- 6 Haziran 2014
- 6.484
- 3.431
- 198
Sana laf anlatamıcm güzelim Allaha havale ediyorum seni. Ne anlarsan o. Kim ne b.... yerse yesin herkesin günahı sevabı kendine. Kıyamet günü anlarsın ne demek istediğimi.cuk oturdu. ama birde buradakli sözler yine hafif. bak öldürülmeyi savunan var.
Bizim ülkemizde bunlar zaten olmaz Allah yaşatmasında ALLAH herkese hakettiği cezayı zaten vericek. Biz düşünsekte düşünmesekte
bul diyorum ayet ama. hadis değil. ayet. bul göster.
linke falan bakmam. bana ayeti bul. yoksa sonsuza kadar sus:)http://www.fetvameclisi.com/fetva-islamda-recm-var-mi-4549.html şu siteye gir bak soruya cevaba
Sen müslümen değil misin hadise inanmiyor musun. Şuan yaşanan islamiyet hadislede yaşanıyor hatırlatıyım herşey kuranda apaçık yazmıyorbul diyorum ayet ama. hadis değil. ayet. bul göster.
Sen müslümen değil misin hadise inanmiyor musun. Şuan yaşanan islamiyet hadislede yaşanıyor hatırlatıyım herşey kuranda apaçık yazmıyor
linke falan bakmam. bana ayeti bul. yoksa sonsuza kadar sus:)
Bizim ülkemizin de pek aşağı kalır yanı yok gibi iki polisin tecavüzüne uğrayan kızın tecavüzcüleri serbest kalıyor. Bir kıza tecavüz eden adam mahkemeye elinde tesbihle geldiği için cezası düşünülüyor. Kadın tecavüze uğrayınca kendi istemiştir, kuyruk sallmıştır deniyor. Kısacası bizim ülkemizin insanları nefsine hakim olamayan her gördüğü kadına saldırabilecek potansiyeli kendine hak gören erkeklere tecavüz etmemeyi değil, ne yaparsa yapsın ne kadar kapanırsa kapansın suçlu olan kadına tecavüze uğramamayı öğretiyor.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Soru 1: 1561 - İbnu Abbâs (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Hz. Ömer (radıyallahu anh)'i hutbe verirken dinledim. Şöyle demişti: "Allah Teâla hazretleri Muhammed (aleyhissalâtu vesselâm)'i hak (din ile) gönderdi ve O'na Kitab'ı indirdi. Bu indirilenler arasında recm âyeti de vardı! Biz bu âyeti okuduk ve ezberledik. Ayrıca, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) zinâ yapana recm cezasını tatbik etti, ondan sonra da biz tatbik ettik. Ben şu endişeyi taşıyorum: Aradan uzun zaman geçince, bazıları çıkıp: "Biz Kitabullah'da recm cezasını görmüyoruz (deyip inkâra sapabilecek ve) Allah'ın kitabında indirdiği bir farzı terkederek dalâlete düşebilecektir. Bilesiniz, recm, kadın ve erkekten muhsan olanların zinâları, -delil veya hamilelik veya itiraf yoluyla- süb?t bulduğu takdirde, onlara tatbik edilmesi gereken Kitabullah'da mevcut bir haktır. Allah'a kasemle söylüyorum, eğer insanlar: "Ömer Allah Teâla' nın kitabına ilâvede bulundu" demeyecek olsalar, recm âyetini (Kitabullah'a) yazardım." Buhârî, Hudud 31, 30, Mezâlim 19, Menâkibu'l-Ensar 46, Megâzi 21, İ'tisâm 16; Müslim, Hudud 15, (1691); Muvatta, Hudud 8, 10, (, 823, 824); Tirmizî, Hudud 7, (1431); Ebu Dâvud, Hudud 23, (4418).
Senin gibi imansızlarla uğraşamam güzelim. Allah ıslah etsin seni!
