Kafay yiyeceim yardm :(((

canım ya hiç sorlama bende oğluma aynısını yapıyorum o açıkınca yemek istiyor zaten birde eline salatalık havuç veriyordum onlara bayılıyordu ne kadar yerse o kadar veriyodum hiç fazlasına zorlamıyordum

elmascim benim kizim su an 3 yasinda ayni sorunu bende yasadim cok sükür simdi cok güzel yiyor ama 18-26 ay dönemi tam bir kabus gibi idi .benim kizim cok sivi tüketiyordu bardakla icebildigi halde biberonla icmeyi tercih ediyordu tabi bende sirf aglamasin diye biberonla veriyordum ne kadar büyük bir hata degilmi canim derhal biberonu cöpe attim yalanci emzikide ortadan kaldirdim oooo bana nasil kizdigini anlatamam ama 1-2 gün sonra yemek yemege basladi biraz peynir,corba pilav derken simdi cok sükür hersey yiyor.kizini bol bol acik havaya cikart cocuk parkina falan götür bol temiz hava alsin parkta cocuklarla oynasin yorulsun bak nasil istahi acilacak hanimefendinin cocuklar birbirlerine bakarak öyle güzel yemek yiyorlarki sen bile sasirirsin ,ama sana tavsiyem kesinlikle zorlama yemek yedirmek icin.

canım çok sağol yalancı emziği nasıl bırakacağız oda var bu aralar çok fazla düştü emziğe sıvı bizde çok tüketiyoruz
benimki başkasını kıskanıpta yemek yemiyor keşke yese kaç gündür arkadaşlarını yanına götürüyorum parkada çıkıyoruz herşeyi yapıyoruz yemiyor

Kendinizi suçlamayın çocukların dönem dönem beslenmeleri, büyüdükçe yemeğe ilgisizlikleri olabiliyor...

Tabi ki kötü bir anne bebeğine bakamayan bir anne değilsinizi...

16 aylık benim kızım bu zamana kadar ne yaptıysam yedi ama şimdi zorla oynayarak, oyalayarak yediriyorum...

Zorlama canım bir de havalar sıcak buna bağlı sorunlarda olabilir...

elmascim benim kizim o zamanlar günde yaklasik 2 bucuk 3 litre sivi tüketiyordu tabi dogal olarak acligini sivi ile bastiriyordu tabiki cocuklarinin sivi almasi cok önemli ama benim kizim asiri aliyordu sonra ben cocuk doktoruna sordum ne kadar sivi almasi lazim diye 800ml - 1 litre normalmis o yas gurubu icin dedimya biberonu biraktim önüne bardak koydum ama tembel biberonla icmesi daha kolay geliyordu sonunda bardakla icmeye basladi tabi 2 bucuk 3 litre icemedi ihtiyaci olan siviyi aldi ve sonunda acikmayada basladi.emziginide ortadan kaldirdim doktorda unuttun falan dedim evde resmen terör estirdi ama sadece 1 gün sonra ara ara sordu ve unutu burada önemli olan taviz vermemek biliyorum cok zor ama biraz sabredersen hersey yoluna girer canim

canım ya eğer kilosu normalse o kadar üzülme arkadaşların dedikleri de çok doğru.aynı sıkıntıdan ben de muzdaribim yemediği zaman dünya başıma iniyor resmen nerdeyse sinirimden ağlayacak hale geliyorum ki bir kaç sefer ağladım ( üstelik benimkisi çok zayıf 3370 doğdu 12,5 aylıkoldu hanımefendi 7 kilo en az 7, 5 olması lazım
en son geçen gün bu konuda KK nün sayfaların birinde havuç tohumunu okudum yazan arkadaş maranki nin kitabında okumuş denemişbaşarılı olmuş ben şimdi bir de onu deneyeceğim burda bulamadım babam sağolsun ızmitte bulmuş ama dikkat etmek lazımmış piyasada ilaçlısı varmış ilaçsızını araştırmak lazım günde üç defa tok karnına !!! :))) bir çay bardağı sıcak suyun içine bir çay kaşığı tohum atılıyor 5 dk bekledikten sonra süzülüp içirilecekmiş bir deneyeceğim ne yapayım denize düşen yılana sarılır

