Selam kızlar,
Ben 1,5 sene Yasmin kullandım.20 gün falan oldu bırakalı.Doktora gidip de kullanmıştım.Doktor kilomu falan tartmıştı.
1 ay sonra yine gel demişti ama gitmemiştim.Tartıldığımda 59 dum.Şimdi 61 im.2 kg fark var.Olumsuz etkisini yaşadım mı pek anlamıyorum.Çünkü zaten hayatım boyunca çok zayıf olmadım.Olumlu etkilerini daha çok gördüm saki.Mesela cildime iyi geldi, o kadar temizleyici vs kullanmıştım ama alnımdaki yağlanmayı ve küçük sivilceleri bir tek hap geçirdi :)
Yani ben somut olarak henüz bir zararını görmedim.
Ama etraftan bu haplara karşı çok olumsuz şey duydum.2 doktora gittim, ikisi de onlar eski haplar için geçerli, yeni nesil haplar aksine yararlıdır dediler.Şimdi de hamile kalmaya çalışıyorum.
Çok yardımcı olamayacağım bu konuda, çünkü hapı bırakalı çok çok az oldu.Yine yağlanmaya başladı biraz cildim :) Onun dışında pek bir değişiklik farketmedim.
Ama bu konudaki şüphelerim de kullanırken bile vardı.İnsan ne kadar doktordan işi bilenden duysa da sanki etrafından duyduklarına daha çok inanıyor.
O yüzden bebek yapana kadar kullanmamayı düşünüyorum.Sonrası için tekrar bakıcam.
Korumasıyle ilgili olarak da hapı aldığınız ilk günden itibaren başlar.Yani 3ay önceden falan kullanmaya gerek yok.ilk kutunun ilk hapıyla birlikte koruması başlıyor.Yani o gece bile ilişkide bulunabilirsin.(Tabi hapı önceden almışsan:)
Unutursanız da telaş yapmayın.Ertesi gün 2 tane içerseniz hiç de birşey olmuyor.
Tabi bunların yanında bünye farkını da unutmamak lazım.Dikaktli olmakta hrzaman fayda var.Sonra bebek falan olup d abenim başıma yollamayın hepsini senin yüzünden oldu diye :)
Bi de ilaç içmek iyi değildir ya, en güzeli vücuda gerekmedikçe kimyasal bişey almamak..Doğallık en bi güzeli