- Konu Sahibi sevdankara
-
MERHABA KIZLAR,
Oğlum 13 aylık kahvaltı yaptırmak tam bir işkence benim için,ekmek parçalarıyla,zeytin ezmesi,peynir,reçel tereyağı,yumurta vs.veriyorum tek tek ama.her lokma bir macera yani:95:.
bulamaç yaparsam hem bana kolaylık olacak hem oğlum zorlamadan daha kolay ve daha çok yer diye düşünüyorum fakat bu kahvaltı bulamaçlarını neyle ve nasıl hazırlıyorsunuz,paylaşırmısnız???:26:
Canım ben daha önce buzluğa stokladığım anne sütüyle eziyordum. Onlar bittiğinden beri de ıhlamur, süt, su ya da milupanın organik meyva suyu ile ezip veriyorum. Yalnız benim tavsiyem çok fazla karıştırma yine de. Yani tadları yakın olanları karıştırmaya çalış. Böylece tadlarına alışır. Ben yumurta sarısının içine ekmek ufalıyorum, 1 çay kaşığı tereyağ ve 1 çay kaşığı ceviz içini ezip çok az su, meyve suyu vs katarak veriyorum. Ayrıca labne peyniri veriyorum. Bence reçel verme, hiçbir besin değeri yok, ayrıca damak tadı oluşurken tatlıya ne kadar az alışırsa o kadar iyi. Şekerin hiçbir faydası yok. Ben arada pekmez veriyorum onu da meyvesine katarak. Enerji olsun diye. Yoksa doktorumuz pekmezden alacağı demiri etten fazlasıyla alır, hiç gerekli değil dedi.
cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.tek tek çok zor yediği için hatta çoğu zaman yemediği için çaresizlikten, acaba bulamaç şeklinde yermi diye düşündüğümden bulamaçı düşündüm.yoksa tabiki bulamaç şeklinde yemesi gereken zamanı çoktan geçtik.
kahvaltımız ise şöyle:
haşlanmış yumurtayı asla yemiyor ne yaptıysam.bende tam haşlanmadan alıyorum ateşten sulu olarak kaşıkla zorlayediriyorum.zeytin ezmesi,peynir olarak kaşar peynirini yiyor sadece,tereyağı,domates,birde cevize başlayacağım.kahvaltıdan sonra 1 tatlı kaşığı pekmez.
dediğiniz gibi bulamaça hiç başlamayım haklısınız:86:
sizce yanlış yada eksik olan birşey varmı???
canım yumurtayı çok iyi haşlamalısın çünkü iyi pişmemiş yumurtada bir tür mikrop var ve henüz bağışıklıkları gelişmedi içi onları hasta edebilir. en az 10 dk kaynat yumurtayı.haklısın iyi pişmiş yumurtayı yedirmesi zor yutamıyorlar ama ilk önce onu ver hemen arkasından sıvı birşey ver ki beraber yutsun. ben bulamaç verdiğim için sorun olmuyor.ayrıca bulamaç verme konusunda aynı fikirde değilim evet şu konuda haklı arkadaşlar tadları tek tek biliyorlar fakat onları tek tek verirken benim verdiğim karışımın yarısını ancak yedirebiliyorsunuz belkide.ben kahvaltı hazırlıyorum içinde yok yok.hepsini ayrı ayrı versem öğlene kadar zor yediririm ve ayrıca yarısını yemez.sıkılıp yemek istemiyinceye kadar ben böyle devam etmeyi düşünüyorum.
valla haşlanmış yumurtayı yemesi için yapmadığım kalmadı.ardından sevdiği meyve suyu,su,süt ne verdiysem yediremedim.ama en az 9 dakika kaynatıyorum biraz sulu oluyor kaşıkla yediriyorum.ama dediğin kahvaltı bir işkence benim için,tam 1 saat boyunca sürüyor.ve az yiyor bu yüzdende kahvaltıdan hemen sonra ya meyve yada meyve püresi gibi şeylerle takviye yapıyorum doymuyor çünkü..bu yüzden bulamaçı düşünmüştüm zaten bulamaçtan kastım herşeyin tamamen ezilmiş olması değil tabiki taneli ve pütürlü olacak.sizin bebeğiniz ne kadarlık?birde yaptığınız bulamaçın tarifini yazabilir misiniz?
teşekkür ederim.bebeğim 10.5 aylık olacak. ben de hepsini çatalla ezip karıştırıp veriyorum.şu şekilde;
akşamdan suda bekletilmiş pastörize beyaz peynir ( kibrit kutusu kadar) çeyrek muz haşlanmış yumurta sarısı ( sen tamamını ver) tuzu alınmış zeytin 1er çay kaşığı fındık-badem-ceviz mevsim meyvesi ne varsa rendesi (ben bu aralar trabzon hurması var ya pazarlarda ondan rendeleyip veriyorum çok besleyici ) kuru kayısı ve kuru üzümü az suda haşlayıp suyuyla birlikte püre yapıp buzdolabına koyuyorum her sabah 1 tatlı kaşığı katıyorum kahvaltısına.bunların hepsini çatalla ezip veriyorum eğer koyu olduysa azcık sulandırıyorum.bu kahvaltıdan sonra kolay kolay acıkmıyor. ben ekstra bebe bisküvisi reçel veya ekmek kullanmıyorum kilosu normal zaten.ama sen bal ekleyebilirsin 1 yaşını geçmiş.
bu arada pekmez muhakkak veriyorum onu da sabah kahvaltıdan yarım saat önce 1 tatlı kaşığı pekmezi sulandırıp içiriyorum.süt ve süt ürünleriyle beraber vermemek gerekiyor.sevgiler
dediğin gibi tek tek veriyorum ama öyle çok az yiyor ve yaklaşık 1 saat sürüyor kahvaltımız.hayatım bence de bulamaca hiç geçme...benim kızım 18 ayın içinde ve hala kahvaltıyı bulamaç olarak yiyor.tabiki bu benden kaynaklanıyor,kolay oluyor ve çok yiyor diye hep böyle hazırlıyorum.ilerde sorun olacak biliyorum ama yinede tek tek yesin diye uğraşmıyorum...demem o ki sen benim gibi yapma az da yese tek tek ver,en sağlıklısı bu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?