• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafayı yiyeceğim

iremkasikci

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2024
8
1
1
26
Bebeğim 36 günlük. Sürekli emmek istiyor sütüm yeterli olmadığı için ek olarak mama veriyorum. Çok sıkıldım bu durumdan emzik veriyorum oyalansın diye ama midesi bulanıyor.. ne zaman düzelir bu durumu? Ne yapmam lazım

Bebeğim 36 günlük. Sürekli emmek istiyor sütüm yeterli olmadığı için ek olarak mama veriyorum. Çok sıkıldım bu durumdan emzik veriyorum oyalansın diye ama midesi bulanıyor.. ne zaman düzelir bu durumu? Ne yapmam lazım
Gazlı bir bebek mi ?
mama veriyorsanız açlıktan dolayı değil gazdan dolayı emmek istiyordur.
Çünkü gaz sancısı olan bebek emdikçe rahatlıyor.

Gazlı bir bebek mi ?
mama veriyorsanız açlıktan dolayı değil gazdan dolayı emmek istiyordur.
Çünkü gaz sancısı olan bebek emdikçe rahatlıyor.
Evet gazlı maalesef. Sütüm az geliyor mecburen mama veriyorum. Göğüslerim hep yumuşak asla dolmasına izin vermiyor zaten çok yorucu bir süreçteyim

Dolmasi gerekmiyor ki bol bol emzirin başka birşeye ihtiyacı yok. Bol su için. Emzirme sonrası sağım yapın. İlk 3 ay yaka ignrsi gibi göğsünüze olması çok normal. Zamanla sizde bu duruma alisacaksiniz. 3. Ay gibi emme aralığı uzar .

Sütünüzün yeterli olmadığından nerden emin oldunuz? Kullanmadım ama kullananlardan sıklıkla duyuyorum ki çoğu mama gaz yapıyormuş. Mamadan dolayı gaz problemi yaşayıp emerek rahatlıyor olabilir.

Sütünüzün yeterli olmadığından nerden emin oldunuz? Kullanmadım ama kullananlardan sıklıkla duyuyorum ki çoğu mama gaz yapıyormuş. Mamadan dolayı gaz problemi yaşayıp emerek rahatlıyor olabilir.
Sağım yapıyorum 40 en fazla 50 cc çıkıyor bir göğüsümden

Sağım yapıyorum 40 en fazla 50 cc çıkıyor bir göğüsümden
Sagimdan gelen sütle bebeğin emdiği sütün hiç alakası yok. Sütün az olduğunun göstergesi kesinlikle değil bu durum. Doktor kontrolünde kilo kaybı tespit edilirse,cisli bez sayısı günlük 5in altindaysa ve en önemlisi doktor mama takviyesi onerirse o zaman süt az denilebilir. Lütfen kafanıza göre mama başlamadan önce lutfen iyice araştırın. Ayrıca o kadar küçük bebek tabikide sürekli emmek ister çünkü acikmaktan bağımsız olarak kendini memedeyken güvende hisseder. Ben o kadar küçükken banyo bile zor yapardım sürekli memede olduğu için ama şikayetçi değildim. Hatta bir dönem kucagimdan bırakamıyorum diye yemeğimi bile eşim yediriyordu. Sürekli emmek istemesinin nesi sizi bu kadar bunalttı en güzel zamanları.

Bebeğin daha çok küçük kırkı bile çıkmamış sık sık emzirmeye çalış emzirdikçe su içtikçe uyudukça sütün artar dengeli beslen mama takviyesi yaptığın için de kendini kötü hissetme mama zehir değildir Ben de veriyorum 5 aylık bebeğim sütüm yeterli değil.. her bebek emzik sevmiyor sevmeyebilir almayabilir ona da takılma fazla sık sık emzirmeye çalış zaten bebekler ilk 40 gün sürekli emmek isterler.. emmesi gayet güzel bir şey anne sütünden daha değerli bir şey yok sütün az da olsa o sütü ona vermeye çalış mamasını da ver Tabii ki aç kalmasın bebişini sağlıkla büyüt inşallah💕

3 ay sürebilir, yenidoğan evresinde anne ile güvende hissetmek istiyor. Sıkıldığınızı hissediyorsa geriliyor huzursuz hissediyordur gene sizi emerek rahatlamak ister. Memenizin kokusu anne karnındaki amniyon sıvısı ile aynı. O yüzden huzurlu hissetmek için size yapışıyor. Sıcak sıkışık emme yapıyor anne karnına benzetiyor.

Back