu an kabak koyma derim ben. mevsimi olmadığından inanılmaz hormonlu.
Artık yavaş yavaş kendi yemeklerinizden de verebilirsin.Tuzsuz olmak kaydıyla tabii. Salçayı 9 aydan sonra verebilirsin demişti drumuz. Ben sebze yemeklerini iyice çatalla ezip yoğurtla karıştırıp yediriyordum mesela. 10. ayda başalamıştım vermeye.
Araştırmalarım sonucu bebek beslenmesindeki en önemli şey et ve süt. Günde 500 ml süt + 2 köfte büyüklüğünde et yesin de gerisi çok önemli değil diyor Kadir Tuğcu. Çünkü çocukların zeka, göz, kemik gelişimleri 3 yaşında tamamanıyor. Et ve süt bunları destekliyor. Sebze ve meyveden aldığı vitaminler de tabii ki çok önemli ama onları daha sonra da telafisi var. Ama kalsiyum ve proteinin telafisi zor...
Amma da yazmışım haÖğrendiklerimi paylaşmak istedim... Kolay gelsin canım...
bende bir kahvaltı önerisinde bulunayım bu kızımın kahvaltısıydı hep
benim kızım tatlı bişey kesinlikle yemezdi şimdi 26 aylık ve hala arada bu çorbayı yer...
tarif şu
yarım tatlı kaşığı tarhana ve 2 tepeleme irmiği bir bardak suyla cezveye slatıyorum ilk önce yumurtası pişene kadar
sonra haşlanmış yumurta sarısını bir kaşık yoğurt ve biraz peyniri çatalla iyice eziyorum
sonra cezvedeki tarhana irmik karısımına biraz tereyağ ekleyip karıştırarak pişiriyorum 2 dakika kaynaması yeter. pişen corbayı tabaktaki yumurta yoğurt peynir karışımına ekliyorum eğer koyu olmuşsa biraz su ilave edebilirsin muhallebi kıvamında oluyor afiyetle yediriyorsun bebeğe...
hepsi bu
ayrıca tüm corbalarına irmik ekleyebilirsin çok besleyici olur ven kızmın tüm yemeklerine eklerdim ve hiç zayıf olmadı kızım...
merhaba benım kızım da 9.5 aylık. kahvaltı için sana karısım dısında omlet önerebılırım. temel malzemelerın yumurta sarısı, süt, tereyağı un (ben mısırunu kullnıyorum) ve kaşar peynırı. tereyagını erıt dıger malzemeleri bır kasede cırp tavaya dök ve pişir. unu 1 tatlı kasıgı kullanıyorum sütü ise kıvamına gore ayarlıyorum. buna rendelenmıs haslanmıs patates ya da konserve yaz domatesı ekleyebılırsın, farklı tatlar yaratabılırsın.
ana ogun ıse haftada 1er gun balık corbası, tarhana, mercımek yada ezogelın, sebze corbaları mutlaka oluyor. ben yagsız tavuk ve et cekıp, cevız buyuklugunde dondurup corbalarına katıyorum sırayla. bunların dısında bızım yedıgımız butun yemeklerı yıyr aksamları. salcalı verıyorum ama tuz vermıyorum. son ana kadar tuzsuz pişşirip, kızıma ayırıp oyle katıyorum tuzunu. ama dolmayı mesela harcı haızrlayıp tuz ve baharatlarını katmadan kızıma ayırıyorum, onunkını ayrı pişiriyorum. bır de balık corbasından ayrı olarak yedıgmız balıktan kucuk parcalar halınde verıyorum mutlaka. hergun 1 yada 2 cesıt et alıyor. kahvaltıda tamam. ama yogurt yemıyor, hiç sevmedı. meyveyl versem de yemıyor, zatn meyvede sevmıyor. napıcam bılmıyorum...
ooooo,bu tarif süper canm.çok teşekkur ederim.fakat irmiği ne kadar eklemeliyim corbalarına.kaç kaşık yani
merhaba bebek ekmeği ve bisküvisini kendinizin yaptığını belirtmişsiniz tarifini yazarmısınız?Canım bebeğim senin bebeğinin aylarındayken yedirdiklerimi yazayım sana.
