- 13 Şubat 2008
- 2.871
- 0
- 156
- Konu Sahibi ......Elmas......
-
elmascim benim kizim su an 3 yasinda ayni sorunu bende yasadim cok sükür simdi cok güzel yiyor ama 18-26 ay dönemi tam bir kabus gibi idi .benim kizim cok sivi tüketiyordu bardakla icebildigi halde biberonla icmeyi tercih ediyordu tabi bende sirf aglamasin diye biberonla veriyordum ne kadar büyük bir hata degilmi canim derhal biberonu cöpe attim yalanci emzikide ortadan kaldirdim oooo bana nasil kizdigini anlatamam ama 1-2 gün sonra yemek yemege basladi biraz peynir,corba pilav derken simdi cok sükür hersey yiyor.kizini bol bol acik havaya cikart cocuk parkina falan götür bol temiz hava alsin parkta cocuklarla oynasin yorulsun bak nasil istahi acilacak hanimefendinin cocuklar birbirlerine bakarak öyle güzel yemek yiyorlarki sen bile sasirirsin ,ama sana tavsiyem kesinlikle zorlama yemek yedirmek icin.
sana katiliyorum neslish banada doktor senin söyledigin sekilde tavsiye etmisti bende uyguladim ikinci gün yavas yavas yemege basladi.kendini yıpratmana gerek yok..hemen hemen her anne böyle endişeli dönemler geçiriyor..aç kalmasına için el vermiyor mutlaka,bir yudum boğazından geçsin diye peşinden koşuşturarak yedirmeye çalışıyorsun ..ama bence biraz katı anne olmanın zamanı gelmiş gibi görünüyor..
benden bir tavsiye ,daha doğrusu dr umuzun tavsiyesiydi bu, ilk bakışta 'öyle şey olurmu,açlıktan ölür' diye düşündürse de emin ol işe yarıyor..
sabah kahvaltısını hazırla, birlikte oturun masaya,yemesen de yermiş gibi yap onunla birlikte,hatta kendi kendine yemek yemeye teşvik et onu..eğer yemeyi reddediyorsa hiç ısrar etme ,masayı topla ve öğle yemeği saatine kadar süt dahil hiçbirşey verme,çünkü sıvı gıdalar da yemesine engel lacaktır..
öğlen yine aynı şekilde masa hazırlayıp birlikte oturun,yemezse ısrarcı olma..
akşam yemeğini de aynı şekilde yapın..
bunu üç gün uygulayın bu şekilde ama yemek aralarında istese bile hiçbirşey vermeyin..hele de tv karşında falan peşinde koşarak yedirmeye hiç kalkışmayın..
biz bu şekilde yemek düzenimizi oturttuk nihayet,iki gün inat etti,aç kaldı ama üçüncü gün farkı gördüm..
denemenizi tavsiye ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?