Kafay yiyeceim yardm :(((

Senin kız 2 yaş sendromuna girmiş galiba canım. Herşeyi reddeder,ben diye tututurur,saldırganlaşır. Kişiliğinin oluştugu normal ve zorlu bir dönem. Benim de tavsiyem gece sütünü kesmen,ara öğünlerde bir şey vermemen ve sıvı tüketimini kısıtlaman.Biraz aç kalacak ama 2-3 gün sonunda ne verirsen yiyecek inan bana.

benim oglumda öyleydi kaç kere doktora götürdüm iştah şurubu verir belki diye bende kafayı yiyordum doktor sakın ısrar etme acıkınca mutlaka yer diye birkaç gün denedim biraz yemeye başladı başka çocukların yanında yedir diger çocuklar yiyince onlarda hevesleniyorlar bazen dışarıda yedir çok faydası oluyor valla benimki alıştı çok üstüne düşme alışır

merhaba aynı sorunu bende yaşadım çocuk senin gerginliğini hisederse hiç yemez önce sen rahat ol evde psikolojik gerginlik hissederse de yemez mutlaka ortam sakin olmalı acıkınca doğal olarak besine yönelir zaten her şeyi yığmaya da gerek yok çocuklat*rın önüne
sabırlı omanızı diliyorum

merhaba cnm yazını okudum seni en iyi anlayanlardanda biri ben olsam gerek sen yine şansısın benim oğlum 3 yaşını bitirdi 4 ten gü almaya başladı ve bu yemek yedirme mücadelesini bizde halen veremedik günelrce düşünürdüm ne yapsamda şu çocuğa birşeyler yedirebilsem diye onunla yaşıt arkadaşlarımın çocukları herşeyi yerken benimki sadece çorba türleri yiyor yediği 3 çeşit çorba ve yoğurt o kdr onlarıda benim zorlamamla yiyor hiçbirşeyden vitamin almıyor ne vitaminler kullandım en kral ilaçları kullandım ama nafile iştahında artış olsada yine aynı şeyleri yemek istiyor nasıl özeniyorum yiyen çocukların annelerine bir bilsen içim gidiyor ama malesef yemeyende yemiyor işte hep kendimize yapıyoruz anneler işte bu yüzden erken çöküyorlar babaların umurunda değil tabi yemesin ya çocuğu zorlama deyip çıkıyor işin içinden ama işte o kdr basit değil olay yemediği takdirde bağışıklı düşüyor ve hemen hastalığa çeviriyor. ve bizimkide rondoya alışmış bir çocuk pütürlü yemek istemiyor yani nasıl çocuk ben artık kendi çocuğumu çözebilmiş değilim çukulata dondurma şeker vs bu tarz şeylerdende yemiyor yani hiçbirşeye özenipte alıyım şunu yiyim demiyor meyva yemez et yemez yani bende nereye kdr dayanabilirim bilemiyorum bazen zorluyorum bağırıyorum yada korkutuyorum ama nafileeee bu seferde çocuk anneden soğuyor sanki ben çalışan bir anneyim babannesi bakıyor oğluma (allah razı olsun çokta güzel bakıyor) bababnemiz aman aç kalmasın diye yediği çorba türlerinden yapıyor hep bende artık öyle yapıyorum ne yalan söliyim elbet birgün yiyecek diyorum ama ne zaman?? inanın yemeyen çocukla uğraşmak çok zor çocukları yiyen anneler size sesleniyorum burada çok şanslısınız gerçekten benim yavrum daha et nedir balık nedir köfte nedir bilmiyor daha dün mangal yaktık köfte veriyim yedireyim diye göbeğim çatladı ama yok ya nasıl ağlıyor yemiycem ben köfteyi sevmiyorum diye sanki tadını biliyorda :) bide yakın çevrem artık oğlun büyüdü ikinci çocuğu yap diyorlar ay nasıl yapayım ya ben daha birincisinin problemlerini halledemeden zaten diyorumki ikinci çocuğum olsun 4/5 aylıkken ağzına herşeyden tattırcam birincideki hataları yapmıcam ama ilk 6 ay anne sütü başka birşey vermeyin etmeyin aman boğulmasın rondodan geçirelim derken ne hallere geldik allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar.

