• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kafam çok takık..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mirisa

❤❤❤
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
334
8
296
36
İstanbul
Kızlar slm;

Herkez tatilden dönemedi ne kadar azız bir topik günlerce cvp bekliyor günlerdir kafam takık bakıyorum daha yeni topikler cvplanmamış yazamıyorum..Sorum şu malumunuz birkaç arkadaşda beni yakından tanır 2 ay süt verebildim bebeğime sağarak ve dolu dolu yani iki göğsümü birden sağıp 200 çıksa bile bekletmeden içirirdim ama yaklaşık 1,5 aydır sütüm 10cc çıkıyor dolayısı ile mama ağırlıklı besleniyor bebeğim hatta hep mama ..Annem anne sütü alamayan bebeklerin ileriki yaşlarında dişlerinin çürük olduğunu söyledi ..En yakın örnek ise; abimin dişleri inci gibi 7 -8 ay sadece anne sütü almış,benimde öyle tam ve hiç çürük yok bende 2 yaşıma kadar emmişim fakat kız kardeşim 15 yaşında 2 ay emmiş fakat dişleri çok kötü yani çocukluğundan beri öyle yaptırıyoruz yine çürüyor iki dişinin birleştiği yerler çürük ama benim kardeşim bebekken çok sorun yaşadı kansız dı okul çağına kadar hastanelerde geçirdik ve ayılıp bayılıyodu anemi hastası dediler annemde o zaman ona bol bol pekmez, bıldırcın yumurtası vs. verirdi ..

Şimdi benim bbeğim anne sütünü evet bol aldı ama 2 ay alabildi şuan 3,5 aylık 7500 gr.65 cm boyunda acaba dişleri çürük olurmu yoksa kardeşim bol pekmezden ve kansızlıktanmı böyle oldu ?tecrübeli, bu sorunları yaşayan,büyüyünce bu hale gelen bebekler varmı yani emmeyen çocuk böylemi oluyor?? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER=(:sinifsinif:

canım ben bu soruya kendimden örnek göstererek cevap verebilirim. ben sadece 3 ay kadar emmişim annemi. ama Allaha çok şükür dişimde hiç çürüğüm yok, hiç diş problemi yaşamadım.
umarım senin bebeğinde yaşamaz...
sağlıcakla büyüt bebişini..

Ben annemi hic emmemisim ve Rabbim'e sukur, dislerim inci gibi beyaz ve cürüksüz...
Hic kafana takma bence canim, hersey olacagi gibi nasilsa gelisecekdir..

bende 2 ay kadar emmişim 26 yaşındayım şuana kadar dişlerimde tek çürük bile yok deli gibi çay sigara içtiğim halde..
benim büyük oğlum 15 gün tek annesütü ,3 buçuk ayda mama ile beraber emdi..
şuan 8 yaşına girecek inci gibi dişleri var ve çok sağlıklı..herkes hayrandır oğlımun dişlerine,,
anne sütü tabiki çok önemli ama tek buna bağlı değildir genetik faktörler çocuğun yapısıyla alakalıdır..
önemli olan düzgün ve sağlıklı beslenmesi bu her yaşı için gerekli..
dişler için en önemli besinlerden biri kalsuyumdur bunu ihmal etmeyin..

ben ve kardeşlerim 2 yaşına kadar emmişiz annemi ama bir kardeşim hariç hepimizin dişlerinde bol miktarda çürük oldu. dişleri çürümeyen kardeşim de çok bakımlıdır ve devamlı fırçalar dişlerini. onda çürük yok dişleri sağlıklı ama rengi şeffaf. o da onaq üzülüyor. bu biraz dişin yapısıyla da ilgili, bir diğer faktör çocuğun dengeli beslenmesi ve kalsiyum alması. biz çocukluğumuzdan beri deli gibi inek sütü içen kardeşleriz ama bence en önemli etken diş bakımı. fırçalama. bu çok etkili. küçük kardeşim ve benim dişlerimiz çok çürür çünkü biz çok şeker çikolata yerdik ve dişlerimizi fırçalamazdık :icecream: zaten süt dişleri değişiyor. bence önemli olan asıl dişler çıkınca bakımını iyi yapmak. anne sütüyle alakası olduğunu hiç sanmıyorum

12 yaşına kadar çocukların diş fırçalamasına yardımcı olmak gerekiyor diyor bizim dr lar.birde her mama veya süt verdikten sonra ben arkasından hemen su veriyorum ki ağzı temizlensin sende öyle yap enazından şimdilik.

bence çok alakasız canım bende hiç emmemişim ama sadece bir tane dolgulu dsişim var ve hiç çürüğümde yok bebeğinde maşallah kilolu benim kızım 7 aylık henüz 7 kilo bile olmadı

canım biz dokuz kardeşiz annemin dediğine göre hiçbirimiz iki aydan fazla anne sütü emmemişiz ama allah'a şükür bugün hiç birimizin bir yerinde bir eksiklik yok.her birimizde gayet sağlıklı birer yetişken insanlarız.şu anda benim oğlum 7 aylık ve ben onu ancak 1 ay anne sütü ile besleyebildim gersi hep mama oğlumu görsen şimdi maşallahı var.dişleride gayet sağlıklı çıkıyor.etrafıma bakıyorumda hiç sizin dediğiniz gibi anne süğtü alamayan çocuklarda ben o tür problemler göremedim.birde şöyle düşünün hiç annesi olmayan hiç emmeyen yani annesi doğumda ölen yavrularını doğurup sokaklarda bırakanlar o bebekler hiç anne sütü alamıyorlar hepsi sağlıksız birer yetişkenmi olacak.bence bu tür şeylere kafanızı takıp kimseyi dinlemeyin.sevgiler

hepinize tşk ederim içim bayağı rahatladı dediğiniz gibi hiç emmeyenlerin hepsi hastamı yada çürükmü? işte insan kendi bi soruna adapte edince bunlar aklına gelmiyor tkrr tşk ederim

Kiyamam ya, anne iste...
Rabbim bu farki, bu yüregi bir Anne Yüregi'nde toplamis...
Allah'im o evladinin acisini hic vermesin sana...

Back