Soru 1: 1561 - İbnu Abbâs (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Hz. Ömer (radıyallahu anh)'i hutbe verirken dinledim. Şöyle demişti: "Allah Teâla hazretleri Muhammed (aleyhissalâtu vesselâm)'i hak (din ile) gönderdi ve O'na Kitab'ı indirdi. Bu indirilenler arasında recm âyeti de vardı! Biz bu âyeti okuduk ve ezberledik. Ayrıca, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) zinâ yapana recm cezasını tatbik etti, ondan sonra da biz tatbik ettik. Ben şu endişeyi taşıyorum: Aradan uzun zaman geçince, bazıları çıkıp: "Biz Kitabullah'da recm cezasını görmüyoruz (deyip inkâra sapabilecek ve) Allah'ın kitabında indirdiği bir farzı terkederek dalâlete düşebilecektir. Bilesiniz, recm, kadın ve erkekten muhsan olanların zinâları, -delil veya hamilelik veya itiraf yoluyla- süb?t bulduğu takdirde, onlara tatbik edilmesi gereken Kitabullah'da mevcut bir haktır. Allah'a kasemle söylüyorum, eğer insanlar: "Ömer Allah Teâla' nın kitabına ilâvede bulundu" demeyecek olsalar, recm âyetini (Kitabullah'a) yazardım." Buhârî, Hudud 31, 30, Mezâlim 19, Menâkibu'l-Ensar 46, Megâzi 21, İ'tisâm 16; Müslim, Hudud 15, (1691); Muvatta, Hudud 8, 10, (, 823, 824); Tirmizî, Hudud 7, (1431); Ebu Dâvud, Hudud 23, (4418).
[/COLOR]
bıu kadar. nokta.
Sen müslümen değil misin hadise inanmiyor musun. Şuan yaşanan islamiyet hadislede yaşanıyor hatırlatıyım herşey kuranda apaçık yazmıyor[/QUOTE]
nokta...
Hadis değil kurandır klavuzumuz..hadislere göre yaşamamız mümkün değil..dileyen gönlünce yaşasın..kendini iyi hissetsinSen müslümen değil misin hadise inanmiyor musun. Şuan yaşanan islamiyet hadislede yaşanıyor hatırlatıyım herşey kuranda apaçık yazmıyor
anlatamadımki bunu. boşver . olmuyor.Hadis değil kurandır klavuzumuz..hadislere göre yaşamamız mümkün değil..dileyen gönlünce yaşasın..kendini iyi hissetsin
siz niye baskasının imanını sorguluyorsunuz ki bence kabalık ettiniz.
Sen anlamıyorsun ki!!!!!!!!!!!!
Anlamak istediğini söylüyorsun! Sahabe döneminde recm uygulanmış. Kadının kafası taşlanarak öldürülüyor. hadisler var. Cahil olmayın lütfen. Bu kadar mı dinsiziz. Kuranda da Zina işleyene belli bir sayıda sopa vurulması gerektiği yazıyor.
Şuan benim zamanımda bu olmayabilir. ama efendimiz dönemide olmuş.
Hadis değil kurandır klavuzumuz..hadislere göre yaşamamız mümkün değil..dileyen gönlünce yaşasın..kendini iyi hissetsin
Valla güzelim şu müberek cuma saati duamdasın Allah inşallah kör gözünü açarda eline kuran alıp meal okuyup kulağına bi ezan sesi dinletmeyi nasp eder.
