• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafama Takılan Soru

Cocuklarda ates birden yukselirse havaleye neden oluyormus. Kizim bogaz enfeksiyonu geciriyormus ve atesi cok hizli yukseldigi icin havale gecirdi ve ben yaninda degildim ne yazikki.ayrica bu ikinci havale. Suan elhamdulillah durumu iyi. Doktorlar ates esiginin cok dusuk oldugunu ve 37.5 atesi gordugumuzde ilac vermemizi soylediler.ben de kucukken gecirmisim 2 kere ama bende de bir etki birakmadi.

Cocuklarda ates birden yukselirse havaleye neden oluyormus. Kizim bogaz enfeksiyonu geciriyormus ve atesi cok hizli yukseldigi icin havale gecirdi ve ben yaninda degildim ne yazikki.ayrica bu ikinci havale. Suan elhamdulillah durumu iyi. Doktorlar ates esiginin cok dusuk oldugunu ve 37.5 atesi gordugumuzde ilac vermemizi soylediler.ben de kucukken gecirmisim 2 kere ama bende de bir etki birakmadi.
Cok sevındım ıyı olmasına
Allah ım bida yasatmasın

Atesten bu kadar korkmayin. Yukarda bi arkadasta yazmis, ates vucudun savunmasidir. Kontrol altina alinmasi onemli. Bazi cocuklar 38 de bazilarida 40 ve ustunde havale gecirirler. Yani her vucut farklidir, baskalariyla kiyaslamayin.

Birde azicik atesi varken hemen ates dusurucu vermeyin. Cocugun tepkilerine bakin. Once ilik bir dus, sonra kiyafetlerini cikarin tamamen soymayin ince bi seyler giydirin. Baktiniz yine dusmuyor o zaman verin ates dusurucuyu. Ve 2 farkli ilaci dönüşümlü verin.

Benim oglumun atesi inatcidir hemen dusmez. Ama 40 derece bile olsa atesi bilinci acik olur, gayet oynar guler falan. Ama yinede oncelikle doktora gotururum, durumu neymis ogrenirim.

Yani diyecegim siz cocugunuzun tepkilerini izleyin, cocugunun doktoru ilk once annesidir. Baktinizki hic bir sekilde dusmuyor o zaman kimseyi dinlemeyin doktora goturun.

Atesten bu kadar korkmayin. Yukarda bi arkadasta yazmis, ates vucudun savunmasidir. Kontrol altina alinmasi onemli. Bazi cocuklar 38 de bazilarida 40 ve ustunde havale gecirirler. Yani her vucut farklidir, baskalariyla kiyaslamayin.

Birde azicik atesi varken hemen ates dusurucu vermeyin. Cocugun tepkilerine bakin. Once ilik bir dus, sonra kiyafetlerini cikarin tamamen soymayin ince bi seyler giydirin. Baktiniz yine dusmuyor o zaman verin ates dusurucuyu. Ve 2 farkli ilaci dönüşümlü verin.

Benim oglumun atesi inatcidir hemen dusmez. Ama 40 derece bile olsa atesi bilinci acik olur, gayet oynar guler falan. Ama yinede oncelikle doktora gotururum, durumu neymis ogrenirim.

Yani diyecegim siz cocugunuzun tepkilerini izleyin, cocugunun doktoru ilk once annesidir. Baktinizki hic bir sekilde dusmuyor o zaman kimseyi dinlemeyin doktora goturun.
Tesekkurler
Oğlumda 40 derece ateste oynuyordu
Ateşı dusmuyor
Sanırım bunyesı dayanıklı

ateş kimseye zarar vermez çünkü ateş bir bulgudur, hastalığa sebep olan virüse bakteriye işaret eder.
ateşli hastalıktan sonra vücudunda beyninde hasar olursa bir insanın, sebebi ateş değil vücudundaki virüs ya da bakteridir.
ateş de bu etkenlerle vücudun savaşma mekanizmasıdır.
benim kızım daha önce bir kere havale geçirdiği halde şimdi ateşlendiğinde kendini kötü hissetmiyorsa ateşe hiç müdahale etmiyorum, gülüp oynuyorsa sorun yok ama inleyip durgunlaşıyorsa o zaman rahatlatmak için ateşini düşürüyorum çünkü havaleye müdahale etme şansınız da yok
hiçbir ilaç kendi ürettiği antikor kadar faydalı olamaz bence, iki yıldır doğru düzgün ilaç almadı hastalıklarını da hep hafif atlatır 3 günden fazla sürmez çok şükür.
havale yüksek ateşte değil birdenbire fırlayan ateşte ortaya çıkıyor ve görüntü ne kadar kötü olursa olsun vücutta araz bırakmıyor, bir araz kalıyorsa o da dediğim gibi vücuttaki virüsten kaynaklanıyor.
havale bence bünyenin kendisine reset atması gibi bir şey.
37,5 ateşe hemen müdahale ettiğini söylemiş yukarıda bir arkadaş. kendi kararıdır saygı duyarım ama vücudun savaşmasına hiç izin vermemek bu. çocuğun bağışıklık sistemi çöker bir süre sonra.

