Kağıt geri dönüşümü!!

bermuda

Shekh ma shieraki anni✨
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2013
1.122
2.275
208
Herkese merhabalar. Kafamı kurcalayan bir konu hakkında bilginizi almak istiyorum. Çok büyük bir dert değil ama benim için vicdan ve sorumluluk meselesi.Öğrenciyim ve malumunuz çok fazla defter kağıt kitapla iç içeyim. Bu yıl baya kağıt defter kitap birikti eskilerle birlikte. Ara tatile girdik ve odamı rahatlatmak adına elimdekilerden kurtulmak istiyorum. Aslında kitaplarımı ihtiyacı olanlara vermeyi düşündüm ama üniversite öğrencisiyim kitapların hepsi bölümle alakalı verebileceğim kimse yok üstelik yıprandılar. Gerçekten çok fazla birikmiş kağıt var ve çöpe atmak vicdanımı sızlatıyor. Çöpe atmak yerine geri dönüşüme kazandırmayı ben de düşündüm ancak nereye başvuracağımı ve ne yapacağımı bilmiyorum. Sizin önerileriniz nelerdir? Bunları nasıl geri dönüşüme kazandırabilirim? Bildiğiniz bir merkez var mı? İstanbulda yaşıyorum ayrıca bunu belirtmek istedim. Bilgisi olanlar lütfen okuyup geçmesin ve çoğunluğun görmesi için konuyu güncel tutmak istiyorum. Gerçekten vicdanım rahat değil bu konuda. Duyarlılığınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim hepinize :)

belediyelerin kağıt toplamak için özel çöp konteynırları oluyor.bizim her mahallede mecvut ben de kağıtları çöpe atma taraftarı olmadığım için hepsinin yerini bilirim.sizin belediyenizinde böyle bir hizmeti vardır muhakkak.
kitaplar içinde eski kitap alan satan dükkanlar var.yıpranmışta olsa işe yarar yerleri vardır bence.ben üniv.başladığımda üst sınıfların kitaplarını almıştım.sizde yeni başlayanlara verebilirsiniz.

Kitapları sahaflara sat. Muhakkak ihtiyacı olan biri alacaktır.

Geri kalan için benim bir çözümüm yok. Evde biriken gazeteleri kapıcıya veriyorum soba yakıyor diye. Başka bir yol bulamadım.

Yaşadığınız ilçenin belediyesini arayın. Onların topladığı sabit yerler ve zamanlar var. Oraya bırakırsınız.

bazı büyük marketlerde kağıt dönüşüm kutusu oluyor. bizim migrosta var mesela, reallerde de vardı.

çevrenizde ilkokul varsa karne gününde gidip bırakabilirsiniz.. bütün atık kağıtlar toplanıyor okul biterken..

Ben öğrenciyken temizlik yapmıştım, kullanılmayan kitap, defter, atık kağıt çıkmıştı kaç battal boy çöp poşetiyle doçev i aramıştık o zaman gelip almışlardı evden.

Ben öğrenciyken temizlik yapmıştım, kullanılmayan kitap, defter, atık kağıt çıkmıştı kaç battal boy çöp poşetiyle doçev i aramıştık o zaman gelip almışlardı evden.
Bir on sene oluyor ama en azından bir arayıp deneyin isterseniz.

Çok düşüncelisin tebrik ederim,senin gibi insanları görmek mutluluk verici
Bağlı olduğun belediyeyi ararsan seni yönlendirirler.Araç yollayıp evinden teslim alıyorlar.

http://istanbulgeridonusum.com.tr/iletisim.html buraya form doldurmanı öneririm

4. leventte haftada bir gün belediyenin arabası geçip anons yapıyor geri dönüşüm için atılacakları topluyor.

ilköğretim okulları ve ortaokullar geri dönüşüm için dönem sonu ve yıl sonunda tüm kitapları alıyor . siz de bi okula bırakın hepsini.

Mahallenizdeki bi okula bırakabilirsiniz ya da belediyeyi arayıp bilgi alın kağıt atık noktası nerede var diye...

Yaşadığınız ilçenin belediyesini arayın. Onların topladığı sabit yerler ve zamanlar var. Oraya bırakırsınız.

Çok düşüncelisin tebrik ederim,senin gibi insanları görmek mutluluk verici
Bağlı olduğun belediyeyi ararsan seni yönlendirirler.Araç yollayıp evinden teslim alıyorlar.

Mahallenizdeki bi okula bırakabilirsiniz ya da belediyeyi arayıp bilgi alın kağıt atık noktası nerede var diye...
Hepinize çok teşekkür ederim fikirleriniz için. Belediyeyi ya da kuruluşları arayacağım :)

Kitapları sahaflara sat. Muhakkak ihtiyacı olan biri alacaktır.

Geri kalan için benim bir çözümüm yok. Evde biriken gazeteleri kapıcıya veriyorum soba yakıyor diye. Başka bir yol bulamadım.
Güzel fikrin için teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…