Canım öncellikle cçok geçmiş olsun Allah bir daha hastane yüzü. Göstermesin o kadar yüksek ateşte havale falan gecirebilirdi ki çok şükür birşey olmamış gözle görünen bişiyyoksa kkorkmayın derim tekrar geçmiş olsun
Sagol cnm iyi cok şukurGülüm böyle düşünme inşallah bişiy olmamıştır babalar anneler gibi değil tabi panik yapicaksin uzme kendini şimdi nasıl iyi dimi bişiy yok
canım bebeklerde ateş düşürücü en iyi yöntem üzerini çıkarmak . asla soğuk suya sokmayın . ılık su ile ıslattığınız bezleri koltuk altı kasık gibi bölgelerine koyun. küçük çocuklarda kolay kolay ilaç verilmez . antibiotik o ateşi düşürmeyecek iyileşme sürecini sadece bakteriyelse biraz hızlandırabilir ama çocuğun yine ateşi sabit kalacak bir süre . enfeksiyonu pat diye kesen bir ilaç yok henüz. hani o güçte değildi demişsiniz ya . bir de çocuklarda viral hastalıklar çok yaygın . muayenede de viral çıktıysa tek çareniz sabırla ateşini düşürmek . üzerini çıkarıp dediğimi yaparsanız ateş düşürücü desteğiyle havale geçirmez. geçmiş olsun.Merhaba kızlar,
18 aylık erkek bebeğim var. Yakın zamanda üşütme sebebiyle ateşlendi. Doktora götürdük, viral olduğu için sadece ateş düşürücü kullanmamı söyledi, ateşi 39-39,7 civarlarındaydı. Öyle atlattık derken, yine ateşlendi. Bu sefer ateşi 40'ı buldu. Doktor bademcikleri iltihaplanmış dedi. Tabi sürekli ateşe bağlı doktora götürdüğümüz için her defasında farklı dr bakıyor. Kendi doktoruna denk gelemiyorduk. Verdiği ilacın doz ayarlamasını yapamadı. Oğlum ayına göre kilolu. İğne verdi. Ancak verdiği iğne oğlumu iyileştirecek güçte değildi. Hiç birşey yapmadı Verdiği ateş düşürücünün (Pedifen) ölçeği düşürmedi oğlumun ateşini. Saat bekledim. Fitil verdim. Ilık banyo, kompress herşey yaptım. Ama yine yükseliyor bir rahatlamıyordu. En yüksek 40,8 gördük. Acile gittim, kendi doktoru şükürler olsun ki ordaydı. Bu verdiği tedavi bu çocuga ne yapar, merak etme ben düzelticem onu dedi. Bu doz ne Allah aşkına dedi. Hemen iğne, surup vs. Oğlumun ateşi 37,5'a düştü.
Bu tarz hastalıklar 2-3 gün ateş yapıyormuş, ateşi yükseldikçe ateş düşürücü verdim. Ama yükselmesi 39,8-39,9 civarında oluyordu. 3 gün sonunda iğneleride bitti, ateşide geçti. Bu sefer aklımda sorular oluşmaya başladı.
Bu ateş oğluma zarar vermiş midir? İki hastalığı üst üste ateşli bir şekilde geçirdi. Birde bademcik kafada ateş yapar, çok zararlı falan birşeyler diyenler oluyor. Yakın zamanda doktora gitmediğim içinde doktora sorma imkanım yok. Oğlumda bir anormallik yok.
Tecrübeli anneler, ateş durumunda bu kadar telaş yapmaya gerek var mı? Kuzularımızın beyin hücreleri zarar görüyor mu?
Şu saatten sonra yapacak birşey yok ama gerekirse bundan sonra daha fazla abartıcam. Geçen sefer eşimin çıkışları yüzünden mümkün olduğunca sakin atlattım. Pişmanım. Keşke diyorum. Keşke düşürmeye uğraşmadan hastaneye gitseydim vs.
Tesekkur ederımcanım bebeklerde ateş düşürücü en iyi yöntem üzerini çıkarmak . asla soğuk suya sokmayın . ılık su ile ıslattığınız bezleri koltuk altı kasık gibi bölgelerine koyun. küçük çocuklarda kolay kolay ilaç verilmez . antibiotik o ateşi düşürmeyecek iyileşme sürecini sadece bakteriyelse biraz hızlandırabilir ama çocuğun yine ateşi sabit kalacak bir süre . enfeksiyonu pat diye kesen bir ilaç yok henüz. hani o güçte değildi demişsiniz ya . bir de çocuklarda viral hastalıklar çok yaygın . muayenede de viral çıktıysa tek çareniz sabırla ateşini düşürmek . üzerini çıkarıp dediğimi yaparsanız ateş düşürücü desteğiyle havale geçirmez. geçmiş olsun.