ateş kimseye zarar vermez çünkü ateş bir bulgudur, hastalığa sebep olan virüse bakteriye işaret eder.
ateşli hastalıktan sonra vücudunda beyninde hasar olursa bir insanın, sebebi ateş değil vücudundaki virüs ya da bakteridir.
benim kızım daha önce bir kere havale geçirdiği halde şimdi ateşlendiğinde kendini kötü hissetmiyorsa ateşe hiç müdahale etmiyorum, gülüp oynuyorsa sorun yok ama inleyip durgunlaşıyorsa o zaman rahatlatmak için ateşini düşürüyorum çünkü havaleye müdahale etme şansınız da yok
hiçbir ilaç kendi ürettiği antikor kadar faydalı olamaz bence, iki yıldır doğru düzgün ilaç almadı hastalıklarını da hep hafif atlatır 3 günden fazla sürmez çok şükür.
havale yüksek ateşte değil birdenbire fırlayan ateşte ortaya çıkıyor ve görüntü ne kadar kötü olursa olsun vücutta araz bırakmıyor, bir araz kalıyorsa o da dediğim gibi vücuttaki virüsten kaynaklanıyor.
37,5 ateşe hemen müdahale ettiğini söylemiş yukarıda bir arkadaş. kendi kararıdır saygı duyarım ama vücudun savaşmasına hiç izin vermemek bu. çocuğun bağışıklık sistemi çöker bir süre sonra.
Maşallah
Bu yazı rahatlattı beni
Tesekkur ederım
Bende ılac vermek ıstemezdım kan tahlılınde bulu ve bembeyaZ ıltıhap dolu bademcıklerını gorunce uc gun alı artı on gun antıbıyotık tedavısı oldu, diş çıkarıyordu birde
Mahvoldu yvrum
Atesı 40 ı bulana kadar donusumlu ates dusurucu ve kompres ıle mudahale ettım hep, de gıtsek de yıne hep cıktı 40 lara, bı kac gun
Korktum sonra sureklı yuksek ates sıkıntı yarattımo diye

Oncekikle cok gecmis olsun ALLAH tekrarini yasatmasin.
Nezaman cocukta ates okusam yüreğim agzima gelir. Yegenim ateslenmisti dr. Birsey yapmadı. Hollandadaki dr. Kaoikari kapatin soguk su falanda kiymayin dedi. Bizde s.alak gibi dedigini yaptik cocugun atedi yukseldi havale gecirdi oluyordu neredeyse. ALLAH korudu. Ambulans cagirdik. Biseyler yaptilar bidaha olmaz merak etmeyin dediler.
Somra bidaha hafif geciyordu. Erken atlatti. Havale gecirende kalici hasar kalirmis.
Tombis yegenim gibi simdi hic kilo almayan cok ciliz yegenim geldi. Ve cok sinirli. Sinir kaldi canimin ici yegenimde.
Havale geciriyor diye enistem suya tutmus. Ters tepki yapmis. Iyice kotu okmus. Kasilmis. Diyor avucum kadar kaldi morardi. Gercektende birsey olmamasi mucize oldu.

Birden suya tutma. Koktuk altina islak pamuklar koy. Sirkele havluyu onunla sil. Surekli boyle seyler yap ateslendimi.
Bizim gibi oda issisini koruma.

Maşallah
Bu yazı rahatlattı beni
Tesekkur ederım
Bende ılac vermek ıstemezdım kan tahlılınde bulu ve bembeyaZ ıltıhap dolu bademcıklerını gorunce uc gun alı artı on gun antıbıyotık tedavısı oldu, diş çıkarıyordu birde
Mahvoldu yvrum
Atesı 40 ı bulana kadar donusumlu ates dusurucu ve kompres ıle mudahale ettım hep, de gıtsek de yıne hep cıktı 40 lara, bı kac gun
Korktum sonra sureklı yuksek ates sıkıntı yarattımo diye

çok geçmiş olsun, bu durumda antibiyotik şart tabii ki. kalbinizi ferah tutun. yüksek ateşte ne olabilir ki? bir sürü antikor üretti yavrucak ne güzel :)
daha ayrıntılı bilgi için şu linki de okuyabilirsiniz:
http://sormabulmadunyasi.blogspot.com/2013/01/atesi-nasl-dusuruyorsun-hastalk-srasnda.html

Son düzenleme:
bı zararu olsydı hzle grulur dercede ters gden bıseyler olrdu anlardınız yaanı hem bashettgnız sey Allah muhafaza beyın zarı ıntıhabı yanı menenjıt tarznda bıseyse zaten byle bı drumda ccuk ygunbakımda yatyr olrdu oyle basıt degıl yanı bence ıcınız rahat etsın

