• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafamda çözemediğim şeyler

Just Married

all izz well
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
251
317
18
Merhaba arkadaşlar. Ben 5 aylık evliyim daha önce sorunumla ilgili konu açmıştım. Sorunum özellikle kv ve genel olarak eşimin ailesi ile. Eşim ile bir sorunumuz yok severek evlendik ve birbirimizi hala çok seviyoruz ayrıca çok anlayışlı bir insan. Kv ile kavgalı değiliz bir araya gelince bişey yokmuş gibi sohbet edebiliyoruz ama ben bir türlü sevemiyorum görüşmek istemiyorum. Önceki açtığım konuda yaşadığımız sorunları da yazmıştım. Sesini duyduğum, Gördüğüm zaman o gün hiçbi işim rast gitmiyor elim ayağım birbirine karışıyor. Adını bile duyunca geriliyorum. Gördüğüm zaman elim ayağım titriyor kendimi iyi hissetmiyorum. Beni aradığında Telefonda adını görünce kalbim yerinden çıkacakmış gibi atıyor. Acayip bir stres altındayım özellikle son bir haftadır sürekli uyumak hiç bişey yapmak istemiyorum. Sürekli görüşmek sıkı fıkı olmak isteyen birisi ben mesafeden yanayım. Birde bi hastalık yüzünden hastanede yattım bi süre ve şimdi de tedavim devam ediyor sürekli kontrole gidiyorum sürekli hastanelere gitmek de psikolojimi bozdu. Yalnız kv ile ilgili bende saplantı gibi bişey oldu onla ilgili bişey olunca kalp çarpıntım oluyor geriliyorum. Sürekli kafamın içinde o var birkaç gündür her gece rüyalarımda görüyorum. Pazartesi günü için psikiyatri den randevu aldım dr a sıkıntılarımı anlatacağım ve ilk defa psikiyatriye gideceğim ne diyecek merak ediyorum. Benim gibi bu tarz şeyler yaşayanlar var mı yaşamadıysanız bile yorumlarınızı merak ediyorum.

Sen böyle yaparak kendine zarar verirsin. Eşini seviyorsan bir zahmet annesine tahammül etmelisin. Sonuçta ailesiniz siz annesi hayatınızin bir köşesinde olacak.
Ama sanki senin psikolojik sorunların evlenmeden önce de varmış gibi geldi bana nedense.
Kayinvalidenle alakasi yok gibi.

Kayınvalide değil de karşınızdakinin bir insan olduğunu fark etseniz.
Kimse kimseye durduk yere tavır almaz elbette bir sebebiniz vardır.
Doldurulmuş ve ön yargılar olabilir mi ?

Merhaba arkadaşlar. Ben 5 aylık evliyim daha önce sorunumla ilgili konu açmıştım. Sorunum özellikle kv ve genel olarak eşimin ailesi ile. Eşim ile bir sorunumuz yok severek evlendik ve birbirimizi hala çok seviyoruz ayrıca çok anlayışlı bir insan. Kv ile kavgalı değiliz bir araya gelince bişey yokmuş gibi sohbet edebiliyoruz ama ben bir türlü sevemiyorum görüşmek istemiyorum. Önceki açtığım konuda yaşadığımız sorunları da yazmıştım. Sesini duyduğum, Gördüğüm zaman o gün hiçbi işim rast gitmiyor elim ayağım birbirine karışıyor. Adını bile duyunca geriliyorum. Gördüğüm zaman elim ayağım titriyor kendimi iyi hissetmiyorum. Beni aradığında Telefonda adını görünce kalbim yerinden çıkacakmış gibi atıyor. Acayip bir stres altındayım özellikle son bir haftadır sürekli uyumak hiç bişey yapmak istemiyorum. Sürekli görüşmek sıkı fıkı olmak isteyen birisi ben mesafeden yanayım. Birde bi hastalık yüzünden hastanede yattım bi süre ve şimdi de tedavim devam ediyor sürekli kontrole gidiyorum sürekli hastanelere gitmek de psikolojimi bozdu. Yalnız kv ile ilgili bende saplantı gibi bişey oldu onla ilgili bişey olunca kalp çarpıntım oluyor geriliyorum. Sürekli kafamın içinde o var birkaç gündür her gece rüyalarımda görüyorum. Pazartesi günü için psikiyatri den randevu aldım dr a sıkıntılarımı anlatacağım ve ilk defa psikiyatriye gideceğim ne diyecek merak ediyorum. Benim gibi bu tarz şeyler yaşayanlar var mı yaşamadıysanız bile yorumlarınızı merak ediyorum.
yani psikolojik rahatsizliginiz var bu normal degil psikiyatriste gitmeniz lazim

