Kafamda deli sorular..

Sizde kalıcam haftasonları ne ya, ayıp yeni evli insanların evıne haftasonu yatılı misafir gitmek ne demek? Ya da bhndan bende de var kullanmadım sana vereyim. Senin son model kullanılmamış seyını alacağıma alt modelini gider kendim alırım daha iyi

Bakın ben bu tantanaya yaşamadım çünkü Ne aileme ne onun ailesine kuruş verdirmedim.
Haa borcum oldu çalıştım ödedim.
Ama kimseye ben bunu aldım borçlandım onlar için dedirtmedim.
Istemedigim bir seçeneği bana sundukları oldu istemiyorum onu diyebildim.
Sempatik gelin olmadım gıcık oldular ziyanı yok.

Borçsuz evlenip sevilen gelin olmak istiyorsunuz.
Susup susup içinizi yiyorsunuz.
Ee bu da bir tercih.

Haftasonları için bir oda hazırlayın kendilerine bari.
Belliki söylenen olacak.

Hayırlısı.

Şuan bile aglayarak yazıyorım az önce tartıştık olmayacak ya gercekten yapamıcam sanırum

ee boyle boyle zengin olmuslar iste.. huylari boyle belli ki..

YA yapıyo ama öyle bi aile yapısı varki bişi istiyoruz ya heyete sunuluyo onay verilirse işleme alıyoruz (bu söylediğim şey şaka veya abartı değil bu arada)
Kendileri yaptığı icin söz hakki buluyorlar işte. Bu durumdan rahatsız olduğunu nişanlın dile getirip, olaya el atacak veya hayatiniz boyunca her konuda kendilerinde söz hakki bulacaklar çünkü böyle alıştirmis olacaksınız.

Perdenizi ,evinizin aksesuarlarını bile kayinbabaniz alıyorsa haklılar..

Mecburlar mı size ev döşemeye?

Müstakbel eşinizin + sizin emeğiniz, paranızla alsaydınız her şeyi o zaman haklıydınız.

Şimdiden adamların parasıyla evlenip kıymetlerini bilememeye başlamışsınız..

Bence onlarda anlamış ki paralarının hesabını yapıp size makul önerilerde bulunuyorlar.

Evet ikimizde çalışıyoruz da işte elimizde ev düzecek kadar birikmişimiz yoktu böyle bişi alırken hesap vermek zorunda kalıyoruz
Çalışıyorsanız resti çekin. Bizde eşimle herşeyi tek başımıza yaptık. Bırak birikimi 25 bin kadar da borcumuz var ailelerden dolayı eksilerden başladık hayata. İkimizde asgari ücretliyiz. Eşyaları taksitle aldık. Gelinlik ayakkabı fotoğrafçı herşeyi kendimiz yaptık. Gelin arabası önü keserler bizim burada dağotalacak paraları dahi zarflara biz koyduk. İkimizinde ailesinin desteği olmadı. Düğün sonunda yakamdan paraları çıkarıp salon parasını ödedik. Çok uzatmayayım. Biz başardık Allah yardım etti.bir senelik evliyim seneye mobilyalarda bitecek borç sıfırlanacak. Ama kv görümce asla tek kelime karışmadılar evime.benden de beklentileri olmuyor asla. Bi tek kp çok havalara girdi düğün yapmış gibi ona da gerekirse cevabını vereceğim şimdilik eşime saygımdan ses etmiyorum. Yani demem o ki madem çalışıyorsunuz minnet etmeyin eşyaları kendiniz alın hiç değilse. Başınız kakışta kalmasın diliniz olsun

Bu düğün alışverişlerinde hemen hemen herkeste sıkıntı oluyor. Kayınvalidemle aram çok iyi ama alışveriş zamanı içinden bambaşka bir insan çıkmıştı. Bir eşya alacağımız zaman “benim misafirlerim gelecek el var alem var bakacaklar edecekler” diyip kendi zevkine göre almaya çalıştı üzerinde yattığımız yatağa kadar salona herşeye karıştı. Ay çok ağlattı beni o zamanlar alışveriş esnasında. Olay eşte bitiyor. Eşim bir durdu iki durdu üç durdu dört durdu sonra baktı olmuyor müdehale etti. Müdehale dediğim bildiğin kızdı kürtçe bir şeyler söyledi bağırarak. İşte o milad oldu bence kayınvalidem ilk defa eşimin beni ezdirmeyeceğini orada anlamış oldu ve o andan itibaren her şey değişti.

