Parayi aileler verinci karisiyorlar maalesef yha paraniz sizin olsun deyip siz karsilayacaksiniz yada goz yumacaksiniz herseyin bir karsiligi oluyoAİlesi karşılıyor.
Benimkileride ailem karşılıyor
Şuan bile aglayarak yazıyorım az önce tartıştık olmayacak ya gercekten yapamıcam sanırumYapacağın en mantıklı şey sınırını koymak eğer şimdi tavrını koymazsan ilerde evi de biz aldık derler çat kapı gelirler size bu imkanları biz sunduk derler hayatınıza çöreklenirler .bende buna benzer şeyler yaşadım malesef art niyetli olmadıklarını bilsem bile alışkın olmadığım şeyler eşimin bütün yükünü almışlar omuzlarından herşeyini ailesi yaptı ne oldu tatil paramızı verdiler diye hep birlikte tatile gittik daha 3 aylık evliyim evimizi aldılar çat kapı gelmeler nişanlıyım bir sürü halıcı gezdirdi eşim bir sürü avizeci ee babası bizim tanıdık var ona gidelim tamam dedim isyan etmedim huzursuzluk çıkmadmadom tanıdık kuyumcu dediler tamam sorun yok dedim ama düşündüm ben bir çocukla evlenmişim bir yetişkinle değil
ee boyle boyle zengin olmuslar iste.. huylari boyle belli ki..Herkese merhaba
Direk konuya girmek ve sizlerden akıl istiyorum.
Nişanlıyım ekim ayında düğünüm olacak. Ivır zıvır alınacak şeyler kaldı kv ve görümce her yere bizle gelmek istiyor. Büyük eşyalarda ayıp olmasın diye hadi tamam dedik ama konu şuanda aksesura kadar kaldı ona bile dahil olmak istiyorlar nişanlım kaç yüz sefer söyledi bu seferde sorun yaratmaya baslıyo. Biz borçsuz evlenen şanslı şanssızlardanız böyle oluncada işte herşeye dahil olmak istiyorlar. Bİşi alıcaz mesela halı perde vs olsun bu bende var kullanmadım vereyim diyor ne alaka ya?
Aile durumları cok cok iyi
Ama örneğin ben x ürünü istiyorum (piyasada olan bi ürün ve ekstra bi pahalılığı yok gayet sıradan) gidiyo o ürünün ucuzlarını buluyo bunlar bunlar varmış bak diyo. İyide ben sana bunların ikamelerini göster diye söylemiyorumki sen niye bana habire alternatif sunuyosun?
Her işlerini son dakikaya bırakıyolar biz şimdi alalım çıksın aradan istiyoruz ailesi uyuzluğuna erteliyo ya arkadaş bunlar yapılacak zaten paranızda var neyi zorluyosun zorlaştırıyosun
Artık gerçekten son noktamdayım kayınbabam çok iyi ama kv ve görümce benim sınavım heralde
Bide tutturmus bende sizde kalıcam artık hafta sonları bilmem ne . Emri vakilerden zaten oldum olası nefret etmişimdir nişanlımda allahtan bana hak veriyo bazen onunda cok arada kaldığını düşünüyorum ama ne yapayım kızlar akıl verin
Kendileri yaptığı icin söz hakki buluyorlar işte. Bu durumdan rahatsız olduğunu nişanlın dile getirip, olaya el atacak veya hayatiniz boyunca her konuda kendilerinde söz hakki bulacaklar çünkü böyle alıştirmis olacaksınız.YA yapıyo ama öyle bi aile yapısı varki bişi istiyoruz ya heyete sunuluyo onay verilirse işleme alıyoruz (bu söylediğim şey şaka veya abartı değil bu arada)
Perdenizi ,evinizin aksesuarlarını bile kayinbabaniz alıyorsa haklılar..Herkese merhaba
Nişanlıyım ekim ayında düğünüm olacak. Ivır zıvır alınacak şeyler kaldı kv ve görümce her yere bizle gelmek istiyor. Büyük eşyalarda ayıp olmasın diye hadi tamam dedik ama konu şuanda aksesura kadar kaldı ona bile dahil olmak istiyorlar nişanlım kaç yüz sefer söyledi bu seferde sorun yaratmaya baslıyo. Biz borçsuz evlenen şanslı şanssızlardanız böyle oluncada işte herşeye dahil olmak istiyorlar. Bİşi alıcaz mesela halı perde vs olsun bu bende var kullanmadım vereyim diyor ne alaka ya?
Ama örneğin ben x ürünü istiyorum (piyasada olan bi ürün ve ekstra bi pahalılığı yok gayet sıradan) gidiyo o ürünün ucuzlarını buluyo bunlar bunlar varmış bak diyo. İyide ben sana bunların ikamelerini göster diye söylemiyorumki sen niye bana habire alternatif sunuyosun?
