sikayetvar.com üzerinden araştırdığım ve çevremde evlenen akraba/arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla ben ne Bernardo ne de Karaca öneremeyeceğim. Senesini doldurmadan sararma, kulplarda dökülme, granitlerde soyulma gibi kullanım kalitesini düşürecek sorunlar çıkıyor.
Ben çatal-bıçak takımımı, günlük ve misafir olmak üzere Hisar'dan aldım.
Çelik tencere seti için Korkmaz Hiper Setlerinden birini tercih edeceğim.
Granit yerine Tefal'in Hard Titanium kaplama tencerelerini tercih edeceğim. Kullanan herkes çok memnun.
Kahvaltı takımını Porland'dan aldım, masa üstü malzemelerini, tabakları ise Mikasa Moor tercih ettim. Markaların oluşturduğu 40 parçalık takımlar bana çok hitap etmiyor açıkcası. Kendi isteğime göre kombinledim.
Yemek takımını da aynı şekilde Porland'dan alıyorum. Çözüme ulaşma ve ürün kalitesi bakımından diğerlerinden bir tık üstte bence. Platin desenli yemek takımına uygun aynı zamanda Platin çizgili meşrubat bardakları da vardı. Onları da almayı planlıyorum.
Çay Setini de Korkmaz tercih ediyorum.
Süpürge olarak, şu an evimizde Dyson marka kullanıyoruz. Piyasaya göre oldukça pahalı ama çalışan biri olarak ev süpürmekten zevk aldığımı söyleyebilirim. Çeyizime de Dyson marka alacağım.
Havlularımın bir kısmını H&M Home'den aldım. Özdilek falan hikaye. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Bir de paspas takımı aldım oradan, inanılmaz şık ve dokusu iyi. Mumluk vb gibi aksesuarlar da alıyorum, bir göz gezdirin derim.
Bornoz takımlarını Madame Coco'dan aldım. Bir çoğunuz eminim kullanmışsınızdır. Tercih edebilirsiniz, ben koyu renk diğer markalarda bulamadığım için oradan aldım, iyi de duruyor.
Nevresim takımlarımın bir kaçını Taç'tan bir kaçını Bella Maison'dan aldım. Taç biliyorsunuz ama Bella Maison'u da kesinlikle tavsiye ederim. Çok şık ve modern tasarımları var. Yine aynı şekilde Linens de tavsiye ederim.
Perdeler ve aksesuarlar için büyük ihtimal IKEA'yaya gideceğim. Çünkü hem spor hem şık hem de oldukça uygun fiyatlar var. Ben çiçekli ya da boncuklu, ağır şeyleri seven biri değilim. IKEA'dakileri de oldukça beğenmiştim.
Mutfak için elektrikli aletleri henüz almadım ama onları da aile alışkanlığı olarak BOSCH tercih edeceğim.
Beyaz eşyayı biz siyah istiyoruz. Siyah olarak Siemens ve Bosch marka düzel ve yeni seriler var, eğer bütçemiz de uygun olursa bunları değerlendireceğiz.
Yorganları da henüz almadım ama Madame Coco'daki indirimleri değerlendireceğim.
Rende, süzgeç gibi gereçleri de Korkmaz'dan tercih ettim.
Banyo set üstü için Koçtaş'a ya da internete bakabilirsiniz. Oldukça bol çeşit var ama cam ya da plastik tercih etmeyin, lekelenmeler, soyulmalar banyonuzu eski ve kirli gösterebilir. Ben Koçtaş'tan Erione serisini aldım.
Evinizde mümkün olduğunca az Bambu kullanın. Kime sorduysam bi süre sonra koktuğunu ve renginde kararmalar olduğunu söyledi. Bunu da not düşeyim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)