bende arkadasıma katılıyorum.yegenım var 2 yasına kadar anne sutu dısında hıcbısı yemedı annesı hıc alıstırma yapmadan bırden kestı memeyı cocuk 3 ay boyunca hıcbısı yemedı bebeklıgınde kılodan derılerı moraran cocuk tanınmaz hale geldı ama kardesım ona ısrarla asla ozel bısı yapmadı yedırmedı.kendısı ne hazırladıysa onada koydu yerse yedı yemezse yemedı.sımdı 3.5 yasında yasıtlarının 2 katı boyunda ıstedıgı herseyı yıyor ve canı ıstedıgı zaman gece yatarken koca ekmegı yedıgını bılırım kahvaltı yapmadıgı oglende yemedıgı hıcbısı yemedıgı gunlerde oluyor ama onu bısekılde telafı edıyor.bence cocuga hıcbısı zorlamayın.bırakın ne halı varsa gorsun yemek konusunda.ılgılenmeyınce oyle bı yıyolarkı.benım oglum 16 aylık.oda yemedıgı zamanlar oluyor ustelık reflusu vardı.yemek ıstemedıgınde zorlamıyorum hemen kaldırıyorum tabak canak onunden.aksam yemegıne mam mam dıye bacaklarıma yapısıyo en gec.

benim oglumdada olmuştu birderi bir kemik kalmıştı çook çektim yemek yedirirken tabagına geri çıkarıyordu şimdi 8 yaşına girdi genede yemek yemegi sevmez ama son bebegimde inat etmedim yedirecem die kendi haline bıraktım masaya yemegi koyuyom kaşıgı eline veriyom bu arada bebişim 24 aylık batırıyor ama yiyor ve ben çok mutlu oluyorum hımm tabi batırdıklarını temizlerken bayagı söyleniyorum ama olsun yesinde varsın batırsın ben temizlerim

canım mama yedirmiyorum versemmi diye düşünüyorum ama bir doktora sorayım onu bakalım ama yemek yemeyen onuda yemez herhalde

Merhaba.Kesinlikle mama kullanın derim ben bir hekim olarak.Yemek yemeyen bircok cocuk mamayı cok sevebiliyor.Deneyin.Fakat iştahsızlık cogunlukla zaten 1 2 3 yas aralıgında görülür.sonra düzelirler.Zorlada olsa corba içirmeye çalısın.Kendi haline bırakmayın tv de reklam yada müzik cizgi film gibi şeyleri deneyin.

Elmascım her yemek yediremeyen anne kötü olsaydı burdaki bütün anneler kötü olurdu :)
hepimiz aynı evreleri yaşıyoruz bnm kızımda ara ara yemek yemeyi red ediyor ve ben umursamıyorum.. ama tabaga faydalı bi yığın (ona göre) ıvır zıvır koyuyorum ara ara gelip yiyiyor.. pekmez de öncelik keçiboynuzu pekmezinde sonra dut pekmezinde olmalı, keçi boynuzu duttan biraz daha faydalı.. ayrıca emziği mutlaka bıraktır çünkü emzik tokluk hissi verirmiş.. Allah kolaylık versin herkese..
sevgiler..a.s.

slm benimde 21 aylık oğlum var 25 gündür çok iştahsız dr balık yağı şurubu ve çinko içeren vitamin verdi
azı dişleri çıkıyormuş ondan dedi biraz faydası oldu ama yinede yemesi çok az , değişik hiç görmediği bir oyuncak aldım onunla oyalanırken ağzına hızlı zızlı veriyorum farkında olmadan yutuyor ama hep ezerek veriyorum çiğnemek istemiyor buda aslında bizi bebekliğine geri götürmüş oldu dişler tam ama çiğnemiyor şu ara herşeyi yeterki yesin diye ezerek veriyoruz bebekliğinde olduğu gibi geriye döndük ama ne yapayım yesin tekrar alışır çiğnemeye sizde deneyin ışıklı yanıp sönen bir oyuncak verin eline bir deyin bakalım

benimde 4.5 yaşında kızım var doğdu doğalı yemekle arası yok 6 ay emzirdim mamaya ve çorbalara geçişte hiç bir şey yediremedim denemediğimiz mama kalmadı2 kaşık yiyip ondan sonra kendini kusturuyordu asla ev yemekleri mama yediremedim sadece devam sütü içti oda yarım biberon hasta olurdu doktor şurup verirdi asla içiremezdim kusardı meyve suyuna koy dedi doktorhemen ilacın tadını alıyordu başlıyordu kusmaya ondan sonra ağzına ne girerse başlardı kusmaya bilerek kustururdu artık bunalıma girmiştim çok zayıftı etrafımda herkes bana bu çocuk niye böyle zayıf sen bu çocuğa iyi bakamıyonmu diye sitem ederlerdi şimdi 4.5 yaşına geldi yine yemiyor ama eskisinden biraz daha iyi sevdiği yerlere götürüyoruz babasıyla mesala arabanın içinde,küvette yemek yediriyoruz komşuya gidiyoruz elimizde tabak:dance: makyaj malzmelerini öününe döküyorum yada parka v.s sevdiği yerler olunca biraz biraz yiyior başka türlü yemek yemiyor:1no2:napalımm yeterki yesin diye annelik iç güdüsü ile her şeyi yapıyoruz herşey yavrularımız için:teselli:

gelde sakin ol kafayı yiyorum yaa nsıl sakin olunabilirki savaştan çıkıyorum resmen hep 4 öğün ve 4 sat arayla vereceksin dedi dr.nasıl vereceğim yemeyince yere atıyor kendini başını kafasını vuruyor bu kadar da olmaz deli etti beni bağırıprum kızıyporum anlatıyorum ağlıyorum ayy evde artık bazen huzur kalmıyor kendiide korkuyor eşimde bzen keyfi olmuyor işte ogüz onunla bile kavgaediyoruz ben zaten nasıl düzeleceğim hep aynı hep ayını alışılmıorki hadeyince olmuyor kii herkesin yiyor benimki asla katı gıda yok myve yok hasta olur ...

