Kafayı yedirecek bana kızım

Pembekoala35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2016
6.996
12.315
Selam kızlar benim 9 yaşında ve 5 aylık iki kızım var.kizim bu yıl beni delirtiyor artık özellikle doğumdan sonra cinnet noktasına geliyorum her gün.acaba önceden de böyleydi de ben mi görmüyordum yoksa doğumdan sonra mi böyle oldu bilmiyorum.normalde uysal kırılgan hassas bı çocuk genelde söz dinler.tabi kendi hakkını da savunur çevremizde ne güzel yetistirmissin derlerdi.bu yıl ne desek bizi tersliyor mesela aynı şeyi defalarca söylüyorum ama sanki duvara konusuyorum.buyuyor eskisi gibi değil diye kendimi sakinlestiriyorum ama sürekli biseyi defalarca söylemek beni deli ediyor.mesela daha yeni hastaliktan çıktı evdeki herkese bulastiriyor her hasta olduğunda.ona ısrarla montunu çıkarma diyorum bı bakiyorum çıkarmış.disini fircalatana kadar kanser oluyorum.bunlar aslında büyük meseleler değil sadece üst üste geliyor ve ben çok sinirleniyorum.sizce abartıyor muyum bütün çocuklar mi böyledir yada geçici bı dönem mıdır?

Dogum sonrasında olabiliyor böyle seyler ikinci bebege alışma süreci bebegın bakımı vs derken bazı küçük seyler bile gözünüze batar olmus uzmandan bir destek alın derim öfke kontrolünu yönetebilmek için

Olabilir bebekten sonra etkilenmiştir.ofkemi çok gostermiyorum içime atıyorum.guzellikle hadi kızım diyorum ama boş tekrarlatmadan yapmıyor

Yeni doğan bebeginizden dolayı yorgun olabilirsiniz ama ergenlik dönemindeki her çocuğun hatta normal çoğu çocuğun yaptığını yapıyor çocuğunuz. Sizin biraz molaya ihtiyacınız olabilir mi ?

Normal aslında. Yani benim 7 yaşında oğlum var tam olarak bahsettiğiniz gibi her dediğimi yapmaz, yaparsa da zorla yapar. Çocuk sonuçta daha. Sizde bir de kardeş de gelmiş. Kıskançlık da olabilir. E ergenlik de kapıda. Bundan sonra daha çok kendi istediği şeyler için diretecek hatta isyan edecek.
Sabır gerekiyor hepimize bol bol.

Öncelikle iki çocuk arasında oldukça yaş farkı var. Benimde kardeşimle aramda 10 yaş fark vardı. O yaşa kadar tek çocuk olup bir anda eve yeni nir çocuk katılması bebek olduğu içinde daha çok ilgi gösterilmesi tabi ki çocuğu etkiliyor. Burada anne baba tutumu da çok önemli. Nasıl davrandığınız. Siz eşit aynı davrandığınızı sanırken ister istemez davranışlar değişiyor onu kontrol edin. Aynı zamanda kızınız yavaştan ergenliğe girecek. Bunu da unutmayın hiç çocuğunuz olmasaydıda bu ilişki sorunlarını yaşayacaktınız

Yeni doğan bebeginizden dolayı yorgun olabilirsiniz ama ergenlik dönemindeki her çocuğun hatta normal çoğu çocuğun yaptığını yapıyor çocuğunuz. Sizin biraz molaya ihtiyacınız olabilir mi ?
Bebeğim hiç yormuyor beni maşallah çok akıllı.ergenlikten olduğunu bilsem susarım da ergenlik yaşı bu kadar düştü mu

Biz olabildiğince onu ön planda tutuyoruz.kardesine çok bağlı aşırı seviyor onu ama içten içe kıskanıyor olabilir.

Siz onunla daha fazla ilgilenin diye yapıyor olabilir. Birde 8-10 yaş döneminde bireyselliği artıyor kendi istediğini yapmasının sebebi bu. Geçici bir dönem. Bu yaş döneminde kimseyi dinlemiyorlar. Ama nasıl hissettirdiğinizi unutmuyorlar. Zorlanabilirsiniz ama anlaşıyla yaklaşmalısınız.

Her konuda siz de dediğimi yapacak, söz dinleyecek derseniz iyice savaşa döner.
Mont olayı mesela bizde de benzeri var. Eldiven şapka kaşkol takmıyor. Okula da yalın kabanla gidiyor. Söylesem de okulda unutuyordu. Artık üşürse anlar yada hastalanır idrak eder kafasına geldim ben. En azından yakası uzun montunu giyiyor, öyle bir uzlaşmaya girdik.
Yani ikimizin ortasında buluşmaya çalışıyoruz. Başka türlü hiç olmuyor yani.

Evet ergenliğin ayak sesleri bunlar

Haklısınız daha sabırlı olmaya çalışacağım.

10 yaşında kızım var. Geçen gün rehberlik hocasıyla görüştüm. Okulda çok ılımlı, uyumlu, söz dinliyor hiç bir sıkıntı yok dedi.

Evde beni çok zorluyor. Geçen sene okulda sıkıntısı vardı. Arkadaşları çok üzüyordu, eve gelince hıncını benden çıkarıyordu. Bu sene okul değişince çok azaldı. Geçen sene kaç sefer cinnet eşiğine geldiğimi biliyorum. Ne desem tersini yapıyordu. Dişini sakın fırçalama filan diyordum

kardeş kıskançlığı olabilir. Okulda zorlanıyor olabilir. Başka bir sıkıntısı varsa acısı anasından çıkarıyor sanırım bu yeni ergenler olmaya çalışan bebeler.

Normalde ses etmezdim daha yeni iyileşti.her hastalandığında hepimize bulastiriyor.

Bebeklerden sonra ister istemez bir degisim olmustur.Biz farkına varamasakta kendiniz de söylediniz “hasta olup hepimize bulastırıyor”tarzında cocuga mont giy üsütme dedigimizde eskiden onun icin derken simdi bebekler için dediğinizi de anlıyor ve geriliyordur.Büyüdükce de değişiyorlar,papağan gibi her gün 172737 kere tekrar etsem de hala söylemeden yapmadıkları bir ton sey var.

Benim oğlumda aynı o da 10 yaşında,benden çok babasına asilik yapıyor bana biraz daha kibar davranıyor,kızlara bağrılmazmış öyle diyor ama çok asi,hırçın bu yaşlarda böyle oluyor sanırım.

Okulda gayet ılımlı sakin uyumlu öğretmeni çok memnun ondan.evde ise canımıza okuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…