Çok haklısın bana yakışmadı üzüldüm ama çıldırdım. anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az ya o yüzden bu ülkede müslüman bir ülkede bu şekilde bilgisz olmak beni çok üzüyor. Anlıyomusun
bilgisizlik demeyelim inanç meselesi herkes aynı değil bende şüpheciyim her seye körü körüne inanmam mesela...bu 100 sopa olayıda saçma geliyor bana ne yani dayakla mı düzelecek..
hayır. ilki yok. laiklikle din yanyana olmaz. yanlışsın işte.Bu ülke müslüman ve laik bir ülke
burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ,şeriat isteyenler bi zahmet şeriatla yönetilen yere gitsinler diyeceğim de maalesef şeriatın temelleri yavaş yavaş atılmakta.
Tövbe de saçma ne demek?
Bir şey duyduğunda araştırıcaksın zaten
ama canım hala devam ediyorsun bilgisiz diye...
Çokkkk şükür atılıyor inşallh görürüm o günlrei
hayır. ilki yok. laiklikle din yanyana olmaz. yanlışsın işte.
oku bak
Hukuki tanımlara göreyse en yaygın tanım, devlet ile din işlerinin ayrılmasıdır.' Devlet, bir dine inanıp inanmama meselesini özel bir problem sayar, fertlerinin sadece maddi yönüyle ilgilenir, kendisi devlet olarak hiçbir dini taşımaz, hiçbir dini ayine iştirak etmez, fakat fertlerin her türlü dini serbestliklerini kabul eder. Devlet, dini esaslara dayanan kanunlar yapamayacağı gibi, bütün dinlere eşit mesafede durur ve hiçbir şekilde dinlerin ibadet hüküm ve kurallarına müdahale edemez. Bununla birlikte din adına devlet düzenini bozacak davranışları önlemekle yükümlüdür.
Atatürk'e göre lâiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürluğü de demektir.[SUP][1][/SUP]
Bu ülke müslüman ve laik bir ülke
100 sopa atılacak bir dönemde değiliz şu an o zamana uygun adalet oydu ...
Soru 1: 1561 - İbnu Abbâs (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Hz. Ömer (radıyallahu anh)'i hutbe verirken dinledim. Şöyle demişti: "Allah Teâla hazretleri Muhammed (aleyhissalâtu vesselâm)'i hak (din ile) gönderdi ve O'na Kitab'ı indirdi. Bu indirilenler arasında recm âyeti de vardı! Biz bu âyeti okuduk ve ezberledik. Ayrıca, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) zinâ yapana recm cezasını tatbik etti, ondan sonra da biz tatbik ettik. Ben şu endişeyi taşıyorum: Aradan uzun zaman geçince, bazıları çıkıp: "Biz Kitabullah'da recm cezasını görmüyoruz (deyip inkâra sapabilecek ve) Allah'ın kitabında indirdiği bir farzı terkederek dalâlete düşebilecektir. Bilesiniz, recm, kadın ve erkekten muhsan olanların zinâları, -delil veya hamilelik veya itiraf yoluyla- süb?t bulduğu takdirde, onlara tatbik edilmesi gereken Kitabullah'da mevcut bir haktır. Allah'a kasemle söylüyorum, eğer insanlar: "Ömer Allah Teâla' nın kitabına ilâvede bulundu" demeyecek olsalar, recm âyetini (Kitabullah'a) yazardım." Buhârî, Hudud 31, 30, Mezâlim 19, Menâkibu'l-Ensar 46, Megâzi 21, İ'tisâm 16; Müslim, Hudud 15, (1691); Muvatta, Hudud 8, 10, (, 823, 824); Tirmizî, Hudud 7, (1431); Ebu Dâvud, Hudud 23, (4418).
Senin gibi imansızlarla uğraşamam güzelim. Allah ıslah etsin seni!
anlatamıyoruz. anlatamadıkçada cahil olarak suçlanıyoruz. paradoks içine girdik. dön baba dönelim. sonuç yok.müslüman ülke olamaz resmi olarak resmi dini yok..
pekiiii bizler kabul edecekmiyiz asla ve kat-a
Çokkkk şükür atılıyor inşallh görürüm o günlrei
Sen allaha karşı gelebilirsin senin düşüncen
Sen bu ulkede dinini yasayamiyor musun? Ibadetlerine engel olan ne var? Neden baskalarinin dinini yasama bicimi seni bu kadar ilgilendiriyor?
bırak arkadaş.Benim için önce müslümanlık sonra türklük geliyor. Onun için dedim müslüman diye. Bunu bile anlamadın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?