Keşke Anadoludaki her şehir ve belediye İstanbulda işyerlerine verilen atık kağıt toplama ve değerlendirme kutularından dağıtsa. Tabi düzenli toplanmak kaydıyla. İnsanlar da bu konuda bilinçli olsa, kağıt atılacak yere teneke kola kutusu vs atmasa.
En basiti faturaları internet ortamından alıp gazeteleri internetten okunabilir.
Ama ormanlık sahalar birilerine peşkeş çekildiğini, ormanların bilinçli olarak yakılıp birkaç sene sonra oralara oteller yapıldığını okuyunca, İstanbulun 10 - 20 sene aralıklarla uydudan çekilmiş fotoğraflarında yeşilin nasıl talan edilip kelleştiğini gazetelerden görünce, rüşvetle ormanların talan edilip siteler kondurulduğu görülünce insanın içi cız ediyor. Daha bu liste uzar gider hepimiz biliyoruz tek tek yazmaya gerek yok.
Ama asıl bunlar büyük tahribatlar yapıyor. Bizlerin geri dönüşüme kazandıracağı 100-200 kilo kağıdın yanında...100-200 hektar orman gidiyor benneyaptımki
Geçen gün gazetede bir haber okudum kan beynime sıçradı, Amerikalılar Türk çamlarına dadanmış, noel yaklaşırken çam ağaçlarını buradan götüreceklermiş neymiş Türk çamı dallarını eğmiyormuş muş... Yağmur ormanları bitti bize geldi sıra...Burdan ağaçları kesip gidip evlerinde süsleyecekler sonra da atacaklar...
Buna nasıl izin veriyorlar inanamıyorum kötükedihüso
Birşeyler yapmak çok güzel burada sadece içimi dökmek istedim keşke bu işler ülkemizde daha çok kabul görse.