Merhaba,
Ben de kahvaltı takımı almayanlardanım. Geneli 6 kişilik oluyor. İçindeki bazı parçaları kullanacağımı sanmıyorum, dolaplarda gereksiz yer kalabalığı anca. Çayı porselen de değil, cam bardakta içiyoruz. Zaten misafir yemek takımı içinde bu parçalar da mevcut, ayrı bi set olarak da fincan takımı alınabilir. Ben bu nedenle Kütahya porselenin tek parça satılan yemek takımlarından günlük yemek takımımı oluşturdum. Bunun pasta veya servis tabaklarını da kahvaltıda kullanmayı planlıyorum.
Bu Kütahya Porselen Mina serisinden 24 parçalık günlük yemek takımı. Ben bu seriden aldım tüm parçalarını.
12 kişilik çorba kasesi, servis tabağı, çukur tabağı, pasta tabağı aldım. Pasta tabaklarını kahvaltı için kullanacağım. İnternet sitesi üzerinden bunların tek parça olarak da satışı var. Ben internetten değil mağazasından aldım.
Mağaza da ayrıca aynı serinin 2 boy salata tabağı, 4 boy joker kaseleri (kahvaltı için), kare kaseler, tuzluk, biberlik, peçetelik gibi diğer parçalar da mevcuttu. Bunlardan da istediğim sayıda alarak 12 kişilik hem kahvaltılık, hem günlük yemek takımımı oluşturmuş oldum. Ayrıca çay ve kahve fincanları, sosluk gibi başka parçalar da vardı, ben almadım. Normal bi kahvaltı takımında maksimum 4 kase varken, kendim istediğim boyda istediğim sayıda aldım. Hem de 6 yerine 12 kişilik oluşturmuş oldum. Çok da içime sindi.
Bu seriden başka bikaç model daha böyle tek parça olarak çok fazla parça çeşidiyle satılıyor. İnternette olmayan parçalar mağazalarda mevcut. Onları incelemenizi tavsiye ederim.
Fiyat olarak da aldıklarımın hepsi 490 liraya geldi. Bu fiyat alınan joker kaselerin sayısına göre değişiyor tabi :)