kendini yıpratmana gerek yok..hemen hemen her anne böyle endişeli dönemler geçiriyor..aç kalmasına için el vermiyor mutlaka,bir yudum boğazından geçsin diye peşinden koşuşturarak yedirmeye çalışıyorsun ..ama bence biraz katı anne olmanın zamanı gelmiş gibi görünüyor..
benden bir tavsiye ,daha doğrusu dr umuzun tavsiyesiydi bu, ilk bakışta 'öyle şey olurmu,açlıktan ölür' diye düşündürse de emin ol işe yarıyor..
sabah kahvaltısını hazırla, birlikte oturun masaya,yemesen de yermiş gibi yap onunla birlikte,hatta kendi kendine yemek yemeye teşvik et onu..eğer yemeyi reddediyorsa hiç ısrar etme ,masayı topla ve öğle yemeği saatine kadar süt dahil hiçbirşey verme,çünkü sıvı gıdalar da yemesine engel lacaktır..
öğlen yine aynı şekilde masa hazırlayıp birlikte oturun,yemezse ısrarcı olma..
akşam yemeğini de aynı şekilde yapın..
bunu üç gün uygulayın bu şekilde ama yemek aralarında istese bile hiçbirşey vermeyin..hele de tv karşında falan peşinde koşarak yedirmeye hiç kalkışmayın..
biz bu şekilde yemek düzenimizi oturttuk nihayet,iki gün inat etti,aç kaldı ama üçüncü gün farkı gördüm..
denemenizi tavsiye ederim..

sana katiliyorum neslish banada doktor senin söyledigin sekilde tavsiye etmisti bende uyguladim ikinci gün yavas yavas yemege basladi.

Arkadaşlar bizim doktorumuzda tam tersini söyledi. Ben oturtarak hiç bir şey yediremiyorum sadece su içiyor ve mama içiyor diye hayıflanıyordum .O da bana civcivlerde dolaşarak yerler .Yetişkin mantığınızla 18 aylık cocukları terbiye etmye kalkıyorsunuz yıllar sonrada ağlıyorsunuz bu cocuk biye aksi niye beni dinlemiyor niye dersleri zayıf diye dedi. Bende iyi ama sabiha hanım bu insan civciv deyilki dolaşa dolaşa yesin dedim. Çok kızdı. Bırakın cocukları dedi.Herşeyin bir zamanı var akademik öğrenme 6 yaşında başlar bu gibi eğitimler 3 yaşından sonra başlar. Cocuk dolaşıyorsa dolaşsın döküyorsa döksün yoruluyorsan temizleme. Tüm söylediklerini yazamıyorum tabi.Ama sonuç geldiğimiz nokta şu an oğlum 24 ayını doldurmak üzere canı istersen çok güzel yiyor. istemezse hiçbir şey yediremiyorum. Mamayıda kestim. Sadece su içiyor. Bugün ona yemek yedirebilmek için denemediğim şey kalmadı.Balık verdim. Balığı aldı salonun ortasına dökmüş. Bunu neden böyle yaptın dedim azarlandığını zannetti başladı ağlamay. Anlayacağınız ben bu yöntemi uyguladum şu an son derece şımarık ama mutlu bir oğlum var. Dğer taraftan her istediği olsun istiyor. Son 2 haftadır çok iştahsız. Ne yapacağımı bende bilmiyorum.Doktorumuzun adı sabiha paktuna keskin google da yazarsanız kendi sitesi var .Sitesinde videolu anlatımları var. ıstersen bbirde kendin dinle..

elmascım bencede hiçç zorlama zorladıkça inat yapıyor bu sıpalar
benim büyük kızım öyleydi halada devam ediyor isterse yer istemesse ağzına lokma koymaz
gerçekten zor bir durum canım.sen iyisi tekrardan dr danış canım
/B]

