• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafam karışık hanımlar, eski ev mi yeni ev mi?

Kizilgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
150
168
33
31
Merhabalar günaydın herkese. Ben ekim ayının sonunda Allah kısmet ederse evleneceğim. Bulunduğumuz ilde ev bakıyoruz şu ara. Asgari ücretle çalışıyorum fakat çalıştığım yer rahat ve güzel bir yer işimi seviyorum. Nişanlım da 3 bin civarı kazanıyor. Şimdi kafamı karıştıran olay şu benim ve nişanlımın iş yerleri yürüme mesafesinde 20 dk. Ama iş yerlerimizin olduğu muhit eski binalar. Bin liraya işime 5 dk yürüme mesafesi olan eski evi mi tutmalıyım yoksa en az 1.300 verip işime uzak olan yeni binaya mı geçmeliyim? Ablam ve arkadaşlarım yeni binaya geçmemden yanalar. Yeni evlisin yeni eşyalarını nasıl eski binaya sokacaksın falan filan. Annem ise iş yerime yakın olanı tercih etmemi söylüyor. Benim için eski binanın artısı iş yerime yakın olması, yol parası ödemeyecek olmam, hergün otobüslerde 1, 1 buçuk saat vakit kaybetmeyecek olmam. Ama yeni binaları görünce de içim gitmiyor değil. Birçok evlenen arkadaşım yeni binalarda sitelerde oturuyor.
Kafam çok karışık bu konuda siz değerli tecrübeli arkadaşlarımdan fikir bekliyorum. Teşekkür ederim :*

Deprem bölgelerinden birinde değilseniz, isyerinize cok yakin olmasi sartiyla içi yenilenmis eski bina tercih edebilirsiniz, deprem bolgesiyse kesinlikle yeni bina tercih edin. Biraz fazla kira odeyin, yolda biraz daha vakit gecirin ama saglam bir evde yasayin.
Hayır deprem bölgesinde değiliz. Fotoğraf yüklemeyi bilmiyorum yoksa binanın fotoğraflarını gösterecektim sizlere

kaç yıllık binalar mesela ?
bir de bina dışı eski olabilir ama daire içleri yaptırılmış olanlar vardır, onlara bakabilirsiniz..
yeni sitelerde oturmak güzel ama sadece kira değil aidat vs eklendiğinden tahmin edilenden fazla oluyor masrafı. gelir durumlarınızı göz önüne alara evliliğin ilk döneminde daha az ödeme yapacağınız yerleri seçmeniz bence mantıklı.
ayrıca işe yakın oturmak yalnız yaşayan insanlar için bile çok cazip olabilirlen evli kadınlar için bence çok çok büyük artı.

Hayır deprem bölgesinde değiliz. Fotoğraf yüklemeyi bilmiyorum yoksa binanın fotoğraflarını gösterecektim sizlere
Bende eski bina diyorum hem birikim yaparsınız ekstra kalan parayla ilerde ev için peşinat olur bikaç yıl sıkarsınız dişinizi..Ben 5 yıllık evliyim her sene bir öncekinden bi tık iyi evlerde oturdum en son kendi evimi aldım..sabretmek lazım

Merhabalar günaydın herkese. Ben ekim ayının sonunda Allah kısmet ederse evleneceğim. Bulunduğumuz ilde ev bakıyoruz şu ara. Asgari ücretle çalışıyorum fakat çalıştığım yer rahat ve güzel bir yer işimi seviyorum. Nişanlım da 3 bin civarı kazanıyor. Şimdi kafamı karıştıran olay şu benim ve nişanlımın iş yerleri yürüme mesafesinde 20 dk. Ama iş yerlerimizin olduğu muhit eski binalar. Bin liraya işime 5 dk yürüme mesafesi olan eski evi mi tutmalıyım yoksa en az 1.300 verip işime uzak olan yeni binaya mı geçmeliyim? Ablam ve arkadaşlarım yeni binaya geçmemden yanalar. Yeni evlisin yeni eşyalarını nasıl eski binaya sokacaksın falan filan. Annem ise iş yerime yakın olanı tercih etmemi söylüyor. Benim için eski binanın artısı iş yerime yakın olması, yol parası ödemeyecek olmam, hergün otobüslerde 1, 1 buçuk saat vakit kaybetmeyecek olmam. Ama yeni binaları görünce de içim gitmiyor değil. Birçok evlenen arkadaşım yeni binalarda sitelerde oturuyor.
Kafam çok karışık bu konuda siz değerli tecrübeli arkadaşlarımdan fikir bekliyorum. Teşekkür ederim :*

1.5 saat ya yazıktır. O kadar yolun üzerine yorgunluğun üzerine evim yeni olsa neeeeeee ben eskimisim:)

İçi yeni değil. Yerler falan parke değil mermer. Ve evler aşırı büyük. Ama banyosu mutfağı falan kullanışlı
İnsan en güzeli olsun ister ama basende mantık devreye girer.. Yazlık bi yer sanırım içleri mermer dediğinize göre.. bence araştırmaya başlayın yenilenmiş evler fazla var bu ara ayrıca mutfak ve banyo yeniyse benim için tercih sebebi

Yeni binada oturmak heleki sıfır dairede oturmak yeni evli biri için cidden keyifli. Eşyalarınızın resmen kendini gösteriyori, evi temizliyorsunuz yerler parıldıyor. Ben olsam uzak olanı tercih ederdim büyük ihtimalle, kiraysa zaten zorlanırsanız ilerde değiştirirsiniz

Yeni ev diyorum, ömür gecip gidiyor , elalemin eski eviyle uğraşma 300 lira icin. Temizlesen bir şeye benzemez , esya kendini göstermez. Ev de insanın psikolojisini etkileyen bir şey .
Bu arada sadece 2 ev mi sansiniz var belki bulunduğunuz yerde de vardır içi güzel evler.
Fotoğraf eklemek için asagida dosya ekle var oraya tıklayın

Yeni binada oturmak heleki sıfır dairede oturmak yeni evli biri için cidden keyifli. Eşyalarınızın resmen kendini gösteriyori, evi temizliyorsunuz yerler parıldıyor. Ben olsam uzak olanı tercih ederdim büyük ihtimalle, kiraysa zaten zorlanırsanız ilerde değiştirirsiniz
Çevremdeki bütün genç kızlar böyle söylüyor. Bana da eski bina mantıklı geliyor ama sonra ya pişman olursam diyorum

Konu başlığını okuyunca satın alacaksınız sandım yeni ev diyecektim ama madem kira eski ev diyorum ben de.Hem yakın hem ucuz.Yol masrafı bir yana en hergun yol çekmek bana çok yorucu gelir.Hem biraz para biriktirirsiniz ya da o parayla gezersiniz.Bir kaç ev gezin bazı eski evlerin de içini yaptırınca yeni gibi oluyor.Ben de eski evde oturuyorum ama satın alırsam yeni alacağım ya da içi yenilenmiş

Konu başlığını okuyunca satın alacaksınız sandım yeni ev diyecektim ama madem kira eski ev diyorum ben de.Hem yakın hem ucuz.Yol masrafı bir yana en hergun yol çekmek bana çok yorucu gelir.Hem biraz para biriktirirsiniz ya da o parayla gezersiniz.Bir kaç ev gezin bazı eski evlerin de içini yaptırınca yeni gibi oluyor.Ben de eski evde oturuyorum ama satın alırsam yeni alacağım ya da içi yenilenmiş
Çalıştığımız muhitte kiralık ev bulmak mucize. bunu bulmuşken de kaçırmasam mı diyorum bilmiyorum :(

Back
X