benim kızımda hiç. bişey yemezdi..sütümde azdı çok zor alıştırdım herşeye...doktora götürdüm doktor aç bırak dedi..bütün bir gün aç bıraktım..1,5 yaşındaydı o zaman..akşam 9 da bütün bir çipurayı hapur hupur yedi.sonrada hiç itiraz etmedi yemekleri aç kalıcam diye korktu heralde.şimdi ne zaman yine yememezlik yapsa aç bırakıyorum.düzeliyo.dene istersen çok etkili.en sevmediği yemekleri bile nasıl yiyo bilemezsin.

merhaba hanımlar hepiniz çok güzel bilgiler vermişsiniz çok teşekkürler...
kızım hala aynı sıkıntıda emziği bıraktık ama hala yemek yemiyoruz şu son 1 aydır hiç yemek yemiyor kızım çok rahatsızlandı bu ay 20 gün ateşini düşüremedik çok sıkıntılar geçirdik hastanede yattık bir süre o dönemde o kadar zayıfladı ki anlatamam yeni yeni toparlıyor kendini...ısrar etmiyorum yemek yeme konusunda acıktığı zaman yanıma geliyor ama yediği 2 kaşık ancak akşam yatarken süt birde sabah 6 gibi süt içiyor..işimiz çok zor hanımlar gerçekten bitik durumdayım çok yorgunum...

canim cocuklar hep boyle hastalaninca tum duzenleri alt ust oluyor lutfen canini sikma acikinca yanina gelmesi cok onemli daha evelsi gun trt de bi doktor konustu izledim benimde kizim istahsiz.sakin eline kasik alip arkasindan kosma cocugun isteksiz yedigi yemek vucutta zaten bi ise yaramiyor ben onceden bunu cok yapiyodum simdi hic ustelemiyorum ee bi zaman sonra yanima geliyo tipis tipis

Canım uzucu eger dedıgın gıbı hı bır sey yemıyosa bır rahtsızlıgı olabılır ama bak sen hıcbırsey yemıyor dıyosun ona gore yazıyorum bunları bız anneler 5-6 kasıgı hıc bırsey olarak goruruz eger az yıyorsa endıselenme ıstahsız bır cocuktur benım kızımda 1 ogun yer ama hıc bırsey yemıyrsa halsızse cocuk dr dısında dıyetısyenede gotur

meyve dışında bişey yemiyoruz şimdi dr vitamin verdi ondan kullanıyoruz bakalım işe yarayacakmı hiç bilmiyorum..kızımın bademcikleri çok büyükmüş geniz etide varmış bundan kaynaklanırmı acaba hiç doktorada sormadım...

şimdi gece uykusu sıkıntımızda var geceleri çok ağlıyoruz hep bir kavga içerisinde uykuda sürekli geceleri onunla konuşuyorum artık 3 yaşına geliyor bişeylerin oturması gerekmiyormu anlamıyorum bir türlü...

gece uykusu geniz etiyle cok alakali rahat nefes alamamak uykuyu cok etkiliyor muhtemelen agzi acik uyuyor eger agzi acik uyuyorsa bademcik sorunlari cok yasiyor olmalisiniz ozellikle kisin dahada kuruyo hava ve sorun oluyo benim kizimda geniz sorunu yok ama bademcik cok oluyodu sonunda bu sene sicak buhar makinasi aldik havayi yumusatarak rahat nefes almasini sagliyor oksuruktede cok etkili tavsiye ederim

kızım çok ateşleniyor ama tam teşhis konulmadı bademciklerindenmidir başka bişeydenmi
bir daha ki ateşlenmesi bekleniyor tam neden kaynaklandığını öğrenmek için...almayı düşünüyoruz bizde buhar makinası belki daha iyi olur...bademcik geniz eti ve sinüzüt 3 bir arada çok canım sıkılıyor sünüzütüde içeri akıyor burundan akmıyor bir türlü onun için şimdi sipreyler kullanıyoruz acaba ondanmıdır gece uyuyamaması...

ağzı açık uyumuyoruz ama ateşlendiği zaman çok horluyoruz ve ağzı çok köpürüyor...o zaman ağzı açık uyuyor..çok üzülüyorum anlatamam arkadaşlar çok kafamı takıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…