Deniz Ürünleri Kağıtta Somon

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.086
30.809
1.123
61
Konya
MALZEMESİ:
3 çorba k. yağ
5 iri mantar (ıslak bir bezle silinip, iri doğranmış)
5 orta boy sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten
sonra ince doğranmış)
2 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)
1 demet doğranmış maydanoz
250 g küp kesilmiş kabuksuz domates
75mi (5 çorba k.) sek beyaz şarap yada bazilik sirke(isteğe bağlı)
125 mi (1/2 su bardağı) balıksuyu (beyaz etli balık kafa ve kılçıklarının suda 20 dakika haşlanması ile
elde edilmiş)
750 g somon balığı filetosu
1/2 çay k. tuz
tane karabiber
1 limon
2-3 defne yaprağı
2 çorba k. krema (isteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI:
Önce fırınınızı 170 °C'ye getirip ısıtın.
yağı bir kapta eritin-. Yağ kızınca mantarları, sivribiberi, taze soğanı ve maydanozu ilave edin. Ateşin üzerinde bir kaç kez karıştırdıktan sonra domatesi katın. Beyaz şarabı ilave edip, hafif ateşte domatesler suyunu çekip tekrar bırakmayana kadar pişirin. Balık suyunu koyup, 5 dakika daha pişirin. Ateşten alın.
Somon filetosunu 5 eşit parçaya bölün. Tuz ve biber serpin. Sote edilmiş sebzeleri, somon filetosunu, limon dilimleri ve defne yapraklarını, kremayı yağlı kağıt ya da alüminyum folyonun içine yerleştirin.
İçine malzemeyi yerleştirdiğiniz yağlı kağıt ya da alüminyum folyoyu sıkıca kapatın ve tepsiye yerleştirip, yaklaşık 10-15 dakika fırında pişirin.
Kağıtta somonları fırından çıkarıp, dikkatlice kağıdı açın ve önceden ısıtılmış tabaklarda servis yapın.

$untitled.webp
 
Bende sık sık yaparım bu yemeği çok lezzetli oluyor,teşekkürler tarif için.
 
Kağıtta mersin balığı


Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
Kılçıksız olarak 800 gram (dört dilim) mersin balığı filetosu,
1 çorba kaşığı margarin yağı,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
kıyılmış 1 fincan dereotu ve 1 fincan maydanoz,
8 dilim limon,
8 defne yaprağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
4 parça yağ kâğıdı.

Hazırlanışı:
Dört iri dilim mersin balığı filetosunu yıkayıp tuzlamalı. Dört yağ kâğıdını yanyana koymalı ve her birinin ortasını margarin yağına bulamalı. Bunların üzerlerine yıkanmış ikişer defne yaprağınıyanyana yerleştirmeli. Defne yapraklarının üzerlerine balık filetolarını oturtmalı. Her balık dilimine yeteri kadar karabiber serptikten sonra bunların üzerlerine ikişer limon dilimi oturtmalı. Kıyılmış maydanozla dereotunu serpiştirdikten sonra zeytinyağını dörde bölercesine bunların üzerlerine dökmeli. Sonra her yağ kâğıdını ayrı ayrı bohça şeklinde paket yapmalı ve açılmaları için de kenarlarını kürdanla tutturmalı. Paketler hazır olunca dördünü de bir tepsiye koymalı ve kızgın bir fırına sürmeli. Kâğıt kebabını fırında 25 dakika kadar pişirdikten sonra tepsiyi fırından çıkarmalı ve her kâğıdı bir tabağa koyup olduğu gibi servis yapmalı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X