Amin Allah razı olsunOh çok sevindim yemin ediyorum ya iyiymis işte bitanem üzülme sıkma ccanını Allah bidaha göstermesin dualarim bebisin ve seninle
Teşekkür ederım bakacağımKadit tuğcuyu okuyun lütfen internetten soru bile sorabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Ayy çok geçmiş olsunBenim kizim 38 derece atesle havale gecirdi 1 hafta once ve ona ragmen doktorlar telas yapmamamizi havalenin o kadar da korkulacak ve beyne zarar verecek bir surum olmadigini soylediler. Sizinkin de havale de olmamis insllah bir seyi yoktur yavrunuzun. Rabbim hicbir anne babayi evladiyla imtihan etmesin.
Çok sağol canımAteş vucudun savunma mekanizmasıdır. İçeride enfeksiyon vs varsa onunla savaşır vucut ve ateş yükselir.(Doktorumuzun söylemidir bu) Ateş yükseldiğinde takip etmek gerek,birde ateş düşürücüyü dönüşümlü vermek,yani atıyorum pedifen verdiniz,6 saat sonra yine yükseldi diyelim dolven yada calpol vermelisiniz,hep aynı ateş düşürücüyü kullanmak işe yaramiyor. Buda doktorumuzun soylemi,evde ikinci ateş düşürücü yoksa muhakkak aldırır ikinciyide.
Şu an normale dönmüş sağlık durumunuz,dolayısıyla bundan sonra ates kaynakli bir sorun yaşayacağinızı sanmıyorum sahsen. Benim kizım 3.5 yaşını geçti her sene maksimum 2-3 kez ateşlendi diyebilirim,gayette sağlıkli şu an.
Çok geçmiş olsun, Rabbim beterinden saklasın
kadir tuğcu yazacaktım pardon rica ederimTeşekkür ederım bakacağım
Rica ederim, Rabbim beterinden saklasın.Çok sağol canım
Öyle yaptım atlattik çok şükür
Uzun süren ateş i ve hemen düşmeyişi endişe yarattı
Kreş konusunda ne yaptın?
Merhaba kızlar,
18 aylık erkek bebeğim var. Yakın zamanda üşütme sebebiyle ateşlendi. Doktora götürdük, viral olduğu için sadece ateş düşürücü kullanmamı söyledi, ateşi 39-39,7 civarlarındaydı. Öyle atlattık derken, yine ateşlendi. Bu sefer ateşi 40'ı buldu. Doktor bademcikleri iltihaplanmış dedi. Tabi sürekli ateşe bağlı doktora götürdüğümüz için her defasında farklı dr bakıyor. Kendi doktoruna denk gelemiyorduk. Verdiği ilacın doz ayarlamasını yapamadı. Oğlum ayına göre kilolu. İğne verdi. Ancak verdiği iğne oğlumu iyileştirecek güçte değildi. Hiç birşey yapmadı Verdiği ateş düşürücünün (Pedifen) ölçeği düşürmedi oğlumun ateşini. Saat bekledim. Fitil verdim. Ilık banyo, kompress herşey yaptım. Ama yine yükseliyor bir rahatlamıyordu. En yüksek 40,8 gördük. Acile gittim, kendi doktoru şükürler olsun ki ordaydı. Bu verdiği tedavi bu çocuga ne yapar, merak etme ben düzelticem onu dedi. Bu doz ne Allah aşkına dedi. Hemen iğne, surup vs. Oğlumun ateşi 37,5'a düştü.
Bu tarz hastalıklar 2-3 gün ateş yapıyormuş, ateşi yükseldikçe ateş düşürücü verdim. Ama yükselmesi 39,8-39,9 civarında oluyordu. 3 gün sonunda iğneleride bitti, ateşide geçti. Bu sefer aklımda sorular oluşmaya başladı.
Bu ateş oğluma zarar vermiş midir? İki hastalığı üst üste ateşli bir şekilde geçirdi. Birde bademcik kafada ateş yapar, çok zararlı falan birşeyler diyenler oluyor. Yakın zamanda doktora gitmediğim içinde doktora sorma imkanım yok. Oğlumda bir anormallik yok.
Tecrübeli anneler, ateş durumunda bu kadar telaş yapmaya gerek var mı? Kuzularımızın beyin hücreleri zarar görüyor mu?
Şu saatten sonra yapacak birşey yok ama gerekirse bundan sonra daha fazla abartıcam. Geçen sefer eşimin çıkışları yüzünden mümkün olduğunca sakin atlattım. Pişmanım. Keşke diyorum. Keşke düşürmeye uğraşmadan hastaneye gitseydim vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?