Esiniz sizin anneniz icin aynisini dusunse ne aci olurdu degil mi

Sen böyle yaparak kendine zarar verirsin. Eşini seviyorsan bir zahmet annesine tahammül etmelisin. Sonuçta ailesiniz siz annesi hayatınızin bir köşesinde olacak.
Ama sanki senin psikolojik sorunların evlenmeden önce de varmış gibi geldi bana nedense.
Kayinvalidenle alakasi yok gibi.
Bu yaşananlar benim elimde olarak bilerek yaptığım şeyler değil. Evlenmeden önce psikolojik bir sorun yaşamadım kimseye karşı bu şekilde hissetmedim.

Var kadına öyle biiir gıcık oldum ki hiçbişey yapmasa bile görmem beni sinir eder olmuştu. Ki biz sıkı fıkı surekli görüşüp, surekli araşan tipler değiliz (hatta telefonda hiç görüşmedim) ona rağmen sıkıntı yaratıyordum. Gecen yaz sonu sehir değiştirdik. Artık hiiiiç görmüyorum cok iyi geldi psikoloğa gitsem bu kadar iyi olamazdı. :KK70:

Yorumlarınızı bekliyorum başka konulara yazılıyor ama buraya yazılmıyor. Benim durumum sizce psikolojik bir sorun mu bi çözüm bulabilir miyim doktora giderek?

Benzer duyguları babam için yaşıyordum..
Çok ciddi sorunlar yaşadık çok kavga ettik çok üzüldük ve kirgindim kizgindim ona.. Bu sebeplerle barismis bile olsak sesini duymak evime gelmesi beni aşırı strese sokuyordu.. yine kavga çıkacak korkusu bi yanda ama asıl tahammül edemiyordum varlığına.. affederek duzeldim hala ara ara nuksediyor eski tavirlarini hatirlatacak bi söz duydugumda bi bakış gördüğümde.. kV ile gecmisiniz nasıl hiç bişey yaşanmadiysa neden bu stres asıl korkunuz ne? Bunu bulmalisiniz..

psiyatra bir görünün

Alala bu kadar kendini yıpratacak ne var ki ya. Genel olarak da zayıf bi ruh haliniz mi var yani her olay sizi bu denli etkiliyor mu. Üstelik daha yolun başındayken böyle olduysan yandın sen. Kalan ömrünü kendine zehir etme bu kadar. Bi de bu kadar takacağına, düşüneceğine ver ağzının payı biraz da o düşünsün. İçinde tutma.

Durduk yere kendi kendine eziyet eder olmuşsun. Hani kv. seni üzüyor olsa, çözüm arayacağız. Ama senin durumunun tek çözümü PSİKİYATRİST ...

ben sana daha kotusunu anlatayim. ayni duygulari oz anneme karsi hissediyorum. benim annem degilde etrafimdaki herkesin annesi gibi cunku.. hatta bosadigim herifin bile !! ama tabi altinda yatan sebepler var sizi bu dusuncelere iten ne ?? cozum noktasi burasi burdan baslayin

Alala bu kadar kendini yıpratacak ne var ki ya. Genel olarak da zayıf bi ruh haliniz mi var yani her olay sizi bu denli etkiliyor mu. Üstelik daha yolun başındayken böyle olduysan yandın sen. Kalan ömrünü kendine zehir etme bu kadar. Bi de bu kadar takacağına, düşüneceğine ver ağzının payı biraz da o düşünsün. İçinde tutma.
Genel olarak duygusal biriyim zaten bazı şeyleri çok kafama takıyorum. Kv dengesiz bazen değişik konuşuyor ve ben cevabını veremiyorum susuyorum. Neden bilmiyorum tartışma ortamına girmeyi sevmiyorum ve özellikle benden büyük birine laf da sokuyor olsa nasıl bir cevap vereceğimi bilmiyorum o yüzden susuyorum üslub çok önemli ve benimde ayarım yok konuşsam ya çok kırıcı konuşucam ya da susucam. Keşke zekice politik davranıp alttan alttan cevabını verebilsem işte bende öyle bişey yok