Recm ayeti de vardi diyor ama Kuranda recm ayeti okumadim ben. O zaman nerede bu ayet? Kuran defistirilmis mi demek oluyor bu? Bir de neden sqdece kadin oldurulmus tek basina mi zina yapmis.? Bunu dindar bir musluman olarak soruyorum Okytepe'ye yaptigin gibi hemen imanimi sorgulamaya kalkma diye bastan soyleyeyimSoru 1: 1561 - İbnu Abbâs (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Hz. Ömer (radıyallahu anh)'i hutbe verirken dinledim. Şöyle demişti: "Allah Teâla hazretleri Muhammed (aleyhissalâtu vesselâm)'i hak (din ile) gönderdi ve O'na Kitab'ı indirdi. Bu indirilenler arasında recm âyeti de vardı! Biz bu âyeti okuduk ve ezberledik. Ayrıca, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) zinâ yapana recm cezasını tatbik etti, ondan sonra da biz tatbik ettik. Ben şu endişeyi taşıyorum: Aradan uzun zaman geçince, bazıları çıkıp: "Biz Kitabullah'da recm cezasını görmüyoruz (deyip inkâra sapabilecek ve) Allah'ın kitabında indirdiği bir farzı terkederek dalâlete düşebilecektir. Bilesiniz, recm, kadın ve erkekten muhsan olanların zinâları, -delil veya hamilelik veya itiraf yoluyla- süb?t bulduğu takdirde, onlara tatbik edilmesi gereken Kitabullah'da mevcut bir haktır. Allah'a kasemle söylüyorum, eğer insanlar: "Ömer Allah Teâla' nın kitabına ilâvede bulundu" demeyecek olsalar, recm âyetini (Kitabullah'a) yazardım." Buhârî, Hudud 31, 30, Mezâlim 19, Menâkibu'l-Ensar 46, Megâzi 21, İ'tisâm 16; Müslim, Hudud 15, (1691); Muvatta, Hudud 8, 10, (, 823, 824); Tirmizî, Hudud 7, (1431); Ebu Dâvud, Hudud 23, (4418).
Şeriat bir hukuk düzenidir. Kuranda kadın taşlanarak öldürülür diye tek bir cümle yoktur. Kuranda zinanın cezası yüz değnek vuruşudur. Nur suresini okursanız bilgi sahibi olursunuz. Sahabe döneminde recm cezasının uygulanmış olması bunun dinimizde var olduğu anlamına gelmez. Ama dünyada yaşamak için hukuk kurallarına ihtiyaç vardır. Şeriat da dediğim gibi bir hukuk düzenidir. İnsanlara hadisler var, cahil olmayın diyorsunuz ama kusura bakmayın sizin cümlelerinizden cehalet akıyor. Bahsettiğiniz hadis hangisi bilmiyorum ama günümüzde ne yazık ki Müslümanların hadis diye okudukları cümlelerin yüzde doksanı sahih hadis değil, sonradan uydurulmuş şeyler. Kaldı ki bizim dinimizin tek kaynağı Kurandır... Ancak yüzyıllar boyunca kötü niyetli din adamları kendi gemilerini yüzdürmek adına halkı gerçek dinden uzak tutmuşlar. İnsanlarımızın çoğu Arapça Kuran okuyor ama tek kelimesini anlamadan papağan gibi ezbere okuyor. Anlamını sorsan bilmiyor. Türkçesini oku desen, Arapçası daha sevap diyor. Tövbe haşa sanki Allah Türkçe anlamıyormuş gibi. Bunun sebebi de yine aynı din adamları. Bilmem biliyor musunuz ama Cumhuriyetten önce uzun seneler Kuran'ın basılması bile yasaktı nerede kaldı ki mealinin yayınlanması. Meallerin de büyük çoğunluğu sağlıklı değil. Allah burada şöyle demek istemiştir herhalde diye çevrilen abuk sabuk metinler. Hadisler sadece dini yaşama açısından yardımcıdır. Ki bunu size ülkemizde ilk kuran meallerini yazan bir adamın torunu söylüyor. Yani dinden uzak yetiştirilmiş, yaşamış bir kadın değilim. Bu arada bir şeyin Hz. Muhammed (S.A.V) zamamında olması o şeyin iyi olduğu anlamına gelmez, o döneme uygun olduğu anlamına gelir. Hz. Muhammed efendimiz çölde yaşadığı için gözüne sürme çekiyordu, şimdi gözüne sürme çeken erkeklere tuhaf gözle bakılıyor. Lütfen bu tip konuları biraz da zamanına ve yaşandığı mekana göre değerlendirin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?