Bügün beninkide bir şey yemedi bende mama vermedim.yapmamam gereken bir şeydi ama akşam artık yeterki bir şeyler yesin diye Bebelacın bahçe sebzeleri diye bir kavonoz maması varya ondan 2 tane açtım.1 tatlı kaşığıda pudra şekeri kattım içine .Öyle bir yediki.üzülsemmi sevinsemmi yedirdim diye bilemedim.Sonuçta kendi ellerimde oğluışuma şeker verdim.Biliyorum kızlar suçluyum ;ŞEKER ÖLDÜRÜR. ki ben şekere karşı kendi çapında savaş açmış biriyim.AMa sanırım yarın yoğurt yedirmek için de aynı taktiği uygulayabilirim.

slm hıc üzülme canım ayn şeylerı bızde yasadık bnde hep aglıyordum yemıyor dıye ama bıraz sabır gececek bu gunler kullanmadıgım vıtamın ıştah acıcı surup kalmamıstı zamanla duzelıyor bıde sana tavsıyem yasıtlarıyla arkadaslarıyla bır ortamdayken yada dısarda yemek yedırmeyı dusun cok ıse yarıyor by

ınş. düzelmiştir çocuğunuzun yemek yemesi. Eğer düzelmedi ise de kesinlikel zorlamayın derim ben. 22 aylık büyümüş artık sofra alışkanlığı kazanması gerekiyor. Sizinle birlikte sofraya otursun. Eğer yemiyorsa sofrada sakince konuşun onunla eğer sofrada yemezse başka birşey yemeyeceğini anlatın. Anlıyor emin olun. Ve sofra haricinde birşey vermeyin lütfen. Ne süt ne mama ne cips hiçbirşey. Meyveyi bol yediği için acıkmıyordur çocuk haklı olarak. Arada yediği 3-5 lokmalar onun midesini tutuyordur. Sofra alışkanlığı kazanmasını istiyorsanız birazcık dayanacaksınız sizde birşey vermeyeceksiniz. Emin olun acıkınca yiyor. Bırakın acıksın. Acıkmayınca çocuk yemez birşey canım. Benim kıızımda aynıydı emin ol. Şuan 7 yaşında büyüdü ama 2 yaşından beri düzenli yer. Değilse başa çıkamazdım canım. Allah yardımcın olsun zor ama halledilmeyecek birşey değil tatlım. Kendini suçladıkça daha çok üstüne düşersin buda iyi birşey değil kanımca. Sevgiler...

arkadaşlar hepsini denedim yemiyor kahvaltı yapmıyor yemek yemiyor bu aralarda hareketleri birşeyleri alıyor fırlatıyor bize sataşıyor memnun kalmıyor hiçbişeyden anlamadım nasıl davaranacağımı artık çok hırçınlaştı iyice bu aralar ona zarar verecek bişeye karşı çıktığımız zaman sakinleşmiyor birtürlü artık bünyem gerçekten çökmüş durumda ne yapacağımı bilmiyorum artık mafoldumben

arkadaşlar ben birde kızıma gece yatarken fazla yemediği için gece çok uyanıyor son günlerde sütüne pekmez ve bir kaçtane bebe bisküvisi koyuyorum bir biberon bitiriyor bir zararı olmaz dimi pekmez ve süt karıştığında

Eğer çocuğunuz zaten pek yemek yemeyen bir çocuk ise, gece verilen süt heleki bisküvi zaten onu tok tutar. Sabah kahvaltıda etmez. Acıkmaz ki çocuk yahu. Hem gece sütünü kesin bir kere. Prof doktor 1,5 yaşında kesti bizde gece sütünü. Sabah kahvaltı yapıyordu acıktığı için böylece. Bırakın çocuk açıksın be gülüm. Birşey olmaz merak etme. 2 gün yemesin en fazla ne yapacak yemeyip. Biraz dayanıklı ol lütfen. Acıkınca yiyecek. Tabi bu arada abur cubur verme asla. Kolay değil biliyorum ama sabırla üstesinden gelirsin emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…