Bu benim degil doktorumuzun karari. Ki kizim havale gecirdiginde gulup oynuyordu birden kasilmaya baslamis. 2. Kez havale gecirdik. Bunun sayisi arttikca emin olun cocukta biraktigi izler de artiyor. Ben havale gecirdikten sonra 10 yil tedavi gordum kontrol altinda tutuldum.beyinde bir sorun yaratmis mi yaratmamis mi diye. Havale cok boyutlu bir durum hepsi zararsizdir diyemedigimiz gibi hepsi cok zararlidir da diyemiyoruz. Ben de esim de saglikciyiz ve biz de 39 u gormeden ilac vermiyorduk ama bu durumda doktorumuzun soyledigini uygulamak zorundayiz

Merhaba kızlar,

18 aylık erkek bebeğim var. Yakın zamanda üşütme sebebiyle ateşlendi. Doktora götürdük, viral olduğu için sadece ateş düşürücü kullanmamı söyledi, ateşi 39-39,7 civarlarındaydı. Öyle atlattık derken, yine ateşlendi. Bu sefer ateşi 40'ı buldu. Doktor bademcikleri iltihaplanmış dedi. Tabi sürekli ateşe bağlı doktora götürdüğümüz için her defasında farklı dr bakıyor. Kendi doktoruna denk gelemiyorduk. Verdiği ilacın doz ayarlamasını yapamadı. Oğlum ayına göre kilolu. İğne verdi. Ancak verdiği iğne oğlumu iyileştirecek güçte değildi. Hiç birşey yapmadı Verdiği ateş düşürücünün (Pedifen) ölçeği düşürmedi oğlumun ateşini. Saat bekledim. Fitil verdim. Ilık banyo, kompress herşey yaptım. Ama yine yükseliyor bir rahatlamıyordu. En yüksek 40,8 gördük. Acile gittim, kendi doktoru şükürler olsun ki ordaydı. Bu verdiği tedavi bu çocuga ne yapar, merak etme ben düzelticem onu dedi. Bu doz ne Allah aşkına dedi. Hemen iğne, surup vs. Oğlumun ateşi 37,5'a düştü.

Bu tarz hastalıklar 2-3 gün ateş yapıyormuş, ateşi yükseldikçe ateş düşürücü verdim. Ama yükselmesi 39,8-39,9 civarında oluyordu. 3 gün sonunda iğneleride bitti, ateşide geçti. Bu sefer aklımda sorular oluşmaya başladı.

Bu ateş oğluma zarar vermiş midir? İki hastalığı üst üste ateşli bir şekilde geçirdi. Birde bademcik kafada ateş yapar, çok zararlı falan birşeyler diyenler oluyor. Yakın zamanda doktora gitmediğim içinde doktora sorma imkanım yok. Oğlumda bir anormallik yok.

Tecrübeli anneler, ateş durumunda bu kadar telaş yapmaya gerek var mı? Kuzularımızın beyin hücreleri zarar görüyor mu?

Şu saatten sonra yapacak birşey yok ama gerekirse bundan sonra daha fazla abartıcam. Geçen sefer eşimin çıkışları yüzünden mümkün olduğunca sakin atlattım. Pişmanım. Keşke diyorum. Keşke düşürmeye uğraşmadan hastaneye gitseydim vs.
Merhaba benim cocugumda da surekli ates oluyordu ve doktorlar bi neden gostermiyordu surekli baska seyler diyordu bnde arastirma hastanesine goturdum ve geniz eti oldugunu ogrendim yuksek ates cok riskli bnce bir cocuk hastanesine gitur detayli arastirma yapilsin

ateşin zarar verdığını sanmıorum havale falan geçirmedi sonuçta bu kadar evhamlı olmasak keşke dımı :D

Ya var ya daha öncede ateşlenmişti. Eşim benim abarttığımı söyledi. Hatta ağlattı beni. Neymiş çocuklar ateşlenirmiş, ben çok panikliyormuşum. İşyerindeki tecrübeli babalar atıp tutuyor oda onların lafıyla hareket ediyor, biliyorum. Bende evhamlıyımdır. Bu sefer ben abartıyorum herhalde moduna girdim onun lafına bakarak, şimdi pişman oluyorum. Keşke diyorum hiç o kadar ateşi yükselmeden götürseydim hastaneye diye. Ya beyni zarar gördüyse diye.

eşin gibi düşünüp öyle davranıyorum ben de.
genelde ilaçsız atlatıyoruz ateşi,
uzun süreli olursa doktora danışıp önerdiği ilacı kullanıyoruz.
bu yıl bir kaç kez ateşi yükseldi, hiç birinde ateş düşürücü vermedim.
ben ateşli düşüncem 39u geçip 40a yaklaştığında ilaç kullanırım.

Back