Eşiniz müdehale ederse ki tabi ailesinde sözü geçen bir insansa o zaman hiçbir sorun kalmaz. Bunları çoğumuz yaşamışızdır size tavsiyem sinirli çirkef olmamaya çalışın. Bir şey gösterdilerse evet anne o da çok güzelmiş ama ben bunu daha çok beğendim tarzı yani inatlaşmadan tatlı tatlı halletmeye çalışın

Bu işler cok karışık
Mesela sizinkiler aciksozlu simdiden belli etmiş kendilerini
Her şeye burnunu sokack bunlar belli tercih sizin
Mesela benimkiler hicbirsey karışmadı
Bende hep böyle olacak sandim
Ama bazilari kendini evlenene kadar örtüyor

Ay yok artık velete bak sen sinir oldum , biri de kızım sen bi dur yaşına başına bakmadan karışma anlamadığın şeylere diyemiyo mu gitsin oyuncaklarıyla oynasın

Aileler parayi odeyince boyle yapiyor malesef simdiye kadsr gorduklerim hep boyle.mesela biz evlenirken esimin ailesi misafir gibi dugune geldiler evimizde bi igneleri dahi yok.bizde hicbiryere onlari goturmedik arada lafini yapiyorlar ama umrumda degil.gotursem adim gibi biliyorum hep istediklerini alacaklardi

Hem haklisiniz hem haksız.
Hadi israr ettiler diyelim, alin olmazsa olmazları, kaalanini evlenince gönlünüzce alın...
Aksesuarlarinizin nasil aciliyeti olabilir?

Cebinizden para çıkacak diye siz bu kadar korkuyorken karsi tarafi eleştirmeye cok da hakkınız yok.

Ay yok artık velete bak sen sinir oldum , biri de kızım sen bi dur yaşına başına bakmadan karışma anlamadığın şeylere diyemiyo mu gitsin oyuncaklarıyla oynasın
Ne yazık ki hayır. 12 yaş ara ile doğrulan tedavi ile olan bir çocuk ve erkek çocuktan sonra gelen bir kız ,orkide yetistiricem diye yola çıkılıp fazla ilgiden bayırın gülü arsiz dikenli ot olmuş biri. 4 yaşındaydı ben hayatına girdiğimde abisinin sevgilisi olarak abisine gelmiş demiş biz çıkmaya başladıktan 6 ay sonra ben kreşte oturdum düşündüm sizin sevgili oolma ihtimalinize karar verdim. Bundan sonra olabilirsiniz. Abisi de gelip bana bunu pişkin pişkin anlatırdın çok bi naneymis gibi...