Her işlerini son dakikaya bırakıyolar biz şimdi alalım çıksın aradan istiyoruz ailesi uyuzluğuna erteliyo ya arkadaş bunlar yapılacak zaten paranızda var neyi zorluyosun zorlaştırıyosun
Artık gerçekten son noktamdayım kayınbabam çok iyi ama kv ve görümce benim sınavım heralde
Bide tutturmus bende sizde kalıcam artık hafta sonları bilmem ne . Emri vakilerden zaten oldum olası nefret etmişimdir nişanlımda allahtan bana hak veriyo bazen onunda cok arada kaldığını düşünüyorum ama ne yapayım kızlar akıl verin
Çalışıyorsanız resti çekin. Bizde eşimle herşeyi tek başımıza yaptık. Bırak birikimi 25 bin kadar da borcumuz var ailelerden dolayı eksilerden başladık hayata. İkimizde asgari ücretliyiz. Eşyaları taksitle aldık. Gelinlik ayakkabı fotoğrafçı herşeyi kendimiz yaptık. Gelin arabası önü keserler bizim burada dağotalacak paraları dahi zarflara biz koyduk. İkimizinde ailesinin desteği olmadı. Düğün sonunda yakamdan paraları çıkarıp salon parasını ödedik. Çok uzatmayayım. Biz başardık Allah yardım etti.bir senelik evliyim seneye mobilyalarda bitecek borç sıfırlanacak. Ama kv görümce asla tek kelime karışmadılar evime.benden de beklentileri olmuyor asla. Bi tek kp çok havalara girdi düğün yapmış gibi ona da gerekirse cevabını vereceğim şimdilik eşime saygımdan ses etmiyorum. Yani demem o ki madem çalışıyorsunuz minnet etmeyin eşyaları kendiniz alın hiç değilse. Başınız kakışta kalmasın diliniz olsunEvet ikimizde çalışıyoruz da işte elimizde ev düzecek kadar birikmişimiz yoktu böyle bişi alırken hesap vermek zorunda kalıyoruz
Ay yok artık velete bak sen sinir oldum , biri de kızım sen bi dur yaşına başına bakmadan karışma anlamadığın şeylere diyemiyo mu gitsin oyuncaklarıyla oynasınBende de aynı durum var. Daha düğüne gelmedik ama nişan, takı alışverişi felan hep birlikte ölümcül sınır bozan bir görümcem var her şeyin içinde bik bik karışır. Kaynanam benden yana allahtan ama o tek başına yetiyor.
Bak bence bu daha güzel bu olsun.
Ben bunu beğendim bu olsun.
Bu renk güzel değil bu olsun.
Sen bunu al en az 5 sene se kullan.
Bunu mu beğendin beğene beğene.
Bence bu sana yakışmaz bunu alalım.
Diye uzayarak giden bir maydanoz olma cümleleri.
Ben en başından beri iyi sen onu mu beğendin evlenirken alırsın madem ben bunu beğendim bu olsun diyorum. Ya da sen daha iyi bilirsin ama biz bunu alıcaz diyorum. Kendine olunca gelir onu alırsın diyorum. Inat ederse ben bunu begenmedim diyip mağazadan çıkıyorum. O sırada ne gelirse aklıma onu söylüyorum ve benim dediğim oluyor parasını nişanlımin ailesi ödüyor. Dipnot görümcem sadece 12 yaşında ama gözünü kapatıp sadece sesini duyunca 32 gibi ve kendi evinde oldukça sözüne itaat edilen saygı duyulan bir hanim ablamız. Tüm cevaplarıma rağmen her şeyin içinde.
Geçen tutturdu dis çekime ben de gelicem diye asla olmaz diyorum. Gelicem banane diyor ben olmadan olmaz. Teklif dahi edilemez dedim. Surat düşüyor ağlıyor herkese kusuyor ama yemin ederim gram umrumda değil her halükarda benim dediğim olur çünkü benim düğünüm herkes biliyor ki o çekime gelirse ben çekime gitmem bu sebeple o adım dahi atamaz tüm inadına ve isteğine rağmen.