Kahvaltı
1 haşlanmış yumurta, bebek ekmeği ya da bebe bisküvisi (kendim yapıyorum), 1 tatlı kaşığı labne peyniri, 1 çay kaşığı ceviz içi, 1 çay kaşığı tereyağ, anne sütüyle karıştırıp yediriyordum. Şu anda ayrı ayrı vermeye çalışıyorum, tadlarına alışsın diye.
Sebze çorbası
Patates ve soğan sabit olmak üzere mevsim sebzeleri + bakliyat (sürekli değiştirerek kırmızı mercimek, yeşil mercimek, bulgur pirinç, irmik vs) + (mutlaka) 2 dolu yemek kaşığı kıyma
Bebeklerin mutlaka hergün 2 köfte büyüklüğünde kırmızı et tüketmesi gerekiyor. Haftada 1-2 defa da balık yediriyorum ben. Tavuk hiç yedirmiyorum. Çünkü malum tavuklar acayip hormonlu.
Bunların dışında meyve püresi ve kendi yaptığım yoğurttan yediriyorum hergün.
Canım bir de sebze çorbasına şu an kabak koyma derim ben. mevsimi olmadığından inanılmaz hormonlu.
Artık yavaş yavaş kendi yemeklerinizden de verebilirsin.Tuzsuz olmak kaydıyla tabii. Salçayı 9 aydan sonra verebilirsin demişti drumuz. Ben sebze yemeklerini iyice çatalla ezip yoğurtla karıştırıp yediriyordum mesela. 10. ayda başalamıştım vermeye.
Araştırmalarım sonucu bebek beslenmesindeki en önemli şey et ve süt. Günde 500 ml süt + 2 köfte büyüklüğünde et yesin de gerisi çok önemli değil diyor Kadir Tuğcu. Çünkü çocukların zeka, göz, kemik gelişimleri 3 yaşında tamamanıyor. Et ve süt bunları destekliyor. Sebze ve meyveden aldığı vitaminler de tabii ki çok önemli ama onları daha sonra da telafisi var. Ama kalsiyum ve proteinin telafisi zor...
Amma da yazmışım haÖğrendiklerimi paylaşmak istedim... Kolay gelsin canım...
arkadaslar merhaba,
kızım 9,5 aylık olduçek gıdalara tam anlamıyla gectik zaten.gunde en az 500 ml anne sütüğ almasına dikkat ediyorum.ve bunun dısında corba,muhallebi,kahvaltı,meyvve sularıda veriyorum.ama artık tıkandım.cunki baska tarifim yok ve hep aynı şeyleri yiyor.pek kilo alamıyor ki zaten hep zayıftı.sizden ricam.
1-bana guzel kahvaltı tariflerinizden verirmisiniz.hep hazır kahvaltı setinten 3-4 kasık ve buna yumurta ve pekmez katıyorum.baska bilmiyorum.
2-çorba olarak sebze corbasına bayılıyor.kabak,havuç,patates,brokoli,fasulye karıstırıp veriyorum.ama kalorisi yuksek değil.daha değişik ne corba verebilirim.mercimek versem mesela,normal mı yapıp vermeliyim.bulgur,irmik falan katsammı acaba..
3-sadece corba değilde baska ne verebilirim.makarna verdim 2 tane anca yedi.tavuk etini bazen corbasına katıyorum.ama baska ne yemeği şeklinde et yedirebilirim.
4-sadece 2 dişi var henuz tam çiğeme yapamıyor.yoksa zaten erkenmi çok katı yemekler için??
yardımcı olursanız sevinirim..özellikle kahvaltı ve ana yemek konularında.ara öğünlerde sıkıntımız yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?