Yorumlarınızı bekliyorum başka konulara yazılıyor ama buraya yazılmıyor. Benim durumum sizce psikolojik bir sorun mu bi çözüm bulabilir miyim doktora giderek?
merhaba bence içine attığınız nefret duygularından
çünkü ben de bir dönem dayak yediğim babama böyle hisler besliyordum
terapiden sonra epey düzeldi ama nötrleşiliyor yani sevgi yok sadece duyguların verdiği aşırılık hissi sakinliyor nefret gidiyor

Durduk yere kendi kendine eziyet eder olmuşsun. Hani kv. seni üzüyor olsa, çözüm arayacağız. Ama senin durumunun tek çözümü PSİKİYATRİST ...
Üzüyor zaten her hareketi her davranışı yapmacık samimi değil. Samimi olmayan insanlardan nefret ediyorum. Verdiği hiçbir sözü tutmuyor sadece konuşuyor ama hep lafta. Oğlu onun yanındayken mutfağa bir tabak bir bardak götürse gözüne batıyor bırak götürme diyor engelliyor üstelik benim annem ve babamın yanında bile o şekilde konuşuyor. Ben eşime illaki tabak götür bişey götür demiyorum içinden geliyor demekki ama oda kızıyor. Sende benim kızımsın diyor kendi kızının kocası tabak götürse zoruna gitmez ama bana böyle yapıyor. Daha bir sürü şey var hep kafamın içinde yaptığı söylediği şeyler ben sevmeye çalıştıkça kötü hanesine bişey daha ekliyor. Benim kendi ailem uzaktalar ayda yılda gelebilirler bende onun ailesini benimserim iyi geçiniriz demiştim ama olmuyor kendimi ait hissedemiyorum hep bi yanım eksik herkes kendi evladını sever tabi beni evladı gibi sevemez ama oğlunun hatrı için bile bana saygı duymuyor. Hazırlayıp önüne koyduğum yemeğe bile laflar söylüyor herkesin içinde beni küçük düşürmeye çalışıyor ben terbiyesizlik olmasın diye bişey söyleyemiyorum. Zaten genel olarak da sessiz sakin bi insanım kimsenin bişeyine karışmam ben baş edemiyorum onunla

merhaba bence içine attığınız nefret duygularından
çünkü ben de bir dönem dayak yediğim babama böyle hisler besliyordum
terapiden sonra epey düzeldi ama nötrleşiliyor yani sevgi yok sadece duyguların verdiği aşırılık hissi sakinliyor nefret gidiyor
Yaşadığınız şey için üzgünüm :( Sözlü terapi miydi? Herhangi bir ilaç kullandınız Mı? Nefret duygusu çok fazla yaptığı söylediği şeyleri unutamıyorum kafamı boşaltamıyorum. Benimde ihtiyacım olan o sanırım duyguların verdiği aşırılıktan kurtulup sakinlemek eğer öyle olursa en azından görüşebilirim. Çünkü görüşmek istemiyorum şuan

Yaşadığınız şey için üzgünüm :KK43: Sözlü terapi miydi? Herhangi bir ilaç kullandınız Mı? Nefret duygusu çok fazla yaptığı söylediği şeyleri unutamıyorum kafamı boşaltamıyorum. Benimde ihtiyacım olan o sanırım duyguların verdiği aşırılıktan kurtulup sakinlemek eğer öyle olursa en azından görüşebilirim. Çünkü görüşmek istemiyorum şuan
ilaç değil de emdr diye bir terapi tekniği uyguladı psikolog
sen de hassassın belli
ama cidden bir şekilde kafanı rahatlatman lazım
ilaç içme ya ne bileyim çok mantıklı gelmiyor bana ben bile kullanmadım baksana
çok ağır bir durum olmadıkça gerek yok bence

Back