Ne yazık ki hayır. 12 yaş ara ile doğrulan tedavi ile olan bir çocuk ve erkek çocuktan sonra gelen bir kız ,orkide yetistiricem diye yola çıkılıp fazla ilgiden bayırın gülü arsiz dikenli ot olmuş biri. 4 yaşındaydı ben hayatına girdiğimde abisinin sevgilisi olarak abisine gelmiş demiş biz çıkmaya başladıktan 6 ay sonra ben kreşte oturdum düşündüm sizin sevgili oolma ihtimalinize karar verdim. Bundan sonra olabilirsiniz. Abisi de gelip bana bunu pişkin pişkin anlatırdın çok bi naneymis gibi...Ay yok artık velete bak sen sinir oldum , biri de kızım sen bi dur yaşına başına bakmadan karışma anlamadığın şeylere diyemiyo mu gitsin oyuncaklarıyla oynasın
Senin yine görümcen karışıyo, sen kim oluyosun dediğinde ben onun kardeşiyim der sana , benim eltim herşeyimin içindeydi buna da kayınvalide hep gözyumdu eltimde ay yanlarında olmak istiyorum ayağına ne alındığını görmeye geldi eşini şikayet etti onu aldılar bunu bu bu kadara aldılar bana almamışlardı vs., kv de eltim kavgacı biri olduğu için tatsızlık çıkmasın diye çağırdığını söyledi yani eltim eşiyle kavga etmesin diye ben o alışverişlerde bunaldım bana söz bileziği alınırken neden ben yoktum diye kavga çıkarıp düğünde takıcakları bilezikleri almaya gittiğimizde benimde kuyumcuda işim var diyip çoluğu çocuğu bırakıp geldi ,ama evi tuttuk temizlik yapcaz tutarsın birini yaptırırsın diye akıl verdi ,varsa yoksa alışverişlere geleyim ne alınıyo göreyim tek derdi bu başka zamanda asla yanında olmaz iş var çünkü.Kv desen yatak örtüsü takımını ben alıcam diye tutturdu ısrar etti ben dedim böyle böyle takım istiyorum gittiğimiz her yerde sadece yatak örtüsü yastık takımı olsun çarşafını şeyini aynı renkten uydururuz dedi fiyat farkı olduğu için bide öyle değil mi diye onay bekliyo 1 oldu 2 oldu yok her yere gidiyoruz ben takım diyorum o tek yatak örtüsü ,dedim alamıcaksan ortak alalım ben böyle ayrı ayrı istemiyorum kırk yılın başı ağzımı açıp birşey istemişim onu da bana diretiyo ve ben alcam dediğim halde hem ben alcam diyip hem kendi istediğini almaya çalışıyo mantığa bak 1 tane tam takım olsun, ay yok alırım da bilmem ne de diyip aldı ama yüzü düştü bayağa da pahalıymış dimi falan demeler, eve gitmişler akşam nişanlıma diyomuş pelinde zevkli kız ama hiç ucuz şeyi de beğenmiyo pahalı pahalı buluyo valla demiş,ve bu kadın bizim düğün için kendine elbiseler diktiren kumaşa 2 bin tl veren acımayan kadın eltime kına düğün elbisesi diktiren bir elbise dikimine 3 bin tl veren biri , bana da kına elbisesini ben alıcam diye tutturup onun elbisesinin yarı fiyatına aldım ben 1 kere giycem çok uçmaya gerek yok diye meğer onların akıllarında öyle bişey varmış bilseydim bende öyle aldırırdım madem gücü var bana ne bütçesini söyledi şu kadara kadar bakabilirsin diye ne bişey, ne beni götürdüler ne ses ettiler ,tabi eltime onu yapınca eltim geldi bana bunun havasını attı bende bi daha ki alışverişlerde gelmesini istemediğimi söyledim madem onlar beni çağırmıyo dedim onlar da benim yanıma gelmesin bu kadar, kv kendini kötü hissetti sende değiştir elbiseni sana da ordan diktirelim ya da hazır alalım diye diretti istemedim gelin olan benken madem herşeyi eşit yapıyorum diye söyleyip duruyosun o zaman dicekti eltime kızım ona bu kadar aldım elbise diktirceksen sana bu kadar yardım edebilirim herkesin bi gururu var ben neden aldığım elbiseyi sırf onlar öyle yaptı diye değiştireyim ,sen düğün yapan insansın senin oğlun kendini eşini giydiremiyo mu oğluna gelinine torunlarına almak giydirmek düğün yapan biri için ektra nerden baksan 7 bin tl tuttu ama geldi benim yatak örtüm pahalı geldi ona mesela o parayla başka bişey yapardın herkes ne giyilcekse alsın durumları var eltimlerin ihtiyaçları yok şimdi de kv de düğünde takılcaklara göz dikip oğluma takılanları alırım diyo böyle bi mantık yok yani bunlara akıl sır erdiremezsin kimse kendi ailen gibi olmuyorHerkese merhaba
Çok gıcık bi durum , ben derdim sen bacak kadar boyunla karışma bakalım büyük işine diyeNe yazık ki hayır. 12 yaş ara ile doğrulan tedavi ile olan bir çocuk ve erkek çocuktan sonra gelen bir kız ,orkide yetistiricem diye yola çıkılıp fazla ilgiden bayırın gülü arsiz dikenli ot olmuş biri. 4 yaşındaydı ben hayatına girdiğimde abisinin sevgilisi olarak abisine gelmiş demiş biz çıkmaya başladıktan 6 ay sonra ben kreşte oturdum düşündüm sizin sevgili oolma ihtimalinize karar verdim. Bundan sonra olabilirsiniz. Abisi de gelip bana bunu pişkin pişkin anlatırdın çok bi naneymis gibi...
Bu duygulara kapılman çok normal bir de böyle dene koy çizgini .Ben kullanıcam kendi istediğim olsun istiyorum izin verin de .Sınır koyman seni kötü biri yapmazŞuan bile aglayarak yazıyorım az önce tartıştık olmayacak ya gercekten yapamıcam sanırum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?