• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahvaltı Takımı

paytak_paytak_kosan_koala

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2009
4.335
1.274
173
Kızlaar şimdi benim merak ettiğim birşey var :26:
kahvaltı takımı almak istiyorum ama bütün kahvaltı takımları 6 kişilik,yani bana kalırsa yetmez...
ya iki set almam gerekecek ki,bu da lüx bir masraf olacak yada kendim toparlama bi kahvaltı takımı hazırlıcam. içinizde kahvaltı takımını tek tek alarak takım yapan var mı acaba? :10:
bir de böyle toplama kahvaltı takımları için,hangi renk güzel durur ki :61:

evet onları ben de gördüm, özellikle bir bitki çayı sever olarak çay saklama kabına bayıldım.... :52:

şimdi biraz daha detaylı inceledim de, fincan takımları filan hep 2 kişilik ve 39,95 :O
ben kalabalık kahvaltılarda da kullanabileceğim bir şekilde istiorum doğrusu, yani şöyle bi iki aile birleşince yetecek kadar olsun canım :)
benim bu takımlardan 3er 5er almam lazım :D

Son düzenleme:
Canım kahvaltı takımlar hep 6 kişilik Kütaya Porselene, Noble Life a , Bieve ve Bernardoya bakmanı öneririm yaklaşık 200 TL civarında oluyorlar. Ben Thcibonun poşet çay kutusunu desenli tabaklarından 8 adet ve de desenli kupalarından aldım fincanlardan almadım. Çok şıktılar ama ben porselen fincanda çay içemiyorum çok çabuk soğuyor. Ayrıca Karacanın kahvaltılıkları var tek tek alabileceğin fiyatları da uygun, beyaz porselen. Aklıma gelmişken Tantitoniye çok cici bici çay kahve kupaları ve pasta tabakları gelmişti. Bunları birleştirerek de kahvaltı takımı oluşturabilirsin. $190195_10150130012277689_58094097688_6670587_7601078_n.jpg $634360403706405937.jpg $634360415390028984.jpg

Son düzenleme:
Genelde kahvaltı takımlarının fiyatı 200-250 arası.İki takım almak kahvaltı için gerçekten masraflı ve gereksiz olur.Ben kahvaltı takımı aldım istediğim için ancak gereksiz parçaları var.Bir de iki takım alınsa gereksiz iki serisi ortaya çıkar. =)

Öyle belli markaların özel üretimlerinden çok haberdar değilim açıkçası.Ama şu renkli tabaklar var mutlaka biliyorsunuzdur.-yeşil,kırmızı,sarı,turuncu vs.- Bir çok yerde bulabilirsiniz tanesi 2-3 liradan.Biz yıllardır kullanıyoruz o tabaklardan ve ne bir kırılma oldu kenarlarından falan ne de başka bir şey.Gittiğiniz yerde renk uyumunda bence yardımcı olurlar.Zaten siz de yanyana getirip bakarsınız.Aldığınız takıma uygun renkte porselen çaydanlık alırsınız olur biter bence.İki fincana iki tabağa özellikle kendim oluşturuyorsam o kadar para veremem.Yani durum varsa olabilir ama ona vereceğime başka eksiğimi tamamlarım.​

ben karacanın kahvaltı takımını aldım ama 12 ye tamamlamayı asla düşünmedim, yani o kadar kalabalık misafirim olacağını zannetmiyorum kahvaltıya :1:
ama sen ihtiyaç duyuyorsan iki takım almak hem külfetli olur hem de bir sürü gereksiz parçayı beraberinde getirir. mesela 2 demlik, 12 yumurtalık fln gerçekten fuzuli yer kaplar, insanın sinirini bozar. parça halinde tamamlamalısın bence. ya da tek bir takım al, misafir çok olduunda yemek takımının düz tabaklarından çıkarırsın :81:

Bizde kalabalık bir aileyız 5 dayım 2 teyzem 2 amcam 2 halam var :) Erkek arkadaşımda öyle onlarda kalabalıklar..

İyiki de bu kadar kalabalık bir ailem var :)))) O yüzden ben asla 6 lı kahvaltı setı alamam zaten hiç sevmem de cok sacma gelıyo yumurtalığı demliği falan hiç hoşuma gitmıyo o yüzden ben karacadan tek tek alıp kendım takım yapıcam sende öyle yapabilirsin hem isteğine göre neyi ne kadar istersen o kadar alabılıyosun :)

Son düzenleme:
Ben güral porselen outletten almıştım canım 300d 99a düşmüştü mor çiçekleri vardı minik minik..Toparlama daha pahalı oluyo die biliyorum..

kızlaar cok tesekkür ederim... :16: herkes fikirlerini paylaşmış,bence güzel de olmuş...
kahvaltı takımını çift almak dediğiniz gibi sacma oluyor,ve birsürü ıvır zıvır artıgı oluyor...
karacadan tek tek alındıgını bilmiyordum bu cok iyi oldu,hem kırılma gibi bi durumda "gitti kahvaltı takımı" der insan,ama bu sekilde tek tek alınabiliyor olması devamlılıgı açısından da iyi olabilir diye düsündügüm icin bu yöntemi tercih ettim... karacaya bir bakayım ben eminim güzel şeyler vardır.... :16: :16: :66:

