• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafamı karıştırdılar

bizim çelik tencereler de çelik saplı hiç elim yanmıyor o tamamen tencereyi nasıl yapmışlarsa ona göre değişir.

bu arada renkli al dediğine katıldım açıkçası ben evlenirken annemi dinleyip renksiz düz şeyler aldım şimdi pişmanım ev mağazalarına gidip pembe mor tencerelere elektrikli aletlere bakıyorum keşke kendi istediğimi alsaydım param olsa değişcem hepsini valla.

Gayet güzel seçim yapmışsınız. Yemeklerinizi odun ateşinde yapmayacağınıza göre küçücük ocakta o kadar ısınıp elinizi yakmaz. Kaucuk veya plastik saplar atese maruz kaldığın da hem yanıp kararıyor hem pis kokuyor.

Merhabalar,
Çeyiz alişverişine gittik bugun hayırlısıyla.
Her şeyimi içime sine sine aldim... derken...
Annem celik tencerenin sapları da çelik tutamazsin neden böyle aldın dedi.
Mağazadaki bayana da aynı soruyu yönlendirdim tencereden büyük bir ateşe koymazsanız ısınmaz dedi.
Kv adayım da silikon tutacaklılar daha iyi dedi fakat onlar da çok kaba geldi.
Kafam karıştı resmen.
Ve annem çok sade hic renkli değil dedi hevesim biraz kırıldı. Kullanışlı şeyler almaya çalıştim.Eki Görüntüle 2067466 Eki Görüntüle 2067466
Ek e görüntü ekliyorum. Tecrübelerinizi istiyorum..
Eğer fırında kullanma özelliği varsa doğru seçim yapmışsınız. Kullanırken slikon tutacak alırsınız elinize.

Benimkilerde demir saplı ateş çok yakmadığı sürece yakmıyor... yandı diyelim plastik saplı gibi erimez en fazla ısınır tutacakla tutarsın olur biter :KK66:

renk konusunda bence gayet güzel. mor tencere daha güzel pişirmiyor yani. ama bu tip tencere bizde de var ve sapları da ısınıyor.

Evde fissler var saplari bunun biraz daha kalin yuvarlagimsi modeli asiri isinma olmuyor cok hararetli atesle epey bir tutarsan bezle kenara aliyorsun ama ates tencerinin altini gecmiyorsa (yani anlatmak istedigim ocak 4boy enbbuyuk boyuna sonuna kadar acarak hararetli ateste koymazsan kizma yapmiyor)lakin caydanlik icin aynini soyleyemeyecegim onda kullanisli olan sapinda aparat olanlar
Renkli almadiginizda kullanilan malzemeye bagli bir yerde iyi olmus disinda renk degisimi oluyor bazi malzemelerde yanmis yagimsi bir goruntu

bizim çelik tencereler de çelik saplı hiç elim yanmıyor o tamamen tencereyi nasıl yapmışlarsa ona göre değişir.

bu arada renkli al dediğine katıldım açıkçası ben evlenirken annemi dinleyip renksiz düz şeyler aldım şimdi pişmanım ev mağazalarına gidip pembe mor tencerelere elektrikli aletlere bakıyorum keşke kendi istediğimi alsaydım param olsa değişcem hepsini valla.
bunları modası geçmiycek gibi aldım uzun yıllar kullanmak niyetindeyim. renkliden sıkılırım diye düşündüm. mutfak eşyası çok, onları daha renkli tercih ediyorum. elektrikli aletlerde ben de renkli tercih edebilirim :)

Plastik ve renkli kulplar çok hoş gelmiyor bana. Bunlar daha zarif tabi. Aynı marka kullanan arkadaşlar yazmış zaten sıkıntı olmadığını. Isınsa da çaydanlık dışında problem yaşamazsınız gibi geliyor. Benim de bütün tencerelerim çelik saplı. Güzel günler de kullanın.

Sana tavsiyem evinde herşeyin en sadedesini kullan. evini pembeyle, çiçek deseniyle, osmanlı deseniyle boğma.
temel 3 renk belirle ve bu renkleri kullan. Beyaz %50 Gri %30 Sarı %20 kullanım gibi sıralama yap mesela
evini beyaza boyat ve ferah mobilyalar seç.
eşyalarını eşinle seç ve adamı çiçekli, kurdelalı bir evde yaşamaya mahkum etme :)
mutfakta tüm eşyaların sade ve öz olsun. gözün karışmasın.
tencere sapları plastik olsa el yakmıyor evet ama onar da eriyor, diğer türlü el yakıyor. karar senin.
sade ev şık evdir. ferah evdir, huzurlu evdir. boğucu değildir.

bunları modası geçmiycek gibi aldım uzun yıllar kullanmak niyetindeyim. renkliden sıkılırım diye düşündüm. mutfak eşyası çok, onları daha renkli tercih ediyorum. elektrikli aletlerde ben de renkli tercih edebilirim :)

evet artık böyle set olarak yapıyrlar tost makinesi blender kahve makinesi çay makinesi hepsi aynı renk o kadar harika ki. elimdekileri 2. el satıp alıcam valla kafaya taktım.

Back
X