Merhaba kızlar,
18 aylık erkek bebeğim var. Yakın zamanda üşütme sebebiyle ateşlendi. Doktora götürdük, viral olduğu için sadece ateş düşürücü kullanmamı söyledi, ateşi 39-39,7 civarlarındaydı. Öyle atlattık derken, yine ateşlendi. Bu sefer ateşi 40'ı buldu. Doktor bademcikleri iltihaplanmış dedi. Tabi sürekli ateşe bağlı doktora götürdüğümüz için her defasında farklı dr bakıyor. Kendi doktoruna denk gelemiyorduk. Verdiği ilacın doz ayarlamasını yapamadı. Oğlum ayına göre kilolu. İğne verdi. Ancak verdiği iğne oğlumu iyileştirecek güçte değildi. Hiç birşey yapmadı Verdiği ateş düşürücünün (Pedifen) ölçeği düşürmedi oğlumun ateşini. Saat bekledim. Fitil verdim. Ilık banyo, kompress herşey yaptım. Ama yine yükseliyor bir rahatlamıyordu. En yüksek 40,8 gördük. Acile gittim, kendi doktoru şükürler olsun ki ordaydı. Bu verdiği tedavi bu çocuga ne yapar, merak etme ben düzelticem onu dedi. Bu doz ne Allah aşkına dedi. Hemen iğne, surup vs. Oğlumun ateşi 37,5'a düştü.
Bu tarz hastalıklar 2-3 gün ateş yapıyormuş, ateşi yükseldikçe ateş düşürücü verdim. Ama yükselmesi 39,8-39,9 civarında oluyordu. 3 gün sonunda iğneleride bitti, ateşide geçti. Bu sefer aklımda sorular oluşmaya başladı.
Bu ateş oğluma zarar vermiş midir? İki hastalığı üst üste ateşli bir şekilde geçirdi. Birde bademcik kafada ateş yapar, çok zararlı falan birşeyler diyenler oluyor. Yakın zamanda doktora gitmediğim içinde doktora sorma imkanım yok. Oğlumda bir anormallik yok.
Tecrübeli anneler, ateş durumunda bu kadar telaş yapmaya gerek var mı? Kuzularımızın beyin hücreleri zarar görüyor mu?
Şu saatten sonra yapacak birşey yok ama gerekirse bundan sonra daha fazla abartıcam. Geçen sefer eşimin çıkışları yüzünden mümkün olduğunca sakin atlattım. Pişmanım. Keşke diyorum. Keşke düşürmeye uğraşmadan hastaneye gitseydim vs.