Nereden nasıl alırsın bilemem ama kesinlikle porselen öneririm. Seramik alma. Hiç kullanışlı değil.

yok yooook seramik mi allah muhafaza.. evde şuan var bir iki tane fincan şeklinde, diplerinden parçaları dökülüyo sağlığada inanılmz zararlıymış kanser riskini artırıyomuş... peki marka önerebilir misin arkadaşım ? :93:

yok yooook seramik mi allah muhafaza.. evde şuan var bir iki tane fincan şeklinde, diplerinden parçaları dökülüyo sağlığada inanılmz zararlıymış kanser riskini artırıyomuş... peki marka önerebilir misin arkadaşım ? :93:

Canım bence de seramik alma çünkü çok çabuk deforme oluyorlar tabi seramikler de kalite kalite piyasada. Seramik fincanların dibi ısı şoklarında çok çabuk çatlıyor ve orada biriklen içecek kalıntılarında biriken mikroorganizmalar tehlike oluşturuyor. Yani kanser riski seramikten değil, bu çatlaklarda biriken mikropların salgılarından. Gıda Mühendisi olarak yorum yapmadan geçemedim :)):9:

Son düzenleme:
Canım bence de seramik alma çünkü çok çabuk deforme oluyorlar tabi seramikler de kalite kalite piyasada. Seramik fincanların dibi ısı şoklarında çok çabuk çatlıyor ve orada biriklen içecek kalıntılarında biriken mikroorganizmalar tehlike oluşturuyor. Yani kanser riski seramikten değil, bu çatlaklarda biriken mikropların salgılarından. Gıda Mühendisi olarak yorum yapmadan geçemedim :)):9:

iyiki de yaptın yorumunu asıl sebebini öğrenmiş oldum ve olduk teşekkür ederim arkadaşım. :16:

evet seramikler biraz da kaba geliyor bana zaten :51: inşallah bulabilir,toplayabilirsem yayınlarım burdan kızlar :)
bu arada geçenlerde BİM de paşabahce cay seti vardı,annem almış sağolsun. kırmızı kırmızı... onlarla mı kombin etsem diyorum,sonra bi yandan o setin pasta tabakları da var,kıyamıyorum misafire cıkarırım diyorum :9: tam kararsız zemzemus oldum :D :52:

evet seramikler biraz da kaba geliyor bana zaten :51: inşallah bulabilir,toplayabilirsem yayınlarım burdan kızlar :)
bu arada geçenlerde BİM de paşabahce cay seti vardı,annem almış sağolsun. kırmızı kırmızı... onlarla mı kombin etsem diyorum,sonra bi yandan o setin pasta tabakları da var,kıyamıyorum misafire cıkarırım diyorum :9: tam kararsız zemzemus oldum :D :52:

O seti biliyorum çok güzell bence kullanabilirsin ve kırmızı güzel parçalarla kesinlikle tamamlayabilirsin.

Karaca'yı asla önermem. Hiçbiri kendi ürünü değil. Hepsini başkalarına yaptırıyor. Ben Karaca'dan mutfak seti aldım komple. 1,5 yıllık evliyim. Tencere setinin en az 5 parçasını yaptırdım veya değiştirdim. Kahvaltı setimi malesef Karaca'dan aldım. Ama hiç kullanmadım. Çünkü o zaman bilgili değildim ve seramik almıştım. Kullansam dökülecek parçaları. :) Birde yaptırdıkları firmaya göre değişir tabi. Ben kötüsüne denk geldim. Kendi üretim yapan büyük firmalardan al derim. Kütahya mesela.

Karaca'yı asla önermem. Hiçbiri kendi ürünü değil. Hepsini başkalarına yaptırıyor. Ben Karaca'dan mutfak seti aldım komple. 1,5 yıllık evliyim. Tencere setinin en az 5 parçasını yaptırdım veya değiştirdim. Kahvaltı setimi malesef Karaca'dan aldım. Ama hiç kullanmadım. Çünkü o zaman bilgili değildim ve seramik almıştım. Kullansam dökülecek parçaları. :) Birde yaptırdıkları firmaya göre değişir tabi. Ben kötüsüne denk geldim. Kendi üretim yapan büyük firmalardan al derim. Kütahya mesela.

canım ciddi misin ya ben yemek takımı,teflon tencere,bardak takımı,çağ bardağı takımı,kahvaltı takımı,tencere takımımı yani herşeyimi ordan aldım gerçekten çok mu kötü ya ama adam süper anlattı bize garantisi var kırılan parçayı götürüyorum ücretsiz veriyorlarmış falan :28:

kahvaltı takımlarında çok gereksiz parçalar var üstelik fiyatları da uygun değil
Ben porlanddan parça parça alarak bir takım oluşturdum gören herkes bayıldı
8 kişilik yaptım, istediğim parçaları aldım, istemediklerimi almadım (peçetelik gibi)
inanın inanılmaz uyguna geldi:65:

Back