Senin yine görümcen karışıyo, sen kim oluyosun dediğinde ben onun kardeşiyim der sana , benim eltim herşeyimin içindeydi buna da kayınvalide hep gözyumdu eltimde ay yanlarında olmak istiyorum ayağına ne alındığını görmeye geldi eşini şikayet etti onu aldılar bunu bu bu kadara aldılar bana almamışlardı vs., kv de eltim kavgacı biri olduğu için tatsızlık çıkmasın diye çağırdığını söyledi yani eltim eşiyle kavga etmesin diye ben o alışverişlerde bunaldım bana söz bileziği alınırken neden ben yoktum diye kavga çıkarıp düğünde takıcakları bilezikleri almaya gittiğimizde benimde kuyumcuda işim var diyip çoluğu çocuğu bırakıp geldi ,ama evi tuttuk temizlik yapcaz tutarsın birini yaptırırsın diye akıl verdi ,varsa yoksa alışverişlere geleyim ne alınıyo göreyim tek derdi bu başka zamanda asla yanında olmaz iş var çünkü.Kv desen yatak örtüsü takımını ben alıcam diye tutturdu ısrar etti ben dedim böyle böyle takım istiyorum gittiğimiz her yerde sadece yatak örtüsü yastık takımı olsun çarşafını şeyini aynı renkten uydururuz dedi fiyat farkı olduğu için bide öyle değil mi diye onay bekliyo 1 oldu 2 oldu yok her yere gidiyoruz ben takım diyorum o tek yatak örtüsü ,dedim alamıcaksan ortak alalım ben böyle ayrı ayrı istemiyorum kırk yılın başı ağzımı açıp birşey istemişim onu da bana diretiyo ve ben alcam dediğim halde hem ben alcam diyip hem kendi istediğini almaya çalışıyo mantığa bak 1 tane tam takım olsun, ay yok alırım da bilmem ne de diyip aldı ama yüzü düştü bayağa da pahalıymış dimi falan demeler, eve gitmişler akşam nişanlıma diyomuş pelinde zevkli kız ama hiç ucuz şeyi de beğenmiyo pahalı pahalı buluyo valla demiş,ve bu kadın bizim düğün için kendine elbiseler diktiren kumaşa 2 bin tl veren acımayan kadın eltime kına düğün elbisesi diktiren bir elbise dikimine 3 bin tl veren biri , bana da kına elbisesini ben alıcam diye tutturup onun elbisesinin yarı fiyatına aldım ben 1 kere giycem çok uçmaya gerek yok diye meğer onların akıllarında öyle bişey varmış bilseydim bende öyle aldırırdım madem gücü var bana ne bütçesini söyledi şu kadara kadar bakabilirsin diye ne bişey, ne beni götürdüler ne ses ettiler ,tabi eltime onu yapınca eltim geldi bana bunun havasını attı bende bi daha ki alışverişlerde gelmesini istemediğimi söyledim madem onlar beni çağırmıyo dedim onlar da benim yanıma gelmesin bu kadar, kv kendini kötü hissetti sende değiştir elbiseni sana da ordan diktirelim ya da hazır alalım diye diretti istemedim gelin olan benken madem herşeyi eşit yapıyorum diye söyleyip duruyosun o zaman dicekti eltime kızım ona bu kadar aldım elbise diktirceksen sana bu kadar yardım edebilirim herkesin bi gururu var ben neden aldığım elbiseyi sırf onlar öyle yaptı diye değiştireyim ,sen düğün yapan insansın senin oğlun kendini eşini giydiremiyo mu oğluna gelinine torunlarına almak giydirmek düğün yapan biri için ektra nerden baksan 7 bin tl tuttu ama geldi benim yatak örtüm pahalı geldi ona mesela o parayla başka bişey yapardın herkes ne giyilcekse alsın durumları var eltimlerin ihtiyaçları yok şimdi de kv de düğünde takılcaklara göz dikip oğluma takılanları alırım diyo böyle bi mantık yok yani bunlara akıl sır erdiremezsin kimse kendi ailen gibi olmuyor

Çok gıcık bi durum , ben derdim sen bacak kadar boyunla karışma bakalım büyük işine diye

Bu sizinle alakalı bir durum. Kayınvalideniz bu cesareti nereden alıyor? Bence he he demeyi bırakmanız gerekiyor artık. Ben hiçbir olay yaşanmadan kendimi net bir şekilde ifade ettim evlilik aşamasında. Yetiştirilme şeklimi, kadının baskın olduğu bir ailede yetişmekten ileri gelen yapımı, her zaman kırmızı çizgim olduğunu ve beni kırmaktan çekinmeyeni kırmaktan asla çekinmeyeceğimi en başında söyledim. Çünkü biliyorum onlara göre erkek ne derse o. Bende öyle değil mantık çerçevesinde olmayan hiçbir şeyi kabul etmem dedim. Mesleğim dolayısıyla sert ve otoriter bir üslubum mizacım var. Kayınvalidem de her zaman benle saygıyla konuşur. Tabi ben de ona karşı aynı şekilde saygı ve hürmetle kusur etmem. Bence en başında açık olmalısınız.

Ha bu arada biz de borçsuz evlendik. Sadece ufak tefek şeylerin borcu kaldı. Mobilyaları, halıları ve beyaz eşyaların tamamını erkek tarafı aldı. Ancak hepsini ben ve eşim seçtik.

Şuan bile aglayarak yazıyorım az önce tartıştık olmayacak ya gercekten yapamıcam sanırum
Bu duygulara kapılman çok normal bir de böyle dene koy çizgini .Ben kullanıcam kendi istediğim olsun istiyorum izin verin de .Sınır koyman seni kötü biri yapmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…